INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Mircea Lucescu îl depășește pe Arsene Wenger! Românul se apropie de Sir Alex Ferguson!

Articol de - Publicat luni, 01 august 2022 13:52 / Actualizat luni, 01 august 2022 18:17

Mircea Lucescu e acum pe locul 3 în topul antrenorilor cu cele mai multe meciuri în cupele europene (243). Mai are însă minimum 8 asigurate. Și va urca pe poziția secundă, după Alex Ferguson. Miercuri, Dinamo Kiev joacă în prima manșă a turului 3 preliminar de Champions League, cu Sturm Graz. „Acasă”, la Lodz, în Polonia.

De când a venit la Dinamo Kiev, în urmă cu doi ani, Mircea Lucescu a fost nelipsit din cupele europene. 

Surpriză majoră la FCSB: alt atacant transferat din Liga 1! Becali: „De azi, împreună cu Miculescu la antrenament” » GSP a aflat suma de transfer
FCSB
Surpriză majoră la FCSB: alt atacant transferat din Liga 1! Becali: „De azi, împreună cu Miculescu la antrenament” » GSP a aflat suma de transfer

Champions sau Europa League pentru Mircea Lucescu? 

  • 2020-2021: I-a calificat pe alb-albaștri în grupele Ligii Campionilor după o pauză de patru ani; a jucat nouă meciuri în Champions (trei în preliminarii, șase în serii), completate de cele patru partide în Europa League. 
  • 2021-2022; A mai adăugat șase întâlniri în Ligă. 
  • 2022-2023: A disputat deja două jocuri, 0-0 și 2-1 d.p. cu Fenerbahçe, și a intrat în turul 3 preliminar CL, ceea ce îi garantează prezența în grupele unei competiții continentale. 

Dacă trece și de Sturm Graz, și de adversarul din play-off, continuă în Champions. În cazul în care pierde în fața echipei austriece, cade în grupele EL. 

Mircea Lucescu va avea 251-250 cu Arsene Wenger

Antrenorul în vârstă de 77 de ani are garantate, din acest moment, încă 8 confruntări în Europa. Cel puțin. Dar ar putea fi zece dacă o învinge pe Sturm. Și avansează în clasamentul tehnicienilor cu cele mai multe partide în cupele europene. 

Momentan, Il Luce e pe locul 3, dar sigur îl depășește pe Arsène Wenger în această ierarhie. Francezul are 250, românul 243, potrivit statisticii UEFA. 

La sfârșitul sezonului, Lucescu va urca pe poziția secundă, cu minimum 251 de dueluri. Nici recordul lui Sir Alex Ferguson, 269, nu mai pare de neatins. 

Mircea Lucescu, tot după Sir Alex Ferguson și la trofee 

Va fi aceeași ordine ca la topul antrenorilor cu cele mai multe trofee cucerite de-a lungul timpului. Sir Alex, primul, aproape intangibil, cu cele 49 de succese, urmat de Lucescu, 35. Vine însă tare din spate Pep Guardiola. Spaniolul are 32 de mari victorii.

31de meciuri europene (minimum) va avea Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, în total, în cele trei sezoane

TOP 5 ANTRENORI ÎN EUROPA

NumeMeciuri*VârstăPrezent
1. Alex Ferguson26980Retras
2. Arsène Wenger25072Retras
3. Mircea Lucescu24377Dinamo Kiev
4. Carlo Ancelotti22763Real Madrid
5. José Mourinho20459AS Roma

*Partide în toate competițiile UEFA

TOP 5 CEI MAI PERFORMANȚI ANTRENORI

NumeTrofee
1. Alex Ferguson49
2. Mircea Lucescu35
3. Pep Guardiola32
4. Valeri Lobanovski30
5. Ottmar Hitzfeld28

VIDEO Marco Rossi, selecționerul Ungariei, îl apreciază pe Mircea Lucescu: „Mi-ar fi plăcut să iau ceva de la el”

Citește și:

Nu e glumă! Fotbalistul care a retrogradat cu Dinamo a semnat cu Bayern Munchen!

FCSB, CSU Craiova și Sepsi și-au aflat posibilele adversare din play-off-ul Conference League: adversari complicați

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
costeltudor
costeltudor  •  01 August 2022, 23:08

Mirciulica , dar cu banii cum stai ???

mishu_74
mishu_74  •  01 August 2022, 22:51

e top 3 la trofee si meciuri in champions league, e alaturi sau inaintea unor mari antrenori contemporani, el fiind un mare antrenor, dar mie tot imi da cu minus ceva la el.... atitudinea lui fata de echipa nationala. are o varsta la care, poate lua o pauza la nivel international si ar putea incerca sa puna pe picioare, sau macar bazele a ceva ce altii ar putea continua mai tarziu. ar da inapoi fotbalului romanesc sau macar iubitorilor acestuia un ceva acolo. chiar daca nu ar reusi nici el, ca se pare ca nici material nu exista, dar macar ar putea incerca. mai jos oricum nu-i poate duce fiindca de vreo 20 de ani ne tavalim prin anonimat si cred ca o sa o mai facem inca vreo 20, cel putin.

dobrin
dobrin  •  01 August 2022, 18:37
Postat de raul1985 pe 01 August 2022, 16:08

pai daca antrena MU sau Arsenal cu siguranta avea campionat castigat in PL. la fel si in Italia daca antrena Milan, Inter sau Juve. si in Spania daca antrena RM sau Barca si tot asa. antrenorilor din Est nu li se dau sanse la echipele de top din Vest, asa ca ceea ce a facut depaseste cu mult performantele altora de prin vest. Pep a antrenat doar pe Barca, Bayer si City asa ca nu e de mirare ca a castigat foarte multe trofee. El nu a plecat de jos ca restul plevei. in cazul lui este si Zidane.

Da, dar totusi a antrenat patru echipe in serie A cand era tanar, inclusiv pe Inter. Nu se poate spune ca n-a avut sanse, mai degraba n-a confirmat in Italia.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează