INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO KIEV - BENFICA 0-0

Mircea Lucescu, după egalul dramatic cu Benfica: „Din această perspectivă, noi am câștigat” + Nu a mai criticat arbitrii!

Mircea Lucescu Foto: Imago
Mircea Lucescu Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021 09:52 / Actualizat miercuri, 15 septembrie 2021 10:54

Mircea Lucescu, 76 de ani, a sărbătorit zâmbind fericit golul marcat de Dinamo Kiev în prelungiri, anulat ulterior pentru ofsaid la egalul cu Benfica, scor 0-0. Tehnicianul evidențiază diferența de vârstă între stoperii celor două echipe, 19 și 21 la Kiev, 33 și 34 la adversari, și crede că ”putem profita la Lisabona”.

"Lucescu m-a ajutat să progresez. Nu doar pe mine. Pe toți". Mikola Șaparenko, 22 de ani, e cel mai bun exemplu al transformării lui Dinamo Kiev. Într-un singur sezon, mijlocașul ofensiv a devenit unul dintre liderii echipei de club și ai naționalei, la Euro și în preliminariile CM 2022.

Mircea Lucescu: ”Verbici nu și-a calculat bine pașii cu poarta goală”

Marți seară, Șaparenko s-a aprins. A fost aproape de gol în prima repriză, din lovitură liberă, iar la final, în prelungiri, a șutat în transversală de la 18 metri (fază în în care Buialski a ratat singur cu portarul, iar Otamendi, încercând să respingă din fața lui Verbici, a trimis în bară), apoi a înscris. 

Un gol pe care "Il Luce" îl sărbătorise zâmbind fericit, cu mâinile sus, dar anulat câteva zeci de secunde mai târziu pentru ofsaid la Garmaș, cel care centrase. Ar fi fost a 35-a sa victorie în 51 de partide la Kiev.

"Dacă nu erau ultimele zece minute, aș fi fost mulțumit cu egalul. Din păcate, arbitrul nu ne-a validat golul. A fost și șansa lui Verbici, care nu și-a calculat bine pașii pentru a trimite mingea în poarta goală", a spus antrenorul în vârstă de 76 de ani.

110 meciuriare "Il Luce" în Champions League și 236 este totalul în cupele europene

Mircea Lucescu: "Îi putem surprinde"

Vede și un aspect pozitiv: "La Șahtior, am făcut un 0-0 acasă cu Schalke și toți au fost dezamăgiți. Le-am zis că e bine. În Germania, am învins cu 3-0. Așa poate fi și acum. Cei de la Benfica vor trebui să atace mai mult și noi îi îi putem surprinde".

Și încă un detaliu care l-a mulțumit: "Privind fundașii noștri centrali, vedem că ei au 19 și 21 de ani, în timp ce stoperii adversarilor erau trecuți de 30 (n.r. Otamendi și Vertonghen, 33 și 34). Din această perspectivă, noi am câștigat".

22,2 ania fost media de vârstă a apărării lui Mircea Lucescu marți (25 de ani, cei 11 titulari)

Mircea Lucescu, nicio critică la adresa arbitrilor

Lucescu nu s-a mai plâns de arbitraj. Întrebat dacă ar fi bine ca regula ofsaidului să dispară din fotbal, tehnicianul a răspuns: "Dacă era poziție afară din joc, înseamnă că a fost greșeala noastră".

28,7 ania fost media de vârstă a defensivei Benficăi la Kiev (27,2 ani pentru echipa de start)

Etapa viitoare, cu Bayern. 0-7 în 2015!

Pe 29 septembrie, pe Lucescu și pe jucătorii săi îi așteaptă cel mai dificil meci din grupă. Cu Bayern, la München. "Il Luce" nu uită ce i s-a întâmplat pe 11 martie 2015, cu Șahtior, în "optimile" Ligii. După 0-0 în tur, 0-7 pe "Allianz Arena". Momentul crucial, în minutul 3, când bavarezii au primit un penalty, iar Kucer a fost eliminat! 

Citește mai multe știri din Liga Campionilor:

Barcelona nu mai impune respect! Lewandowski îi ironizează pe catalani: „N-au văzut cum arată poarta noastră”
BARCELONA - BAYERN 0-3
Barcelona nu mai impune respect! Lewandowski îi ironizează pe catalani: „N-au văzut cum arată poarta noastră”
Manchester United, dezastru total în Liga Campionilor! Statisticile care denotă neputința englezilor
REZULTATE
Manchester United, dezastru total în Liga Campionilor! Statisticile care denotă neputința englezilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează