INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ȘAHTIOR - REAL MADRID, AZI, 21:45, DOLCE 2 ȘI GSP.RO

Mircea Lucescu prefațează duelul cu Real Madrid: "Nu mai vreau să văd erorile fatale din tur"

Lucescu, aseară, la antrenament. Ultimele sfaturi înaintea meciului cu Real // Foto: Reuters
Lucescu, aseară, la antrenament. Ultimele sfaturi înaintea meciului cu Real // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 25 noiembrie 2015 00:00

Antrenorul lui Șahtior n-a uitat de gafele lui Piatov și ale defensivei, dar nici de greșelile de arbitraj: "Mingea a lovit spatele lui Srna, n-a fost nici măcar aproape de penalty".

Benitez a fost confirmat la Real, chiar și după 0-4 cu Barcelona în Clasico, dar Lucescu îl poate face azi pe președintele blanco Florentino Perez să regrete că l-a susținut pe Rafa în ciuda batistelor albe ale fanilor madrileni.

O condiție esențială însă: "Nu mai vreau să văd erorile fatale din tur în apărare". Asta le cere antrenorul lui Șahtior jucătorilor săi.

Pe 15 septembrie, la debutul grupelor Ligii, ucrainenii rezistau pe "Bernabeu" cînd Piatov a scăpat mingea și Benzema a deschis scorul în minutul 30. A urmat dezastrul.

"Am pierdut cu 4-0, dar acel scor nu a reflectat deloc ce s-a petrecut pe gazon". Arbitrul croat Ivan Bebek i-a ajutat și el pe iberici, inventînd o lovitură de pedeapsă la 1-0: "Mingea a lovit spatele lui Srna, n-a fost nici măcar aproape de penalty".

"Mare încredere, ca la 4-0 cu Malmo"

Aseară, la conferință, Luce a explicat: "Dacă defensiva nu greșește, brazilienii mei au curaj, și posesia e a noastră. Pe acest fond, echipa joacă mult mai bine, mai agresiv".

Cum ar vrea să-i vadă azi pe "mineri"? "Ca la 4-0 cu Malmo. Am avut o organizare fără fisură și o mare încredere în potențialul nostru. Mi-ar plăcea să repetăm acel meci. Și sper să înscriem acum".

"Îi vom ajuta mereu"

Șahtior continuă gesturile frumoase, sprijinindu-i pe ucrainenii cu probleme. Week-end-ul trecut, Lucescu și Kucer au vizitat o familie care a adoptat zece copii și are grijă de ei în Zaporoje, unde portocaliii au jucat meciul din campionat, 4-0 cu Volin.

"Este eroic ce fac acești oameni. I-am ajutat mereu și nu ne vom opri", a declarat antrenorul, încărcat cu cadouri pentru cei mici. Patronul Ahmetov dăruise o casă familiei Zarețki la Donețk, dar războiul a distrus-o. Și cei doi Zarețki au fost evacuați la Zaporoje cu toți cei 10 copii.

"Benitez e sub o mare presiune la Madrid. Toate săgețile zboară acum spre el după eșecul cu Barcelona"
Mircea Lucescu, antrenor Șahtior

2 absențiimportanți va avea fiecare echipă în această seară, la Lvov: Srna și Kucer la Șahtior, ambii suspendați; Ramos și Marcelo la Real, ambii accidentați

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează