INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - CHELSEA

Motivaţi cu Miracle! » Reghecampf şi-a stimulat jucătorii cu un discurs al lui Kurt Russell

Reghecampf a încercat din nou să își motiveze jucătorii. Fără succes!
Reghecampf a încercat din nou să își motiveze jucătorii. Fără succes!

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 02 octombrie 2013 00:12

Filmul reface povestea cîştigării finalei Olimpiadei de iarnă din 1980 de către echipa de hochei a Statelor Unite, împotriva URSS-ului.

Fotbaliştii Stelei au avut parte de o surpriză înaintea partidei de aseară. Înainte de a pleca de la hotel spre stadion, Reghecampf le-a pus jucătorilor un filmuleţ prin care a încercat să-i motiveze suplimentar pentru confruntarea cu trupa lui Mourinho.

Antrenorul Stelei a ales un pasaj de 2-3 minute din filmul Miracle, realizat în 2004, film care spune povestea echipei naţionale de hochei de gheaţă a SUA, care a cîştigat într-o manieră eroică titlul olimpic în 1980 în faţa URSS-ului, echipă considerată mare favorită şi care venea după 4 medalii de aur consecutiv.

În film, antrenorul SUA, rol în care a fost distribuit Kurt Russell, le ţine jucătorilor un discurs fabulos, foarte puţin romanţat faţă de cel original, din iarna lui 1980. Practic, speech-ul antrenorului SUA a fost considerat decisiv la acea vreme în privinţa cîştigătoarei finalei, iar presa americană a considerat succesul neaşteptat în faţa URSS-ului ca fiind "miracle on ice".

Iată discursul din film, pe care Reghe l-a pus elevilor săi:
"Marile momente se nasc din mari oportunităţi! Asta aveţi aici în această seară, asta v-aţi cîştigat pînă acum: UN MECI! Dacă jucăm de zece ori, ei ar cîştiga de nouă ori, dar nu meciul ăsta, nu în seara asta! În seara asta, patinăm cu ei! În seara asta, stăm lîngă ei şi îi doborîm, pentru că putem! În seara asta, noi sîntem cea mai bună echipă din lume. V-aţi născut să fiţi jucători de hochei, fiecare dintre voi. E destinul vostru să fiţi aici. E timpul vostru! Timpul lor a trecut! E gata! Şi încă ceva. M-am săturat să tot aud cît de bună e echipa ruşilor".

7,4 (foarte bine) e nota pe care o are pelicula "Miracle" pe imdb.com, site pe care userii evaluează toate filmele din lume

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează