INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  NAPOLI - BARCELONA 1-1

NAPOLI - BARCELONA // S.O.S. Setien! Barcelona mai are doar 12 jucători disponibili » Busquets, atac la conducere

Articol de - Publicat miercuri, 26 februarie 2020 11:25

Quique Setien i-a pierdut pentru retur pe Busquets şi Vidal, suspendaţi, iar Piqué şi-a sucit glezna. În plus, Messi şi Griezmann sunt la un cartonaş de tribună. Unica veste bună după meciul cu Napoli e rezultatul, 1-1.

Barcelona a plătit un preţ dureros pentru remiza de pe „San Paolo. Criza de efectiv a devenit critică, campioana Spaniei nemaiavând acum decât 12 jucători disponibili la returul "optimilor" Ligii, cu tot cu portarul de rezervă Neto! Quique Setién i-a pierdut, suspendaţi, pe Sergio Busquets şi Arturo Vidal, chilianul furios primind două cartonaşe în aceeaşi fază. Pe final s-a rupt Piqué, care a aterizat rău şi şi-a sucit glezna, fiind în pericol să reteze Clasico, de duminică. Messi şi Griezmann au încasat şi ei "galben", iar la următorul sunt out! Antrenorul blaugrana trage speranţe că îi va recupera până la retur pe Jordi Alba şi Sergi Roberto.

Patru au plecat în iarnă

"Nu avem un lot generos pentru că, din nefericire, aşa s-a făcut planificarea", s-a plâns Busquets, aruncând discret săgeţi către conducerea clubului. Care, în ianuarie, le-a dat drumul lui Carles Pérez, Todibo, Aleñá şi Wagué şi l-a adus, "transfer de urgenţă medicală", doar pe Braithwaite, fără drept de joc însă în Champions.

Noroc că golul lui Griezmann (în prima repriză a atins cel mai puţin mingea) a simplificat mult ecuaţia pentru manşa secundă de pe Camp Nou. A salvat o repriză oribilă, cu o dominare nevrotică şi fără şut la poartă. De altfel, unicul cadrat a permis egalul, după ce Mertens adusese nebunia în templul lui Maradona. Unde Messi n-a mai strălucit, deranjat de tactica inspirat aleasă de Gattuso, iar bravul Ter Stegen a evitat înfrângerea. 

121 de goluriare Mertens în 307 partide la Napoli, egalând recordul clubului deţinut de Hamšík (520 de meciuri). Belgianul a ajuns la 16 goluri în Ligă în 33 de jocuri, mai repede ca Raúl, Eto'o şi Cristiano

27din 33 de manşe eliminatorii europene, inclusiv ultimele 9, a depăşit Barcelona când a obţinut un egal în tur în deplasare. Din 2003, cu Juventus, n-a mai fost eliminată (1-1, 1-2)

"Ne-au gâdilat tot meciul şi plătim pentru un singur episod de neatenţie, dar contra lor nu ai voie să greşeşti nimic. Am dovedit că nu suntem echipă de mâna a doua, iar calificarea rămâne deschisă"
Gennaro Gattuso, antrenor Napoli

"Lotul este restrâns, dar cei responsabili ştiau asta. Nu prea avem soluţii, doar să strângem rândurile, să fim uniţi şi să jucăm foarte bine la retur. A fost greu contra unui adversar baricadat în apărare"
Ivan Rakitici, mijocaş Barcelona

Citește și:

Emoții mari pentru catalani: Gerard Pique s-a accidentat și ar putea rata El Clasico!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
21lva
21lva  •  26 Februarie 2020, 14:31

Meciul retur e peste 3 săptămâni. Șezi blând

Vezi toate comentariile (1)
Comentează