INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ROMÂNIA

Ne prăbușim! » Suntem sub Macedonia, Kazahstan, Malta sau Islanda!

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 august 2017 00:15

Rezultatele proaste din actuala campanie europeană ne plasează pe un incredibil loc 41 în privinţa coeficientului de sezon, poziţie prin care depăşim doar ţări care, practic, nu există în fotbal, în timp ce Azerbaidjan, Cipru, Kazahstan şi Belarus sunt peste noi.

Respirăm din ce în ce mai greu în cupele europene. Am plecat la drum, în acest sezon, cu 5 echipe! De continuat însă, în faza grupelor, o vom face cu una singură. Steaua, indiferent de rezultatul de la returul cu Sporting, va evolua până în decembrie, încă 6 partide: fie în Ligă, fie în Europa League.

4va fi numărul echipelor pe care România le va avea în viitorul sezon al cupelor europene, cu un loc mai puțin față de ultimii ani

În rest, aproape zero! Craiova e deja eliminată, Dinamo la fel, Astra a trecut un singur tur preliminar, după care şi-a luat şi ea la revedere, iar Viitorul e, practic, out după ce a pierdut 1-3, acasă, cu Salzburg. Toate aceste rezultate ne aruncă la coada clasamentului pe care UEFA îl face strict pe baza punctajului-coeficient din acest sezon european. În acest moment nu suntem nici măcar între primele 40 de ţări!!!

 top

De la primele 5 poziţii până la cea ocupată de România, abia pe 41, atenţie!!!, dintr-un total de 55 înscrise la startul cupelor continentale, apar şi alte naţiuni, în afara forţelor tradiţionale, care nu înseamnă mare lucru în fotbalul actual. Câteva exemple:

top2

România, cu punctajul realizat până acum, 1,100, nu depăşeşte decât ţări care sunt în fotbal doar pentru a bifa rubrica "parteneri de întreceri". Exemple: Moldova, Feroe, Irlanda de Nord, Luxemburg, Andorra, Gibraltar. Evident că România mai poate urca în acest clasament fiindcă Steaua va fi în continuare în faza grupelor, însă echipa lui Dică va avea de surmontat un dezavantaj major: punctajul se va împărţi la 5, câte formaţii am avut la startul acestui sezon.

Steaua, misiune grea pentru a salva România

De exemplu, pentru a egala punctajul Sloveniei, presupunând că această ţară nu va mai face nimic, deşi Maribor va fi sigur în faza grupelor, UCL sau UEL, Steaua, dacă ar fi scoasă de Sporting, ar trebui să facă 3 victorii şi un egal în grupele Europa League! Sau pentru a ajunge la coeficientul adunat deja de Cipru în actualul sezon, la fel, luând în calcul varianta că Insula Afroditei nu va mai scoate nimic, deşi APOEL Nicosia va fi în grupe, atunci Steaua va fi nevoită să obţină minimum 7 succese şi o remiză, deci obligatoriu să meargă în primăvară! Orice victorie a roş-albaştrilor se va împărţi la 5. Deci va însemna numai 0,400 la coeficientul de ţară fiindcă în calculul UEFA un succes valorează 2 puncte!

clasament coeficienti

Cum stau cele 4 țări de deasupra noastră, dar și cele 4 de sub noi, plus răspunsul la întrebarea de ce am scăzut atât de mult, în ediția de azi a Gazetei Sporturilor. Poți răsfoi Gazeta și în varianta online, aici!

ALTE ARTICOLE DIN EDIȚIA DE ASTĂZI

 Marica povestește discuția avută cu Pițurcă: ”Mi-a zis că a greșit când nu m-a folosit la Euro 2008” + episoade inedite alături de Mutu

 Duel între FCSB și Dinamo pentru o performanță istorică în Liga 1

 N-a fost băgat în seamă până acum de Dinamo, dar luni poate debuta în actualul sezon

 Concurență la tron în Serie A: rivalele lui Juventus speră că dominația echipei lui Allegri se va destrăma » Napoli, AC Milan și Inter stau la pândă

 Mergeți pe mâna noastră! Ai cele mai tari ponturi în pagina dedicată pariorilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (125)
sakamoto
sakamoto  •  19 August 2017, 16:23

Incontestabil fotbalul romanesc, ***. Aceasta controleaza totul:arbitrajele-care stabilesc clasamentul-comisiile-care au decis penalizarea lui Poli Timishoara cu 14 puncte, de flori de mar, in campionatul trecut-tot ce misca in fotbalul romanesc, riul, ramul, este condus de *** lpf. Spectatorii nu vin la meciuri pt ca fotbalul oferit de jucatori, este de cea mai proasta calitate. Cit despre arbitraj...arbitri...penibili. Sponsorii adevaratzi-potentzi financiar-fug de fotbalul Mafiot din Liga Ororilor, precum dracul de tamiie. Fotbal juvenil inexistent, asa ca de unde saracia, sa avem echipe valoroase, Natzionala puternica, respectata, cit timp *** taie si spinzura in fotbalul romanesc? Extrage si putzinii bani care mai exista acolo. Ce trebuie facut sa ajungem la normal? Lichidat lpf, luat totul de la O. Altfel ne vom lamenta mereu ca sintem coada cozilor, in toate competitziile. Iar presa care face parte activa din sistemul ticaloshit, va lauda ce echipe valoroas sint craiova, dinamu, viitura, fbcs, ce bine ca avem un campionat satesc, ce minunate sint prestatziile voinicilor: ciumete, tudor-incruntatul, sfeshnic, avram cel chel si pitic, hotzomanu, gogoman prazarul si alte asemenea mari caractere. Avem ce meritam! Si nu se vrea in ruptul capului o schimbare:se pierd privilegiile! Si poate DNA-ul sa trimita *** din fotbal laBULELE! Averile confiscate.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

conasu_boeru
conasu_boeru  •  19 August 2017, 14:35
Postat de randoom_._ pe 19 August 2017, 09:29

***. asa ca idee,anul trecut sparta praga(pe care tu o consideri mult su plzen) a fost pe locul 40 dpdv al coef uefa. sa spui ca Steaua a avut noroc cand nicio echipa din istoria Romaniei(in afara de Steaua evident) nu a reusit sa treaca de turul 3 ucl pe ruta necampionilor cu victorie,iar Steaua a trecut 2 ani la rand de turul 3 ucl pe ruta necmapionilor,ma face sa ma bucur ca badea isi face echipa in liga a 4-a(cu tot cu palamresul vostru) iar dinamo din liga 1 o sa fie desfiintata de bancruta frauduloasa. nu te agita,fiecare primeste ce merita. deci sparta praga care si sezonul asta este in top 40 coef. uefa,adica mult peste milan sspre exemplu inseamna noroc, esti dus cu pluta rua baiete.

Dacă nu exista această mare prostie și nedreptate ca echipele ce pică în cap după prima manșă în preliminariile CL, să intre în grupele EL, Becali se ocupa numai de oierit acum ! El de asta aruncă bani în timpul campionatului pe arbitri, comisii, etc....pentru a prinde primele locuri ce asigură participarea de complezență în EL după ce scoți o desculță din fotbal ! Știe că de acolo vin banii, că mai departe ....e praf ! Știi și tu asta, cât ești tu de nebun-subiectiv !

104772133226352
Petre Radulescu  •  19 August 2017, 14:33
Postat de Petre Radulescu pe 19 August 2017, 09:13

Normal că ne-am prăbușit dacă doar Steaua tine cat de cat steagul sus, în timp ce dinamo, o echipă susținută de toate forțele din țărișoara noastră, de face tot timpul de râs, cu te miri de echipe. Multumiti-i Stelei că suntem aici. Fără această minunată echipă eram la nivelul lui San Marino sau Giblaltarului.

Steaua, Steaua, Steaua! Ceilalți nu contează în Europa!

Vezi toate comentariile (125)
Comentează
Close