INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL - ATLETICO, AZI, 21:45, PROTV, DOLCE1, GSP.RO

Paralele inegale » Zidane și Simeone s-au retras în 2006. Cum a evoluat traseul lor până au devenit antrenori la Real și Atletico

Dacă învinge diseară, la Milano, Zidane ar fi primul antrenor francez ce cucerește Liga // FOTO Guliver/GettyImages
Dacă învinge diseară, la Milano, Zidane ar fi primul antrenor francez ce cucerește Liga // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 28 mai 2016 00:00

Zidane și Simeone s-au retras în 2006. Zizou nu antrenează decât de 3 ani și a făcut-o doar la Real, în timp ce Cholo s-a școlit la cinci echipe până s-o preia pe Atletico.

Au fost jucători complet diferiți, cu trasee și vieți având puține puncte comune, dar și antrenori cu cariere paralele și inegale. S-au înfruntat o dată de pe bănci rivale, numai că intersecția ce contează cu adevărat se produce diseară, la Milano, în duelul pentru cel mai prestigios trofeu.

Variantă de avarie

Virtuozul Zidane și fiorosul Simeone s-au lăsat de fotbal în 2006. Ambii au rămas în fenomen, însă francezului i-au trebuit 7 ani să-și aleagă drumul. Beneficiind și de protecția președintelui Perez, s-a școlit la Real.

Mai întâi în umbra lui Ancelotti, savurând ca secund La Decima, apoi în a treia ligă, la "satelitul" Castilla. A înghițit votul de neîncredere al șefului (l-a adus pe Benitez după ce Klopp și Low au refuzat), fiind numit doar ca soluție disperată, în mijlocul stagiunii. Și Zidane a alungat criticile, a readus Realul în bătălia pentru titlu și a primit credit până în 2018.

"Eu sunt liderul"

Cholo a urmat drumul mai greu. S-a apucat imediat de antrenat și a luat-o de jos, începând în Argentina. A pregătit 5 echipe, Racing în două mandate, a strâns experiența catenaccio-ului în Serie A, la Catania, până s-o preia pe Atletico. "Eu sunt liderul echipei", a spus și ieri Simeone. Are deja două trofee europene cu "plăpumarii", Cupa UEFA și Supercupa. Urmează și Liga?

Torres, 8 finale din 9

Fernando Torres, 32 de ani, vârful lui Atletico, poate fi talismanul echipei sale azi. Atacantul spaniol a câștigat 8 din cele 9 finale jucate de-a lungul carierei.

Torres, care a cucerit deja trofeul Ligii Campionilor, cu Chelsea în 2012, a declarat ieri: "Acesta este meciul vieții mele, fără nicio îndoială. Am trăit deja sentimentul victoriei cu Chelsea, cu «naționala» Spaniei, dar acum e diferit. Visam să înving într-un moment important cu Atletico de când aveam cinci ani. Simeone și clubul mi-au dat șansa de a reveni și le mulțumesc".

Au călătorit cu Richard Gere

O surpriză plăcută pentru delegația lui Real Madrid. Înainte să se îmbarce în cursa spre Milano, ieri, albii l-au descoperit pe actorul american Richard Gere, faimos pentru rolurile din American Gigolo, Ofițer și Gentleman, Pretty Woman și Chicago. Toți s-au fotografiat alături de starul de la Hollywood, în frunte cu Cristiano Ronaldo, antrenorul Zidane și președintele Perez.

Iordănescu la finală

În această seară, selecționerul Iordănescu va fi pe San Siro pentru finala Ligii Campionilor. Însă "generalul" nu va vedea singur Real - Atletico. Alături de el, oficialii federali Burleanu, Bodescu, Vișan și Vochin, la fel ca la amicalul României cu RD Congo, jucat miercuri la Como.

60.000 de spanioli

Milano se transformă astăzi într-un oraș spaniol. Nu mai puțin de 60.000 de suporteri iberici, de la Real și Atletico, sunt așteptați în capitala Lombardiei. Chiar dacă numai 40.000 au bilete la meci. Ceilalți vor urmări derbyul madrilen pe ecranele din Piața Domului.

"Simeone își știe foarte bine echipa și jucătorii, ceea ce este foarte important. E unul dintre cei mai valoroși antrenori din lume și mai am multe de învățat de la el"
Zinedine Zidane, antrenor Real

"Am schimbat jucători față de finala din 2014, dar stilul, valorile și atitudinea noastră au rămas la fel. Nu modific nimic nici cu cei de la Real, vrem să le facem rău"
Diego Simeone, antrenor Atletico

Cifrele duelului:

  • 11 meciuri oficiale a jucat Zidane pe "San Siro", câștigând doar o dată, în Juventus - Milan 6-1
  • 0 înfrângeri ca jucător are Zizou în cele opt partide împotriva lui Atletico (6 victorii și 2 egaluri)
  • 1 singur eșec a înregistrat Simeone în ultimele 10 dueluri cu Real Madrid în toate competițiile
  • 4 succese și 2 remize în 8 dueluri cu Zidane are Cholo. Care e în avantaj și ca antrenor, 1-0
  • 600 de mii de euro va fi prima jucătorilor lui Real pentru victorie azi
  • 2.000 de polițiști vor asigura securitatea finalei Ligii de la Milano
  • 400 de jurnaliști sunt acreditați la ultimul act al Champions League

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează