INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Partizan s-a calificat la penalty-uri, după un meci dramatic cu Anderlecht

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 august 2010 00:00

RSC Anderlecht (Belgia) – Partizan Belgrad (Serbia) 2-2 (0-1) – după penalty-uri (2-2 în tur)

- marcatori: Lukaku (’64), Gillet (’72) / Cleo (’15, ’53)
- stadion: Constant Vanden Stock, Bruxelles
- arbitru: Craig Thompson (Scoţia)

Anderlecht ar fi putut să aibă o misiune uşoară pe propriul teren, dar Partizan nu a venit în Belgia să fie victimă sigură. Chiar dacă belgienii au dominat la toate capitolele, nu a fost destul să îşi asigure calificarea în grupele Ligii Campionilor, pierzînd la penalty-uri disputa cu Partizan Belgrad.

Partizan a deschis scorul prin Cleo, în minutul 15, după ce Iliev a bătut bine o lovitură de la colţul terenului, transformînd avantajul firav pe care sîrbii îl aveau prin posesie. La doar 4 minute de la marcarea golului, Ilici a fost nevoit să părăsească terenul, accidentat, cedîndu-i locul lui Davidov.

După marcarea golului, oaspeţilor le-a trebuit aproape un sfert de oră ca să iasă din propria jumătate de teren, aceştia făcînd brusc pasul înapoi, permiţîndu-le belgienilor să preia controlul asupra partidei.

Pînă la pauză, jucătorul care a făcut minuni pe banda dreaptă a lui Anderlecht, în meciul tur, Matias Suarez, a avut cea mai mare ocazie de a egala, în minutul 38, dar şutul său a trecut pe lîngă poarta lui Ilici.

Anderlecht a început cea de-a doua repriză la fel cum o terminase pe prima, forţînd egalarea, dar tot Partizan a fost cea care a lovit necruţător pe contraatac, majorîndu-şi avantajul pe tabelă. Cleo a profitat de un spaţiu liber în careul belgienilor şi şi-a trecut în cont al doilea gol al serii, după ce a fructificat centrarea perfectă a lui Davidov, în minutul 53.

Renunţînd aproape complet la faza defensivă, gazdele au continuat să atace şi în minutul 64, Lukaku a redus din diferenţă, înscriind cu capul după o centrare venită de la Polak. În minutul 72, tribunele stadionului Vanden Stock au răsunat de uralele suporterilor lui Anderlecht după ce Gillet a reuşit golul serii, cu o torpilă trimisă de la 22 de metri.

Jucătorii antrenaţi de Jacobs au mai avut 4 ocazii mari de a marca, pînă la fluierul final al lui Thompson, dar de fiecare dată au ratat, în timp ce Partizan s-a putut mîndri cu un singur şut periculos la poarta lui Proto.

Reprizele de prelungiri nu au produs nicio schimbare în jocul sîrbilor, oaspeţii preferînd contraatacurile. Juhasz, Suarez şi Lukaku, pentru Anderlecht şi Petrovici, pentru Partizan au fost autorii celor mai mari ratări.

Balul penalty-urilor a fost deschis de marcatorul lui Partizan, Cleo, care a transformat fără probleme lovitura de la 11 metri. De partea cealaltă, Suarez a lăsat urme pe gazon şi în tribune, balonul trimis de el ajungînd printre suporteri. La ratări s-au înscris şi colegii săi, Biglia şi Boussoufa, cel din urmă trimiţîndu-i pe adversari în grupele Ligii Campionilor, în timp ce Anderlecht va trebui să se consoleze cu prezenţa în grupele Europa League.

Lukaku, gafeurul serii

Lukaku, marcatorul primului gol belgian, a fost autorul unei faze amuzante în minutul 75. Atacantul a primit un cartonaş galben pentru că şi-a scos tricoul, bucurîndu-se la golul marcat, dar reuşita i-a fost anulată pe motiv de ofsaid. Romelu a rămas însă cu sancţiunea :) .


Anderlecht (ant. A. Jacobs): 1 S. Proto - 8 J. Polák, 23 R. Juhász, 3 O. Deschacht, 2 O. Mazuch, 5 L. Biglia, 11 M. Boussoufa, 30 G. Gillet, 16 C. Kouyaté (Legear), 9 M. Suárez, 14 R. Lukaku 

Partizan (ant. A. Stanojevici): 33 R. Ilici - 20 M. Krstajici, 13 M. Jovanovici, 18 A. Lazevski, 3 I. Stevanovici, 22 S. Ilici (Davidov), 99 M. Smiljanici, 8 R. Petrovici, 7 N. Tomici (Stankovici), 77 I. Iliev (Bogunovici), 9 Cleo    

**Tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Campionilor va avea loc pe 26 august, la Monaco, atunci cînd cele 10 echipe provenite din play-offuri se vor alătura celorlalte 22 de formaţii calificate automat. Singura echipă din România calificată în grupele Ligii Campionilor este CFR Cluj.

**Tragerea la sorţi pentru grupele Europa League va avea loc pe 27 august, la Monaco. Urnele vor fi alcătuite din cele 37 de echipe calificate din play-offurile Europa League, cîştigătoarea din sezonul trecut, Atletico Madrid şi cele 10 formaţii eliminate din play-offurile Ligii Campionilor.

Celelalte rezultate din play-offurile Ligii Campionilor:

Sevilla – BRAGA 3-4
Sheriff – BASEL 0-3
Sampdoria – WERDER 3-2
HAPOEL Tel-Aviv – Salzburg 1-1

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
julesverne
julesverne  •  25 August 2010, 11:25

Si care-i treaba cu 2-3 ??? Scorul partidei este 2-2 (dupa cum arata si lista marcatorilor). Ce se intampla la penalty-uri (care, ma rog, sunt lovituri de departajare, nu de pedeapsa) nu intra in scor. Si daca cineva a inteles din articolul asta cate lovituri au fost goluri, sa-mi spuna si mie...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează