INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY

Pep Guardiola cere un lucru incredibil înainte de Manchester City - Inter Milano: „Chiar și bucătarii sau preparatorii fizici trebuie să facă asta”

Articol de - Publicat vineri, 26 mai 2023 20:43 / Actualizat vineri, 26 mai 2023 20:44

Pep Guardiola, managerul celor de la Manchester City, spune că vrea ca echipa sa să se relaxeze mental înainte de marea finală de Liga Campionilor, cu Inter Milano. 

Spaniolul în vârstă de 52 de ani, dublu câștigător de Champions League cu Barcelona, spune că cea mai bună abordare înaintea finalei de pe 10 iunie este deconectarea. 

Pep Guardiola, pus la zid după ultima declarație: „Este un mincinos patologic”
MANCHESTER CITY
Pep Guardiola, pus la zid după ultima declarație: „Este un mincinos patologic”

Pep Guardiola: „Mult timp în familie și restaurante bune”

„Din experiența mea, cel mai bun mod de te pregăti să joci o finală este să te deconectezi cât mai mult posibil. Chiar și preparatorii și bucătarii noștri trebuie să se deconecteze. Lucrează de obicei câte 10 ore pe zi, este o perioadă stresantă, deci mai bine merg la familiile lor, joacă golf, fac ce le place. 

Trebuie să te antrenezi puțin, dar exact cât am făcut noi pentru finală. Eu merg cu familia mea. Nu uit de fotbal, dar... Timp în familie, restaurante bune... Orice ai face, e bine. Acum este vorba de relaxarea minții cât mai mult posibil și de menținerea jocului”, a explicat antrenorul lui Manchester City, conform AS Spania.  

Guardiola îl poate egala pe Lucescu la trofee

Campion al Angliei cu Manchester City, Pep Guardiola va avea 35 de competiții câștigate dacă realizează „tripla” Premier League-Cupă-Liga Campionilor. Va fi alături de Mircea Lucescu pe locul 2 în topul celor mai titrați antrenori din istorie, depășiți doar de Sir Alex Ferguson (49).

Pep Guardiola a pornit cariera de antrenor în 2007, de jos, la Barcelona B, în liga a treia. În 2008 a trecut la prima echipă a Barcei și de atunci a cucerit trofee într-un ritm amețitor.

  • 14 în patru sezoane cu Barcelona, inclusiv două Ligi ale Campionilor.
  • 7 în trei stagiuni cu Bayern.
  • 12 până acum în șapte ani cu Manchester City.

Cum a transformat Guardiola pe Manchester City într-o forță

Manchester City e a treia oară la rând campioana Premier League. Totul s-a schimbat în februarie, după înfrângeri și punerea clubului sub acuzație. Pep Guardiola a instituit „o mentalitate de asediu”, a modificat tactica, i-a provocat mereu pe jucători și a dat echipei o putere incredibilă. 

A venit în 2016 la Manchester City și a transformat nu doar echipa sa, ci întreg Premier League. El este regele încoronat al campionatului englez. Șapte sezoane, cinci titluri, ultimele trei la rând.

Această stagiune memorabilă a avut un moment crucial, delicat, pentru Guardiola, pentru club. După Mondial, jucătorii bleu erau prăbușiți fizic, psihic. Nu mai puțini de 16 dintre ei evoluaseră la turneul final din Qatar cu naționalele lor. Nimeni din Anglia nu a avut atâția reprezentanți la CM.

În trei zile, 11-14 ianuarie, au fost eliminați din Cupa Ligii, 0-2 în „sferturi” cu Southampton, și au pierdut derbyul de pe Old Trafford în campionat, 1-2 cu United. În acea clipă, erau la opt puncte în spatele lui Arsenal. Pe 5 februarie, încă o înfrângere, 0-1 la Londra în fața lui Tottenham. O zi mai târziu, încă un șoc: City era acuzată oficial de încălcarea de 115 ori a regulilor fair-play-ului financiar. Liga insulară pornea o anchetă de proporții, amenințând gruparea din Manchester. Ce a urmat? Citește analiza GSP aici. 

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Karim Benzema a jucat un meci întreg cu piciorul rănit! Medicul lui Real Madrid l-a cusut în vestiar!

Surpriza pe care i-a pregătit-o Sarri lui Ștefan Radu, la ultimul meci al românului pe „Olimpico”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
mafa
mafa  •  28 Mai 2023, 12:06
Postat de VardyParty pe 28 Mai 2023, 00:35

De asemenea, mai exista si varianta dezlegătoare Madalina Ghenea, dar aceasta e mult mai costin-sitoare, iar Guardiola, se stie, nu sta pe munți de bani.

Cine-i *** asta !!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VardyParty
VardyParty  •  28 Mai 2023, 00:35
Postat de mafa pe 26 Mai 2023, 23:55

Pep a calcat o baba pe picior si nu si-a cerut scuze...aia la blestemat,in 2013, sa nu mai castige o finala de liga campionilor, niciodata.

De asemenea, mai exista si varianta dezlegătoare Madalina Ghenea, dar aceasta e mult mai costin-sitoare, iar Guardiola, se stie, nu sta pe munți de bani.

VardyParty
VardyParty  •  28 Mai 2023, 00:33
Postat de mafa pe 26 Mai 2023, 23:55

Pep a calcat o baba pe picior si nu si-a cerut scuze...aia la blestemat,in 2013, sa nu mai castige o finala de liga campionilor, niciodata.

Se poate dezlega fenomenul. Trebuie doar ceva ajutor de la Vica Blochina, si de la Oleg, Blochin.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close