INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

Planul Michel » Platini ar vrea desfiinţarea Europa League şi o Ligă-mamut, de 64 de echipe în grupe!

Articol de - Publicat joi, 29 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 28 noiembrie 2012 22:38

"În 2014 vom decide noul format al competiţiilor europene", anunţă preşedintele UEFA, care atacă şi problemele dopajului şi blaturilor pentru pariuri


Michel Platini are 57 de ani, încă trei ca preşedinte UEFA şi vrea să revoluţioneze fotbalul european. Înainte de a-l înlocui, aproape sigur în 2015, pe Sepp Blatter în fruntea FIFA.

Cea mai importantă şi radicală idee: desfiinţarea Europa League, o competiţie criticată de mulţi specialişti pentru nivelul slab al meciurilor, lipsa de interes şi fondurile mici generate. Şi crearea unei Ligi a Campionilor uriaşe, care să includă EL, de 64 de echipe în grupe. De două ori mai multe decît sînt în prezent. Un plan pe care francezul visează să-l aplice la UEFA din 2015.

41 de ani au trecut de la apariţia Cupei UEFA, denumită Europa League din 2009

16 grupe de 4 echipe
Într-un interviu oferit jurnalului "Ouest-France", Platini nu a exclus posibilitatea dispariţiei C2: "Ne gîndim, discutăm, analizăm pentru a alege formatul competiţiilor continentale din 2015. Cu un an înainte vom decide ce se va întîmpla cu Europa League".

O variantă pentru "Champions 64" ar fi:
- 16 grupe de cîte 4 echipe
- meciuri programate marţi, miercuri şi joi
- se califică primele două pentru "16-imi"

"Nu mă tem că marile cluburi vor forma o Ligă a Campionilor paralelă. Cum se va derula în afara UEFA? Cine îi va arbitra? Pe ce stadioane? Şi cîţi vor aşa ceva?"
Michel Platini, preşedinte UEFA

Poliţia sportului
În acelaşi dialog din "Ouest-France", Michel Platini a atins şi două subiecte sensibile: meciurile trucate pentru pariuri şi dopajul.
În primul caz, liderul UEFA va cere "crearea unei poliţii europene a sportului, care să se ocupe inclusiv de blaturile provocate de pariuri, un fenomen extrem de periculos. Avem alarme puse în toate campionatele, dar e nevoie de o poliţie a sportului. Şi pentru rasism, dopaj...".

Explicaţia şocantă
Ajungînd la dopaj, triplul cîştigător al Balonului de Aur a spus: "Pot fi cazuri izolate, dar nu cred în dopajul organizat în fotbal". Reporterul l-a contrat:
- Dar cum vă explicaţi diferenţele de ritm flagrante dintre echipe şi dintre campionate?
A dat un răspuns uluitor:
- Modul de a filma, unghiurile camerelor TV nu sînt la fel peste tot. Ele lasă această impresie. Şi nu glumesc!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
holler
holler  •  01 Decembrie 2012, 15:02

of......e foarte bine.Asa o sa ajunga si steaua in UCL..... ca pana acum doar cu molde si polde are sanse de cistig,saraci de ei.... hai CFR!UNGURI sa faca puncte pt romania

razvan99x
razvan99x  •  29 Noiembrie 2012, 18:23

TREBUIE SA NE GANDIM CA TURCIA. ROMANIA ,BULGARIA SI GRECIA LA UN LOC AU PESTE 90.000.000 DE LOCUITORI FATA DE DOAR 19.000.000 IN ROMANIA SAU 10.000.000 IN GRECIA DECI SI BANII AR FI MAI MULTI. TOTUL TINE DE EDUCATIA SUPORTERILOR ACESTIA FIIND ADEVARATA PROBLEMA , UNA GRAVA DE SECURITATE

razvan99x
razvan99x  •  29 Noiembrie 2012, 18:21

POATE NU AR STRICA REDUCEREA NUMARULU IDE CAMPIONATE PRIN COMASAREA LOR: CAMPIONATUL SCANDINAV: SUEDIA, DANEMARCA, FINALNDA, NORVEGIA, CAMPIONATUL EUROPEI CENTRALE: CEHIA, SLOVACIA, UNGARIA, POLONIA, BELARUS; CAMPIONATUL BALTIC: ESTONIA, LETONIA , LITUANIA; CAMPIONATUL BALCANIC: ROMANIA.BULGARIA, TURCIA, GRECIA SI LIG 2 CU MOLDOVA, ALBANIA SI ; CAMPIONATUL FYR: SERBIA, SLOVENIA, CROATIA, BOSNIA, MUNTENEGRU, MACEDONIA; CAMPIONATUL BRITANIC; IRLANDA, SCOTIA, IRLANDA DE NORD, TARA GALILOR; CAMPIONATUL GERMANIEI: AUSTRIA, ELVETIA, GERMANIA, CAMPIONATUL BENELUX: BELGIA, OLANDA, FRANTA; CAMPIONATUL M.CASPICE: KAZAHSTAN, GEORGIA, ARMENIA, AZERBAIJEAN,CAMPIONATUL IBERIC : PORTUGALIA, SPANIA...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează