INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ARBITRAJ

EXCLUSIV Porumboiu și Crăciunescu sunt siguri că Istvan Kovacs va fi la Mondial + Unde i s-a văzut clasa și cele două calități majore: „Vede diagonala”

Istvan Kovacs și Karim Benzema, foto: Imago +30   FOTO
Istvan Kovacs și Karim Benzema, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 12:04 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 12:51

Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu au salutat prestația lui Istvan Kovacs și cred că nu poate lipsi de la turneul final din Qatar: „Sigur va merge la Mondial. Categoric la Mondial și încă în fazele superioare".

Doi foști arbitri, printre cei mai mari ai noștri, Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu, au fost impresionați de evoluția lui Istvan Kovacs la Manchester City - Real Madrid 4-3

Guardiola i-a cerut scuze lui Istvan Kovacs! + Doi foști mari arbitri s-au înclinat în fața românului: „Dovadă de arbitraj extraordinar”
CITY - REAL 4-3
Guardiola i-a cerut scuze lui Istvan Kovacs! + Doi foști mari arbitri s-au înclinat în fața românului: „Dovadă de arbitraj extraordinar”

Ion Crăciunescu: „Istvan Kovacs a lăsat loc pentru finala Ligii. Merită!” 

„L-au lăudat în Anglia și Spania? E normal. Nimeni nu putea spune nimic rău de el. I-a ieșit tot". Crăciunescu e încântat, observând și că "meciul l-a ajutat. Acesta e nivelul de Champions, ți-e mai mare dragul să arbitrezi". 

A evidențiat însă prestația "centralului". Inclusiv la penalty-ul contestat pe teren de jucătorii lui Manchester City: „Mai clar ca lumina zilei. Nu mai contează că mingea i-a șters capul lui Laporte înainte să-i atingă mâna. Avea brațul prea departe de corp”. 

Reacția lui Istvan Kovacs la faza din minutul 74 l-a convins pe fostul arbitru al finalei Ligii Campionilor din 1995. 

„Acolo, în mod normal, nici nu trebuia să dea avantaj, dar i-a ieșit extraordinar. Era fault la 16 metri, poziție periculoasă, întotdeauna fluieri, din instinct fluieri, însă el a așteptat să vadă ce se întâmplă. Dacă Silva n-ar fi înscris, ar fi fluierat lovitură liberă. Dar Silva a marcat. Și ce gol frumos!". 

Crăciunescu este convins că „mai ales această decizie va cântări mult de tot, a lăsat o impresie foarte bună. A lăsat loc de finala Ligii. Nu știu dacă va mai primi acum, după sferturi și semifinale, dar la anul merită să arbitreze finala. E îndreptățit". 

Adrian Porumboiu: „Acolo se vede clasa unui arbitru. Genial" 

Și Porumboiu îl apreciază la fel de mult pe Kovacs. „Excelent. Un meci mare, iar el s-a ridicat la nivelul jucătorilor". 

Mai ales avantajul de la golul de 4-2 al lui City l-a bucurat: "Am spus întotdeauna că la aplicarea legii avantajului se vede clasa unui arbitru. A fost faza minunată pentru el. Perfect avantaj. Genial chiar, aș spune. Sclipitor, când e urmat de un astfel de gol. Și dacă nu ar fi fost golul superb al lui Silva, ar fi revenit, cu lovitură liberă". Fostul arbitru crede că "Istvan e în cărți și pentru finala Ligii, chiar în acest an. Nimeni nu-l poate refuza".

Porumboiu nu uită că "eu l-am și criticat pe Kovacs în trecut pentru niște greșeli, dar acum e la alt nivel". A analizat și momentului loviturii de pedeapsă: "S-au schimbat regulile. Nici nu mai era vorba de intenție. Mâna era foarte sus. Când a sărit la cap, avea brațul ridicat. Corectă decizie". 

„Ar fi strigător la cer ca Istvan Kovacs să lipsească" 

Din perspectiva sa, Kovacs va încheia anul la turneul final din Qatar: "Sigur va merge la Mondial. Astrele s-au așezat atât de favorabil pentru el. Categoric la Mondial și încă în fazele superioare". 

Opinie acceptată total de Crăciunescu: „Îl văd acolo, normal. Cum îl văd și într-o finală de cupă europeană. Nu poate lipsi de la Mondial. Cum să arbitrezi atât de bine o semifinală de Champions League și să nu fii la Mondial. Ar fi strigător la cer”.

Istvan Kovacs este singurul arbitru al nostru care respectă diagonala. De aceea și vede foarte bine toate fazele. E mereu aproape de acțiune. Are și avantajul unei condiții fizice excelente 
- Adrian Porumboiu, fost arbitru internațional

Kovacs nu poate lipsi de la Mondial. Pe lângă calitatea lui foarte mare, mai are un avantaj important: va fi neutru la turneul final, pentru că nu are echipă la Mondial. Nu avem națională, măcar arbitru să avem în elită
- Ion Crăciunescu, fost arbitru internațional 

„Ovidiu Hațegan a avut un ghinion teribil”

Și Crăciunescu, și Porumboiu se gândesc la Ovidiu Hațegan, operat pe inimă după ce a suferit un infarct la sfârșitul lunii martie și care și-ar putea încheia cariera din cauza problemelor cardiace. 

„La cum arbitra, Hațegan era favorit să conducă o finală de cupă europeană chiar de anul acesta. Când ajungi în vârf, să ți se întâmplă un asemenea necaz... A muncit mult, a fost perseverent", spune Crăciunescu. În timp ce Porumboiu consideră că „Hațegan a avut un ghinion teribil, pentru că el era într-o poziție mai bună în Europa decât Kovacs”. 

Citește și: 

Ce meci au văzut englezii? Nota primită de Istvan Kovacs: „A părut aspru. Dar acestea sunt regulile moderne”

Un conducător din Liga 1, după prestația lui Kovacs din Manchester City - Real Madrid: „Băi, comportați-vă la fel cu antrenorii români!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
maradona79
maradona79  •  27 Aprilie 2022, 16:39

"1. Porumboiu și Crăciunescu sunt siguri că Istvan Kovacs va fi la Mondial + Unde i s-a văzut clasa și cele două calități majore: „Vede diagonala” / 2. Ce a declarat Balaj după ce l-a văzut pe Kovacs la City – Real: „Eu nu am avut pe nimeni în spate, așa cum m-a avut el pe mine” + „Nu-l contrazic pe Dan Petrescu, dar avem opinii diferite” / 3. Ce meci au văzut englezii? Nota primită de Istvan Kovacs: „A părut aspru. Dar acestea sunt regulile moderne” / 4. Guardiola i-a cerut scuze lui Istvan Kovacs! + Doi foști mari arbitri s-au înclinat în fața românului: „Dovadă de arbitraj extraordinar” / 5.Istvan Kovacs, în centrul atenției la Manchester City - Real Madrid » Toate camerele au fost pe arbitrul român: „E coautor la gol! Se vede Qatarul!” / 6. Un conducător din Liga 1, după prestația lui Kovacs din Manchester City - Real Madrid: „Băi, comportați-vă la fel cu antrenorii români!” / 7. Istvan Kovacs și Pep Guardiola, moment tensionat în Liga Campionilor! De la ce a pornit totul / 8. Istvan Kovacs și-a arătat clasa în semifinala City - Real » 5 momente gestionate perfect: „Lecție de arbitraj, așa se conduce un astfel de meci!” / 9. Manchester City- Real Madrid 4-3 » Show cu 7 goluri pe Etihad » City a dominat copios duelul cu Real, dar Benzema îi ține pe „galactici” în lupta pentru finală. Istvan Kovacs, la înălțime!" Hai cu 10!

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  27 Aprilie 2022, 16:17

Din obișnuința-ca in Liga lui Becali-fluierașul din pusta-dedulcit la binecuvântarile lui Becali-a fluierat ca la baschet!

maradona79
maradona79  •  27 Aprilie 2022, 13:59

Mi-au crescut cu 300% nivelurile de dopamina si serotonina de cand citesc articole cu Kovaciul nostru. E ca si cum am avea o echipa romaneasca in semifinalele Champions League. Macar un fluieras sa avem.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează