INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY - SEVILLA

Premier League e la putere în Europa! TOP 10 cele mai scumpe echipe de start în acest sezon

Manchester City, Foto: Imago Images
Manchester City, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 01 noiembrie 2022 10:29 / Actualizat marti, 01 noiembrie 2022 10:32

Manchester City și, în general, cluburile din Premier League domină Europa cu cele mai scumpe echipe de start aliniate în 2022/2023, până la 26 octombrie.

Manchester City abordează meciul de la Sevilla, programat mâine, din postura câștigătoarei grupei, dar și a clubului european cu cel mai scump prim unsprezece. 

Potrivit unui studiu realizat de compania elvețiană CIES Football Observatory, bazat pe meciurile jucate în acest sezon, până la data de 26 octombrie, campioana Angliei a înregistrat o medie a „11”-lui de start în valoare de aproximativ 650,7 milioane euro.

Prima reacție a lui Nicolae Dică, după ce Becali l-a „invitat” să demisioneze: „OK, eu sunt de vină” + „N-am vrut să-l schimb pe Coman la pauză”
U CLUJ - FCSB 2-1
Prima reacție a lui Nicolae Dică, după ce Becali l-a „invitat” să demisioneze: „OK, eu sunt de vină” + „N-am vrut să-l schimb pe Coman la pauză”

Intrusul PSG

Campioana Angliei este prima într-un TOP 6 dominat de cluburi din Anglia. Excepția o reprezintă PSG, club deținut, ca și „cetățenii”, de șeici, și al cărui prim unsprezece a costat, potrivit CIES, 510,1 milioane euro. Cu 140,6 milioane de euro mai ieftin decât al britanicilor.

Dacă managerul Pep Guardiola a cumpărat de regulă jucători cu sume între 58 și 70 de milioane, gen Kevin De Bruyne, Ruben Dias, Riyad Mahrez, Joao Cancelo, Aymeric Laporte, Rodri sau Erling Haaland, excepția fiind Jack Grealish (117 milioane), parizienii au urmat altă cale. 

La ei, doi jucători alcătuiesc „baza”: Neymar, achiziționat cu 230 milioane euro de la Barcelona, și Kylian Mbappe, pentru care s-au plătit lui Monaco aproximativ 190 de milioane de euro.

Premier League e la putere în Europa

Podiumul este completat de Manchester United, deținut de familia americană Glazer, cu o medie a echipei de start cifrată la 480 de milioane de euro. „Diavolii” au cheltuit foarte mult pentru transferuri în cursul verii, ca parte a revoluției lui Erik ten Hag. 

Dintre nou sosiți, cei mai scumpi au fost brazlienii Antony, luat cu 100 de milioane de euro, potrivit tabloidului Daily Mail, și Casemiro, achiziționat cu 81,2 milioane.

Real Madrid, pe locul 7

Dominația engleză, întregită de Liverpool, Chelsea și Arsenal, se mai diluează de la poziția a 7-a în sus. Astfel, Real Madrid, campioana Europei, Barcelona, Juventus și Bayern închid Top 10

Dar între pozițiile 11 și 20 mai sunt încă 7 cluburi active în Premier League: Newcastle, Tottenham, Villa, Wolverhampton, West Ham, Leeds și Leicester!

Cinci cluburi engleze în Top 10

Club Valoare prim „11”

1. Manchester City650,7*
2. PSG510,1
3. Manchester United480
4. Liverpool409
5. Chelsea392,7
6. Arsenal382,3
7. Real Madrid369,5
8. Barcelona333,5
9. Juventus299,7
10. Bayern294

*Sumele reprezintă milioane de euro.

Citește și:

Adrian Păun a înscris primul lui gol pentru Hapoel Beer Sheva chiar în derby-ul cu Maccabi Tel Aviv

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează