INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FINALA DE VIS, BARCELONA - MANCHESTER UNITED 2-0

Presa britanică îi critică pe oamenii lui Ferguson! "Vis ruinat"

Articol de GSP - Publicat joi, 28 mai 2009 00:00

Presa din Anglia a criticat-o pe Manchester United după ce deținătoarea trofeului a pierdut cu 0-2 finala Ligii Campionilor contra grupării spaniole FC Barcelona.

"Visul lui Ferguson s-a ruinat. Deși United a început meciul mai bine, prin ocaziile lui Cristiano Ronaldo, Barcelona a fost cea care a marcat. Eto'o l-a învins pe Edwin Van der Sar chiar la primul atac al spaniolilor, iar Stadio Olimpico a erupt. Spaniolii au forțat, au avut o posesie mai bună și au dominat meciul. Ferguson a forțat atacul, dar tot Barcelona a fost echipa care a marcat, prin Messi", scrie The Sun.

Times Online scrie că formația spaniolă a scris propria sa parte de istorie, deși antrenorul echipei britanice aștepta un al doilea trofeu consecutiv. "Cele două goluri au fost de ajuns pentru echipa lui Pep Guardiola, iar victoria este una meritată, fiind primul club spaniol care câștigă eventul și Liga Campionilor", comentează sursa citată.

"Messi a cucerit pe United, care chiar a meritat să piardă finala. Au primit o bătaie pe care nu o vor uita niciodată. Echipa lui Sir Alex Ferguson nu a mai trecut prin astfel de nopți, indiferent de cât de bun era adversarul. Antrenorul nu s-a putut opune destinului, nu a mai putut înșela fotbalul printr-un truc al lui Houdini.

Echipa sa nu se poate plânge că a pierdut, deși era neînvinsă de 25 de partide în cupele europene. A fost un meci dureros de urmărit. United a părut foarte puternică de atâtea ori în acest sezon, dar de această dată nu au mai fost atât de periculoasă. Ferguson poate să știe acum prin ce au trecut Arsene Wenger, Rafa Benitez și Avram Grant. Barcelona, deși se autodeclară, nu este 'mai mult decât un club', dar este mai mult decât o echipă, iar United nu a avut niciun răspuns", notează The Mirror.

"Campioana Angliei va reveni și în următorul sezon european, la fel cum imperiile se pot prăbuși sau înălța în Roma, dar miercuri noapte nimic nu a putut să-i consoleze pe fanii lui United, care au văzut un jos slab al echipei lor. Formația lui Ferguson a fost neglijentă în privința posesiei, nesigură în apărare și tocită în atac. Niciuna dintre vedetele sale nu a strălucit, iar tactica sa va fi criticată A ales să înceapă cu Giggs, iar Carrick și Anderson au fost expuși, în timp ce Iniesta, Xavi și Messi au condus spectacolul", scrie The Telegraph.

FC Barcelona a câștigat Liga Campionilor după ce a învins cu 2-0 formația engleză Manchester United, într-un meci care s-a disputat pe Stadio Olimpico din Roma.

NewsIn

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  28 Mai 2009, 22:24

oricum echipele din anglia o sa domine liga campionilor multi ani de acum inainte pt ca se investeste masiv si e cel mai spectaculos campionat din lume.in anglia si echipa care retrogradeaza de pe ultimul loc cumpara jucatori de 20 mil de euro pe cand in alte campionate nici nu se pune problema.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close