INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ADVERSARI

Prezentarea posibililor adversari ai Stelei din turul 3 al UEFA Champions League! Roş-albaştrii s-ar putea înfrunta cu fiul lui Valery Gazzaev

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 iulie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 18 iulie 2014 16:04

Aktobe este campioana din Kazakhstan şi cel puţin prin prisma rezultatului din meciul tur, este favorită la calificarea în turul 3 preliminar din UEFA Champions League. 

Kazahii s-au impus în tur, scor 1-0, chiar pe terenul lui Dinamo Tbilisi. Aktobe are un lot subţire, format în mare parte din kazahi şi este evaluat la doar 10,5 milioane de euro.

Cei mai importanţi jucători ai kazhcilor sînt Oleksiy Antonov, care a trecut în cariera sa pe la Metalist Harkov şi Dnepr, Marcos Pinheiro Pizzelli, Danilo Neco şi Anderson Mineiro. La un loc valorează cît jumătate din lotul întregii echipe.

În prezent, Aktobe ocupă primul loc în campionatul intern, avînd 39 de puncte, cu 3 peste Kairat. Totuşi, roş-albii vin după o serie nu prea fericită. În ultimele 4 meciuri nu au obţinut nici un succes.

Echpa îşi joacă partidele de pe teren propriu pe Stadionul Central din Aktobe, arenă cu 14.000 de locuri.

Antrenorul lui Aktobe, de-o seamă cu Lucian Sînmărtean
Aktobe este pregătită de Vladimir Gazzaev, un tehnician de doar 34 de ani, care a mai pregătit pînă acum doar pe Alania Vladikavkaz, unde a activat şi ca jucător, însă doar pentru doi ani. A fost instalat în funcţie pe 10 iulie 2014.

Vladimir este fiul lui Valery Gazzaev (59 de ani), fostul mare jucător al lui Dinamo Moscova şi selecţioner al Rusiei.

Niciodată în grupele unei competiţii europene
Aktobe nu are o istorie prea mare în cupele europene, fiind de fiecare dată eliminată în fazele preliminare. Ultima dată a fost scoasă în play-off-ul Europa League de Dinamo Kiev, scor 3-8 la general.

Cine e şi Dinamo Tbilisi?
Dinamo Tbilisi a mai întîlnit şi anul trecut Steaua, tot în turul 3 preliminar din UEFA Champions League. Atunci, roş-albaştrii s-au impus cu scorul general de 3-1.

Eliminată din Champions League, Tbilisi a pierdut apoi în play-off-ul Europa League, scor 0-8 la general cu Tottenham.

Alb-albaştrii sînt antrenaţi în prezent de cehul Michal Bilek, în vîrstă de 49 de ani. Fostul selecţioner al Cehiei între 2009 şi 2013 a fost numit în funcţie în luna iunie.

În această vară Tbilisi l-a pierdut pe Jaba Dvali (29 de ani), jucător care a pus multe probleme steliştilor anul trecut. Atacantul a fost vîndut la Zestafoni.

În locul său a fost adus Rafa Jorda, atacant de 30 de ani de la Siena. Au mai venit printre alţii şi Rafa Garcia sau Radek Dosoudil, toţi liberi de contract. Lotul georgienilor este cotat la aproximativ 9,5 milioane de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  18 Iulie 2014, 23:09

bate steaua la ashtea ca la fasole.

cracker
cracker  •  18 Iulie 2014, 20:47
Postat de andrei.33 pe 18 Iulie 2014, 15:14

Cel mai greu adversar al stelei a fost si ramane Viitorul.

Cel mai greu adversar sunt carcotasii care se cred inteligenti si debiteaza tot felul de ineptii si cretinitati, de altfel, fiind si modul lor de a se autocaracteriza.

the_champions
the_champions  •  18 Iulie 2014, 19:14

Pfuuu, ce bubuie prostia pe aici...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close