INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPE

Fotbalistul promovat și debutat de Mircea Lucescu, decisiv în Champions League!

Mykola Matvienko, în portocaliu, e de neînlocuit în defensiva lui Șahtior / Sursă foto: Imago Images
Mykola Matvienko, în portocaliu, e de neînlocuit în defensiva lui Șahtior / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 28 noiembrie 2023 21:48 / Actualizat marti, 28 noiembrie 2023 21:57

Șahtiorul cu șanse la calificare în „primăvara” Champions League are în continuare în echipă fotbaliști promovați și debutați de Mircea Lucescu. Doi dintre ei au contribuit la victoria cu Royal Antwerp, 1-0, cea care-i poziționează excelent pe „mineri” în drumul spre „optimile” UCL.

Șahtior Donetsk a trecut la limită de Antwerp și a ajuns la nouă puncte într-o grupă din care mai fac parte Barcelona și Porto. 

Ucrainenii antrenați de croatul Marino Pušić i-au învins și pe catalani în urmă cu două etape și, printr-un joc favorabil al rezultatelor, pot ajunge din nou în fazele eliminatorii din UCL, doar a doua oară de la Mircea Lucescu încoace.

Calificare-surpriză din „grupa morții”: PSG poate fi eliminată din Champions League + City, revenire de senzație! Toate rezultatele și clasamentele
ETAPA 5
Calificare-surpriză din „grupa morții”: PSG poate fi eliminată din Champions League + City, revenire de senzație! Toate rezultatele și clasamentele

Fotbalistul debutat de Mircea Lucescu a adus victoria lui Șahtior în UCL

La victoria în fața belgienilor au contribuit decisiv doi fotbaliști care au făcut pasul la prima echipă a lui Șahtior acum opt ani, în timpul lui Mircea Lucescu

Stoperul de 27 de ani Mykola Matviyenko, astăzi cotat la 20 de milioane de euro, cu 61 de selecții în naționala țării sale, a punctat în minutul 12.

Fotbalistul promovat și debutat de Mircea Lucescu, decisiv în Champions League!
Mykola Matviyenko / Sursă foto: Imago Images

Matvienko bifa primele minute în tricoul lui Șahtior în sezonul 2015-2016, ultimul al românului pe banca grupării conduse de Ahmetov. Lucescu l-a folosit atunci în șase partide, două în campionat și patru în Cupa Ucrainei. Avea doar 18 ani când „Il Luce” îl titulariza în confruntarea din Cupă cu Arsenal Kiev.

De atunci, cu excepția unor împrumuturi la Karpaty Lviv și Vorskla Poltava, Mykola Matviyenko a evoluat neîntrerupt pentru Șahtior.

Și pasatorul Zubkov a debutat în „era Mircea Lucescu”

Cel care i-a oferit assist-ul în duelul cu Antwerp a fost atacantul Oleksandr Zubkov, 27 de ani, și el trecut prin mâinile lui Mircea Lucescu. Debutul lui Zubkov la Șahtior se producea pe durata aceluiași sezon, 15/16 în care era utilizat de două ori de managerul român.

Oleksandr Zubkov a evoluat pentru „mineri” între 2014 și 2020 și s-a reîntors la Șahtior în 2022. A mai evolut la Mariupol și Ferencvaros și are 29 de selecții și două goluri pentru Ucraina.

Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor al lui Șahtior

Tehnicianul român a petrecut 12 ani la Șahtior (2004-2016), cucerind 22 de trofee, inclusiv 8 titluri și Cupa UEFA (2009). Il Luce e cel mai titrat antrenor al lui Șahtior.

Lucescu a sugerat tot timpul că el a creat și aplicat întreg proiectul care a transformat Șahtior. Clubul care cucerise doar șase trofee (dintre care un singur titlu) până în 2004 are acum 41 de succese, 40 în Ucraina și acea Cupă UEFA din 2009.

În Ucraina, Lucescu a avut multe meciuri mari cu Șahtior în competițiile europene, cucerind Cupa UEFA și jucând „sferturile” Ligii Campionilor.

VIDEO Augustin Chiriță, dezvăluiri despre fotbalul din Ucraina: „Veneau geamantane cu bani de la Dinamo Kiev și Șahtior”

Citește și alte știri din Liga Campionilor: 

Carvajal și Ancelotti s-au distrat la conferința de presă a lui Real Madrid: „Mâine i-aș prelungi contractul! Antrenor de top” » Cum a reacționat Carlo

Haos în Paris » Ultrașii lui PSG i-au atacat pe fanii lui Newcastle într-un restaurant

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează