INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BAYERN 0-1

PSG - Bayern 0-1 // „Zidul” Neuer, de la accidentarea gravă și conflictul dur cu Bayern, până la eroul de azi » Cum i-a trollat cel mai bun portar al lumii pe Instagram pe cei de la PSG

PSG - Bayern 0-1 // „Zidul” Neuer +21   FOTO
PSG - Bayern 0-1 // „Zidul” Neuer

Articol de - Publicat luni, 24 august 2020 14:07 / Actualizat luni, 24 august 2020 14:11

Manuel Neuer, 34 de ani, a pierdut aproape tot sezonul 2017-2018 din cauza unei fracturi de metatarsian, iar în această primăvară s-a certat cu șefii clubului înainte de prelungirea contractului. Astăzi, este în cea mai bună formă, decisiv în semifinale și în finală.

Manuel Neuer are 34 de ani, ultimii nouă la Bayern, și e mai în formă ca niciodată. A fost poate cel mai bun om al bavarezilor la acest Final 8, decisiv în semifinale și finală. Notat cu 9 în L'Équipe la 1-0 cu PSG, cel mai mult, peste Coman (8), MVP-ul ultimul act. Și e din nou cel mai valoros portar al Europei. Al lumii.

Enervat de transferul lui Nübel

Dar ultimii ani nu au mai fost atât de senini. Din contră. În septembrie 2017, goalkeeperul suferea o fractură de metatarsian care se complica și care îl ținea pe tușă tot restul acelui sezon. Iar la începutul acestei primăveri, în martie, înainte de vârful pandemiei, căpitanul era în conflict cu șefii clubului. Nu i-a plăcut că bavarezii îl luaseră pe Alexander Nübel, 23 de ani, de la Schalke (de unde venise și el, în 2011), încheind un contract pe cinci stagiuni și garantându-i minimum 15 meciuri oficiale anual până la despărțirea de Neuer.

+17 FOTO

A jucat agresiv la negocieri

Cum mai avea doar un an până la sfârșitul angajamentului, campionul mondial a jucat agresiv la negocierile pentru prelungire. "Vreau un acord nou până în 2025 și aceleași condiții financiare ca în prezent", a cerut el. Ar fi însemnat că rămâne până la 39 de ani. Și a mai pus o condiție: "Nu semnez dacă Hansi Flick nu va fi antrenorul nostru și sezonul viitor". Se atașase mult de Flick. Până la urmă, Flick a fost menținut, salariul nu s-a schimbat, doar durata noii înțelegeri nu a fost exact așa cum dorea. Încă doi ani, 2023. A semnat însă și, de atunci, totul a fost perfect.

"Iese la blocaj ca la hochei"

"Mai vreau să mai câștig o dată Liga Campionilor până mă retrag", spunea în martie. A cucerit Europa mai devreme decât se aștepta, dar nu se gândește la retragere. E într-un moment extraordinar.

"Iese la blocaj ca un goalkeeper de hochei și nu mai lasă niciun spațiu. Atacantul se trezește în față cu corpul lui mare (n.r. 1,93 m, 92 kg) și nu mai are soluții", a observat în L'Équipe Christophe Lollichon, fost antrenor de portari la Chelsea. "În acele clipe, unu la unu cu adversarul, Neuer e extrem de atent, creierul dictându-i instantaneu cum trebuie să reacționeze".

Duminică, în finală, a fost ca un zid în fața lui Neymar și Mbappé. PSG nu i-a putut marca nici un gol. La fel cum se întâmplase cu Lyon, în semifinale. Le-a închis poarta francezilor.

15milioane de euro este salariul anual al lui Manuel Neuer la Bayern (contract până în 2021)

51de meciuri a evoluat portarul german în acest sezon, neprimind gol în 22 de partide

4.590de minute a apărut Neuer la münchenezi în toate competițiile (mereu integralist)

I-a ironizat pe parizieni

Imediat după finală, Neuer a postat o poză pe Instagram. El, ridicând trofeul Ligii. Un comentariu simplu. "Triplă FC Bayern". Nimic ieșit din comun. Dar localizarea e amuzantă. A pus numele arenei lui Marseille, marea rivală a Parisului. A greșit însă puțin: a scris "Veledrome", în loc de "Vélodrome".

View this post on Instagram

🏆🏵🏆 Triple @fcbayern

A post shared by Manuel Neuer (@manuelneuer) on

PSG - Bayern 0-1 // Flick și fața umană a fotbalului » Cum a reușit Hansi să schimbe macazul într-un timp atât de scurt

PSG - Bayern 0-1 // Anul Lewandowski: primul jucător din istorie ce face tripla!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
bazinga
bazinga  •  24 August 2020, 17:57

Trebuie sa recunosc, il urasc de moarte, dar e cel mai bun portar din lume !La iesiri 1 la 1 e fenomenal cu spagatul lui unic !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează