INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - DORTMUND

PSG - DORTMUND 2-0 // Un jucător parizian a încălcat toate regulile privind protecția de coronavirus + IMAGINEA SERII: cum a fost ironizat Haaland

Jucătorii lui PSG și antrenorul Thomas Tuchel se bucură după accederea în „sferturi”
Jucătorii lui PSG și antrenorul Thomas Tuchel se bucură după accederea în „sferturi”

Articol de - Publicat joi, 12 martie 2020 08:42

PSG - DORTMUND 2-0. Roș-albaștrii l-au ironizat după meci pe Haaland, pozând în poziție de meditație. Apoi, au celebrat calificarea cu fanii. Toți au rămas însă la distanță, cu excepția lui Kurzawa, care s-a îmbrățișat, a cântat și a sărit în mijlocul ultrașilor. Deși arena fusese închisă din cauza COVID-19.

Pe teren, PSG nu putea să nu câștige acest meci. Ofensiv și defensiv, a fost mult peste Borussia miercuri seară. Dezlănțuită în atac, a înscris din nou, cum s-a întâmplat în fiecare din ultimele 32 de partide jucate în Champions League, a doua cea mai lungă serie a competiției, depășită doar de Real în perioada 2011-2014 (34). Iar apărarea a fost la fel puternică, mult mai bună decât în prima manșă, rezistând încă o dată fără gol primit, a șasea oară în ultimele opt întâlniri de Ligă. În mod normal, e în "sferturi", nu e nicio surpriză.

Ironie pentru Haaland

La sfârșit, jucătorii parizieni s-au așezat toți pe gazon în poziție lotus, ca într-o meditație budistă. Exact cum își sărbătorește golurile Haaland, copilul teribil al lui Dortmund, cum o făcuse și în tur, după cele două goluri ale sale. O ironie la adresa tânărului norvegian, o scenă care s-a repetat și în vestiarul gazdelor. Și pe care Neymar o lansase imediat după golul său, la marginea terenului.

PSG - DORTMUND 2-0 // Un jucător parizian a încălcat toate regulile privind protecția de coronavirus + IMAGINEA SERII: cum a fost ironizat Haaland
Jucătorii lui PSG s-au bucurat imitând felul în care Haaland își celebrează golurile // sursă foto: twitter PSG

Cadou pentru fani

Puțin mai târziu, roș-albaștrii au ieșit pe marginea exterioară a tribunelor, celebrând de la înălțime calificarea cu ultrașii care au cântat non-stop în afara stadionului Parc des Princes.

Dacă Di María și ceilalți coechipieri au rămas sus, privind torțele fanilor, în schimb, fundașul stânga Layvin Kurzawa a coborât printre suporteri. Așa cum era, în echipamentul de joc! A cântat cu ei, a dansat cu ei, s-a îmbrățișat cu ei. La o partidă disputată cu porțile închise din cauza COVID-19, el nu a mai respectat nicio regulă anticoronavirus.

Reproșuri pentru jurnaliști

Pentru Thomas Tuchel, reacția lui Kurzawa a fost normală. "Am văzut ce s-a întâmplat după meci. A fost frumos, fotbalul este pentru fani, pentru toți cei ce iubesc acest joc", a declarat antrenorul lui PSG, care nu avea nimic să-i reproșeze lui Kurzawa. 

Singurul reproș era pentru jurnaliști: "Câștigăm atâtea meciuri, iar dacă echipa pierde o dată, ca la Dortmund, vorbim despre ea de parcă ar fi a patra în Ligue 1 și eliminată din toate competițiile. Toată lumea vrea să scrie ceva critic, e ușor". Tuchel a ținut să transmită acest mesaj într-un moment când formația sa e lider detașat în campionat, calificată în "sferturile" CL și în finalele Cupei Ligii și Cupei Franței.

"Am jucat ca o echipă, iar această echipă e fiabilă. Am demonstrat asta. A fost o plăcere să fiu astăzi antrenor.

Înaintea meciului, atmosfera era foarte bună în autocar când am sosit la stadion. Am cântat cu ultrașii, a fost special. Exact starea de spirit de care aveam nevoie" 
Thomas Tuchel, antrenor PSG

85 de goluria marcat PSG în ultimele 32 de meciuri jucate în Champions League

6 prezențeau parizienii în "sferturile" Ligii, mai mult decât oricare echipă franceză

Vezi aici gestul lui Kurzawa:

Citește și:

PSG rezolvă calificarea în 45 de minute! Joc perfect făcut în fața Borussiei Dortmund

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close