INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - AJAX 1-4

REAL MADRID - AJAX 1-4 // Dusan Tadic SUPRAREAL! Sârbul adus pentru 11 milioane de euro s-a distrat cu vedetele lui Real » Antrenorul care a crezut în el

Dusan Tadic // FOTO: Reuters
Dusan Tadic // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 06 martie 2019 10:36

Ajax a eliminat-o pe Real Madrid din optimile Champions League, după ce a învins pe „Bernabeu” cu 4-1. În tur, madrilenii câștigaseră cu 2-1. Dušan Tadic a fost rege la Madrid pentru 90 de minute, cu un gol magnific, două asisturi geniale şi alte execuţii fantastice. L'Equipe i-a dat nota 10 mijlocaşului sârb de 30 de ani, reinventat de Ajax.

Nici măcar Messi în cele două Clasice în care a condus Barcelona spre victorie în săptămâna blestemelor blancos nu a sfidat perfecţiunea cum a făcut-o eroul Ajaxului! Dušan Tadic, sârbul care executa în peluză penalty-ul contra României, acum 5 luni în Nations League, le-a scos fotbalul din cap campionilor mondiali şi europeni.

Mijlocaşul readus la aproape 30 de ani înapoi în Olanda a fost reinventat de „lăncieri", făcând magie pură pe „Bernabeu". Assist-uri de o precizie chirurgicală la primele două goluri, cu care a operat pe viu Madridul, gol la vinclu (validat după cea mai lungă decizie cu VAR din Ligă), alte două assisturi risipite de Ziyech plus două rulete fantastice. Un meci supraReal încununat cu nota 10 primită astăzi în ziarul L'Equipe.

11,4 milioane de euro pentru o perlă

Cel mai bun din trupa lui Erik ten Hag şi în tur a fost adus cu doar 11,4 milioane de euro de la Southampton, dar mulţi se mirau ce caută între atâţia tineri talentaţi un fotbalist care abia se salvase de la retrogradare în Premier şi care, cu Pellegrino şi Hughes, avea mai mult sarcini defensive.

Doar Ronald Koeman a ştiut să-i valorifice calităţile, dar Dušan s-a simţit cu adevărat acasă numai în Olanda. Şi-a amintit de perioada avută la Groningen şi Twente, unde s-a lansat şi unde reuşea 46 de goluri şi 68 de assisturi în 161 de jocuri. Doar în Ligă a marcat mai mult decât în tot campionatul trecut pentru "Sfinţi"!

Sistemul şi stilul Ajax l-au schimbat radical. Liber total să-şi elibereze fantezia şi tehnica, cu Ziyech, Van de Beek şi Neres la susţinere, Tadic s-a dezlânţuit şi visează la finala Ligii. De câte ori Ajax a învins-o "afară" în eliminatorii pe Real a luat trofeul! 

26de goluri şi 15 pase decisive are Tadici în 40 de meciuri pentru Ajax în acest sezon. Doar în 11 partide n-a contribuit la vreun gol mijlocaşul cotat la 18 milioane de euro

6 goluri a reuşit sârbul (plus două assisturi) în actuala ediţie a Ligii. Al doilea din istoria Ajaxului care atinge acest prag după Litmanen, 1994-1995 şi 1995-1996

Vezi și:

FOTO Internetul râde de Real Madrid! Cele mai bune glume după eliminarea din Champions League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
strickland
strickland  •  06 Martie 2019, 13:33

Johan Cruyff a zis el o vorba : "De ce sa nu bati un club mai bogat? N-am vazut niciodata un sac de bani marcand un gol" "Why couldn’t you beat a richer club? I’ve never seen a bag of money score a goal.": https://twitter.com/JohanCruyff/status/1103059306700783620 Meciul a fost superb, si Ajax a aratat de ce ne place fotbalul si acum in era milioanelor. O echipa care joaca fotbal poate sa bata pe oricine, oricand. Cu conditia sa fie un arbitraj impartial.

digei
digei  •  06 Martie 2019, 12:31

Din lateral s-a vazut ca mingea nu a iesit in totalitate, cu toata circumferinta. Asa s-a vazut. Multi au spus ca intre punctul de contact al balonului si linie era o mica distanta care ar fi dat impresia ca mingea e afara, asta la vederea din teren spre balon. Da dar nu acolo se observa circumferinta ci la cea din lateral. VAR-ul e perfectibil dar, zic eu, aseara si-a facut treaba. Ma bucur pentru Ayax, pentru fotbalul olandez, sincer, i-am simtit lipsa in ultima vreme. Aaa, sa nu uit, Tadici 11,6 milioane. Cineva de la noi vroia sa ia de 3-4 ori mai mult pe un baietas care n-are nimic in CV pana acum, doar ca e tanar.

baddog26
baddog26  •  06 Martie 2019, 12:11
Postat de magic4ever pe 06 Martie 2019, 11:06

Tadic si Ajax au facut un meci mare aseara, dar Ajax a trecut cu mult noroc de Real Madrid(care oricum joaca catastrofal sezonul asta fara C.Ronaldo & Zidane pe banca) pentru ca a lipsit liderul Ramos din aparare, madrilenii au lovit bara de 2 ori si in plus a fost si faza cu aut-ul unde multi spun ca mingea a iesit cu toata circumferinta...in turul urmator daca Ajax intalneste pe Barcelona, Manchester City sau PSG o sa piarda la scor si o sa fie eliminata...sa fim seriosi, nu au o echipa de top cu care sa se lupte pentru castigarea UCL....

Cu tot respectul pentru De Light,tânărul fundaș, lăncierii vor 75 de mil pe el,aseară în câteva rânduri și-a arătat limitele.E un jucător bun dar mai mult de 15-20 de mil nu merită.Daca ii prinde o echipă serioasa le da scor, apărarea Ajaxului este comica în multe momente!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează