LIGA CAMPIONILOR  ·  BARCELONA - DINAMO KIEV

Mircea Lucescu, interviu pentru site-ul UEFA » Remarca lui „Il Luce” după o carieră impresionantă: „E mult mai greu să lucrez cu ei”

Mircea Lucescu. foto: Guliver/Getty Images
Mircea Lucescu. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 03 noiembrie 2020 16:12 / Actualizat marti, 03 noiembrie 2020 16:33

Mircea Lucescu, antrenorul în vârstă de 75 de ani al lui Dinamo Kiev, a făcut o paralelă între a lucra cu tinerii și a lucra cu marile staruri ale fotbalului. 

  • Barcelona și Dinamo Kiev e programat miercuri, 4 noiembrie, în grupa G a Champions League. Meciul poate fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport Plus.

Într-o carieră de peste 40 de ani, Mircea Lucescu a lucrat și cu jucători importanți, cu staruri, și cu foarte mulți tineri, pe care i-a promovat, crescut și lansat spre marea performanță. Tocmai asta au vrut să afle cei ce au realizat interviul cu antrenorul lui Dinamo Kiev pentru site-ul UEFA: care este diferența între a lucra cu tineri și a lucra cu fotbaliști faimoși.

Mircea Lucescu: „Pe ei trebuie să-i respecți și să ai un dialog” 

„E mult mai dificil cu campionii care au avut deja succes în carieră. Pe ei trebuie să-i respecți și să ai un dialog pentru a înțelege ce vor. În timp, acești campioni devin mai egoiști și, pe acest fond, întotdeauna poți avea dispute”, spune tehnicianul în vârstă de 75 de ani.

Mircea Lucescu: „Cu fotbaliștii consacrați, e mai greu. Ești nevoit să cauți soluții” 

„Tinerii sunt diferiți, mereu gata să asculte. În fotbal, e esențial să fii capabil să asculți, pentru că te ajută să-ți dezvolți abilitatea de a te concentra, fără de care nu poți face nimic”. 

„Il Luce” continuă paralela: „Tinerii trebuie antrenați. Cu ceilalți, construiești relații bazate pe încredere reciprocă, devenind prieteni. Tinerii pot fi criticați, sfătuiți. Cu fotbaliștii consacrați, e mai greu, ești nevoit să cauți soluții. Mass-media le aduce faimă, ei sunt figuri proeminente și nu mai acceptă criticile. Trebuie să găsești o altă cale de a te apropia de ei”.

VIDEO Declarația incredibilă făcută de Răzvan Lucescu despre Mircea Lucescu: „Tata simțea că se duce! Stând acasă se pierdea ca om”

Citește și alte știri despre Liga Campionilor: Un angajat care pregătea sicriul lui Maradona a deschis capacul și și-a făcut o poză, apoi a postat imaginea
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Cupa României
Chindia - Hermannstadt
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
20:45 Fotbal, Cupa României
Prograsul Spartac - Universitatea Craiova
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
21:30 Fotbal, Bundesliga
Wolfsburg - Werder Bremen
Digi 2, Telekom 2, Look Sport 2
22:00 Fotbal, La Liga
Valladolid - Levante
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Ligue 1
Strasbourg - Rennes
Digi 4, Telekom 4
Program TV complet
Liga 1