INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - DINAMO KIEV

Mircea Lucescu, interviu pentru site-ul UEFA » Remarca lui „Il Luce” după o carieră impresionantă: „E mult mai greu să lucrez cu ei”

Mircea Lucescu. foto: Guliver/Getty Images
Mircea Lucescu. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 03 noiembrie 2020 16:12 / Actualizat marti, 03 noiembrie 2020 16:33

Mircea Lucescu, antrenorul în vârstă de 75 de ani al lui Dinamo Kiev, a făcut o paralelă între a lucra cu tinerii și a lucra cu marile staruri ale fotbalului. 

  • Barcelona și Dinamo Kiev e programat miercuri, 4 noiembrie, în grupa G a Champions League. Meciul poate fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport Plus.

Într-o carieră de peste 40 de ani, Mircea Lucescu a lucrat și cu jucători importanți, cu staruri, și cu foarte mulți tineri, pe care i-a promovat, crescut și lansat spre marea performanță. Tocmai asta au vrut să afle cei ce au realizat interviul cu antrenorul lui Dinamo Kiev pentru site-ul UEFA: care este diferența între a lucra cu tineri și a lucra cu fotbaliști faimoși.

Mircea Lucescu: „Pe ei trebuie să-i respecți și să ai un dialog” 

„E mult mai dificil cu campionii care au avut deja succes în carieră. Pe ei trebuie să-i respecți și să ai un dialog pentru a înțelege ce vor. În timp, acești campioni devin mai egoiști și, pe acest fond, întotdeauna poți avea dispute”, spune tehnicianul în vârstă de 75 de ani.

Mircea Lucescu: „Cu fotbaliștii consacrați, e mai greu. Ești nevoit să cauți soluții” 

„Tinerii sunt diferiți, mereu gata să asculte. În fotbal, e esențial să fii capabil să asculți, pentru că te ajută să-ți dezvolți abilitatea de a te concentra, fără de care nu poți face nimic”. 

„Il Luce” continuă paralela: „Tinerii trebuie antrenați. Cu ceilalți, construiești relații bazate pe încredere reciprocă, devenind prieteni. Tinerii pot fi criticați, sfătuiți. Cu fotbaliștii consacrați, e mai greu, ești nevoit să cauți soluții. Mass-media le aduce faimă, ei sunt figuri proeminente și nu mai acceptă criticile. Trebuie să găsești o altă cale de a te apropia de ei”.

VIDEO Declarația incredibilă făcută de Răzvan Lucescu despre Mircea Lucescu: „Tata simțea că se duce! Stând acasă se pierdea ca om”

Citește și alte știri despre Liga Campionilor: 

Alarmă! Meciul lui Mircea Lucescu împotriva Barcelonei poate fi amânat

Barcelona - Dinamo Kiev. Koeman avertizează înainte de duelul cu Mircea Lucescu: „Așa a pierdut și Real Madrid”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close