INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INVITAȚII

Remember Cardiff » Lupescu i-a invitat pe componenții naționalei din 1993 la finala Ligii Campionilor

Bucuria calificării la Mondialul american, competiție la care avea să impresioneze Generația de aur
Bucuria calificării la Mondialul american, competiție la care avea să impresioneze Generația de aur

Articol de - Publicat luni, 09 ianuarie 2017 00:00

Lupescu i-a invitat pe componenții naționalei din victoria de la Cardiff, 2-1, din 1993, la finala Champions League din acest an, care va avea loc în capitala Țării Galilor.

Ionuț Lupescu, 48 de ani, este unul dintre cei mai influenți români din conducerea fotbalului, ocupând postul de șef al Comisiei Tehnice din cadrul UEFA.

Fostul internațional a decis să le facă un cadou componenților României de la meciul câștigat la Cardiff, împotriva Țării Galilor, de pe 17 noiembrie 1993. Atunci România s-a impus cu 2-1, goluri marcate de Hagi și Răducioiu, și a obținut calificarea la Camponatul Mondial din America, din 1994, cel mai reușit turneu final făcut de România în istorie.

În cinstea acestui eveniment, Lupescu a decis să asigure participarea fotbaliștilor din acea vreme la unul dintre evenimentele anului în fotbal, finala UEFA Champions League.

Ultimul meci al UCL se va desfășura în acest an la Cardiff, iar Lupescu a hotărât să rememoreze acel moment alături de foștii săi coechipieri.

"Vreau să-i invit pe toți colegii mei la Cardiff, la finala Champions League. Toți cei care am fost atunci la Cardiff, 15-20, câți am fost, când ne-am calificat la Mondialul din America. Le-am făcut o propunere și vreau să vină și ei să vedem finala, mai bem un pahar de vin, mai stăm de vorbă", a mărturisit "Kaiserul" la DigiSport.

74de meciuri și 6 goluri a bifat Lupescu pentru naționala României

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează