INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID - NAPOLI 3-1

Scandal la Napoli după eșecul cu Real, 1-3 » De Laurentiis: ”Nu cumpăr jucători pentru vitrină”

Reina a reușit câteva parade pe
Reina a reușit câteva parade pe "Bernabeu", dar s-a predat la lovitura de cap a lui Benzema de lângă Albiol // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 17 februarie 2017 00:00

Președintele De Laurentiis critică alegerile antrenorului Sarri: ”Cu excepția lui Insigne, nu am avut șmecheria oportunistă tipic napoletană. Nici nu am existat, bine că n-a fost 0-5!”

Pe cât de optimist se afișa înaintea vizitei la Madrid, pe atât de furios a fost patronul lui Napoli după ce Real a dominat turul "optimii", 3-1, impunându-se prin intensitate, eficiență, tehnică și superioritate la mijloc.

Tipic lui De Laurentiis la eșecuri, antrenorul devine ținta criticilor: " Sarri n-a fructificat resursele lotului. Trebuia s-avem alternative înaintea Ligii. Nu mă interesează să câștig mereu în Serie A, acolo mai pot recupera. Este nevoie de experimente, 2-3 meciuri, să văd dacă am greșit sau nu când am investit banii. Nu cumpăr jucători pentru a-i ține în vitrină".

"Trebuia o altă tactică"

Președintele a acuzat indirect și echipa, depășită clar în debutul părții secunde, când apărarea a clacat în bloc. "N-am avut șmecheria oportunistă napoletană, cu excepția lui Insigne, care a dat un gol minunat. Jucătorii n-au existat, s-au blocat în fața monstrului sacru. Bine că n-a fost 0-5. Mai ales că Real n-a strălucit. Trebuia o altă tactică, ne-au lipsit precizia și agresivitatea".

"Real are 18 fenomene"

De Laurentiis e contrazis chiar de Insigne: "Am făcut un meci mare, scorul este mincinos. Nu e asta diferența față de Real, care are 18 fenomene. Vom încerca să ne calificăm pe San Paolo".

Diego i-a motivat în vestiar

Maradona nu s-a limitat doar la statutul de fan pe "Bernabeu". Viitorul ambasador al lui Napoli a mers înaintea meciului la cabine, ținând un discurs motivațional elevilor lui Sarri. Le-a folosit doar în debut, când Insigne l-a păcălit pe Navas de la 35 de metri, cu o execuție în stil Diego.

S-a bucurat de umilința Barçei

Jucătorii lui Zizou s-au montat cu imaginile dezastrului suferit de rivala Barça la Paris, difuzate pe tabelă înaintea partidei. "Nu mi-a părut rău de ce-a pățit Barcelona, pentru că nu mă bucur când câștigă", a recunoscut Sergio Ramos, căpitanul blanco, ieșit accidentat în minutul 71.

"Am dovedit că ne putem bate cu granzii. Real e însă cea mai tare din lume și a făcut cel mai bun meci din ultimele trei luni"
Maurizio Sarri, antrenor Napoli

"Benzema a răspuns criticilor în cel mai bun mod, marcând. Calificarea nu e decisă, vom suferi în retur. Șansele rămân egale"
Zinedine Zidane, antrenor Real

18meciuri era seria pozitivă a lui Napoli, ruptă la Madrid. Anteriorul eșec, 1-2 cu Juventus, pe 29 octombrie

4din ultimele 6 dueluri eliminatorii în Europa începute cu 3-1 în tur s-au soldat cu necalificarea lui Real

Real Madrid - Napoli    3-1

  • Marcatori: Benzema 18, Kroos 49, Casemiro 54 - L. Insigne 8
  • A arbitrat Damir Skomina (Slovenia)
  • Returul e programat pe 7 martie.

REAL: K. Navas - Carvajal, S. Ramos (71 Pepe), Varane, Marcelo - Modrici, Casemiro, Kroos - James Rodríguez (76 Lucas Vázquez), Benzema (81 Morata), C. Ronaldo. Antrenor: Z. Zidane

NAPOLI: Reina - Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam - Zielinski (75 Allan), Diawara, Hamsik (83 Milik) - Callejon, Mertens, L. Insigne. Antrenor: M. Sarri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează