INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SCHALKE - MANCHESTER CITY 2-3

SCHALKE - MANCHESTER CITY 2-3 // VAR a fost șeful pe teren! Deciziile arbitrului, blocate de o defecțiune tehnică

Schalke - Manchester City 2-3 // FOTO: Reuters
Schalke - Manchester City 2-3 // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 21 februarie 2019 10:24

Carlos del Cerro Grande, arbitrul meciului Schalke - Manchester City 2-3, n-a putut avea ultimul cuvânt asupra fazelor controversate fiindcă monitorul de la marginea terenului n-a funcționat.

În trei momente ale meciului de la Gelsenkirchen a fost nevoie de intervenția arbitrajului video ( VAR). La primul gol al lui City, marcat de Aguero, pentru a analiza dacă a fost fault sau nu la un duel aerian Laporte - Uth, în faza premergătoare reușitei atacantului argentinian.

Apoi, la ambele penalty-uri din care Bentaleb a dus scorul la 2-1 pentru Schalke.

În niciuna dintre aceste situații, decizia finală nu i-a aparținut „centralului” Carlos del Cerro Grande. Motivul? Monitorul de la marginea terenului, pe care ar fi trebuit să se uite, n-a funcționat. Așa că a trebuit să accepte judecata colegilor din studio.

Decizie în 4 minute

Dacă a doua lovitură de la 11 metri n-a fost contestată, cea dintâi, acordată în urma unui henț în careu comis de Otamendi, a suscitat cele mai multe discuții. VAR-ului, cu toate reluările fazei la dispoziție, i-au trebuit 4 minute ca să determine dacă fundașul argentinian a avut intenția de a juca balonul cu mâna la șutul lui Caligiuri.

„Nicio intenție”

Mark Halsey, fost arbitru, acum specialistul tabloidului The Sun, susține că penalty-ul nu trebuia acordat: „N-a fost intenție. Otamendi își retrage mâna din calea balonului, se vede clar”.

Opinie cu care sunt de acord și foștii jucători ai rivalei Man. United, Rio Ferdinand și Owen Hargreaves, convinși și de faptul că apărătorul lui City „nu-și putea feri mâna mai repede de atât”.

2 jucătorisuspendați are City pentru meciul retur: Otamendi, eliminat după ce a văzut un al doilea „galben”, și Fernandino

Guardiola e totuși fanul tehnologiei

Deși două dintre deciziile VAR i-au fost potrivnice, Pep Guardiola vede tehnologia video cu ochi buni.

„VAR are nevoie de timp. Va fi din ce în ce mai bine, veți vedea. În seara asta, monitorul n-a funcționat, dar data viitoare nu se va mai întâmpla. Sunt partizanul acestei tehnologii, care vine în ajutorul arbitrilor pentru a corecta deciziile greșite”, a comentat managerul lui City la final.

Sane nu s-a bucurat la gol

Leroy Sane i-a adus egalarea lui City la doi, dintr-o lovitură liberă executată magistral. Vinclu perfect. Însă nu s-a bucurat, din respect pentru fanii lui Schalke, clubul unde a crescut și care l-a lansat în fotbalul mare.

„A fost ciudat după gol. Pe de-o parte mi-a părut bine pentru City, pe de alta am fost trist pentru Schalke”, a comentat jucătorul de 23 de ani, vândut de „mineri” lui City în 2016, contra 45 de milioane de euro plus bonusuri. 

Vezi și: ATLETICO MADRID - JUVENTUS // Diego Simeone, delirul victoriei: “Am jucat ca frații” » Explică gestul controversat: „Am demonstrat că avem ouă”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează