INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REAL MADRID-MANCHESTER UNITED

Schimb de tricouri » Cum a plătit Real Madrid 160 de milioane de euro celor de la Manchester United

FOTO: Marca
FOTO: Marca

Articol de - Publicat luni, 11 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 10 decembrie 2013 13:36

Real Madrid va juca miercuri, pe Santiago Bernabeu, prima manşă a optimilor de finală din Liga Campionilor, contra englezilor de la Manchester United.


Madrilenii au un moral bun, după victoria categorică obţinută în ultima etapă contra celor de la Sevilla (4-1). Manchester vine de asemenea după un rezultat bun, 2-0 cu Everton, pe ”Old Trafford”, în Premier League.


Real Madrid şi Manchester United au făcut afaceri bune de-a lungul timpului. Pînă acum, Manchester a primit 160 de milioane de euro de la Madrid pentru patru transferuri: David Beckham, Van Nisterlrooy, Heinze şi Cristiano Ronaldo.


David Beckham a venit pe Bernabeu în 2003, după 11 sezoane jucate la Manchester United. Real Madrid a plătit 35 de milioane de euro pentru serviciile sale, iar englezul a îmbrăcat tricoul ”blanco” timp de patru sezoane.

Un alt transfer de marcă al Realului, venit tot pe filiera Manchester United a fost Van Nisterlrooy. După cinci sezoane pe ”Old Trafford”, olandezul a ajuns la Real, care a plătit 15 milioane pe el englezilor.

Gabriel Heinze a fost cumpărat de Real tot de la Manchester, pentru 12 milioane de euro.

Cea mai bună afacere făcută de cele două cluburi este cu siguranţă transferul lui Cristiano Ronaldo. După şase sezoane jucate de portughez la Manchester, madrilenii au plătit 94 de milioane de euro pentru a-l aduce pe Bernabeu, fiind cel mai scump jucător din istoria fotbalului. Se pare că Ronaldo a meritat investiţia, marcînd pînă acum, în cele patru sezoane jucate la Madrid, 183 de goluri în 179 de partide, fiind cel mai eficient jucător din istoria Realului, cu o medie de peste o reuşită pe meci.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
alexutu7
alexutu7  •  12 Februarie 2013, 00:08

plin de greseli articolul, atat gramaticale, cat si de informare... meciul de miercuri conteaza pt optimile UCL, nu pt sferturi... ma rog... articol nesemnat... tipic gsp ...penibil...

dejoc
dejoc  •  11 Februarie 2013, 22:35

Nici nu se disting fetele, asa de clara e poza. Pe marca se vede mai bine si sunt mai multi jucatori.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează