INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY - STEAUA

Se bate cu Grig, nu cu Pep » Reghe a aliniat o formulă alcătuită în majoritate din rezerve în returul cu City

Ovidiu Popescu a dat aseară piept cu puternicul Yaya Toure // Foto: Reuters
Ovidiu Popescu a dat aseară piept cu puternicul Yaya Toure // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 25 august 2016 00:00

Reghe a aliniat o formulă alcătuită în majoritate din rezerve, și-a păstrat oamenii de bază pentru duelul de sâmbătă, cu Pandurii.

Steaua și-a stabilit prioritățile logic și și-a asumat un risc în Anglia. Reghecampf a lăsat pe bancă sau în tribună jucători importanți, unii fără drept de joc, iar alții, odihniți pentru disputa din etapa următoare de campionat.

Vicecampioana o va întâlni sâmbătă pe Pandurii, la Severin. Un meci mai important pentru calculele din acest sezon decât manșa secundă cu Manchester City, în condițiile în care englezii câștigaseră turul cu 5-0.

Din "B" în Champions

În formația roș-albaștrilor și-au găsit loc șase oameni care prind rar starturile pe gazon: Cojocaru, Aganovici, Bourceanu, Muniru, Ovidiu Popescu și Tudorie. Pe lângă numele inedite din echipă, Laurențiu a mai apelat și la improvizații.

Mijlocașul ofensiv Aganovici a devenit fundaș dreapta, iar apărătorul obișnuit de pe acea parte, Enache, s-a întors pe poziția lui favorită, de extremă. Un test pe care l-a făcut tehnicianul, în condițiile în care îi lipsește un "lateral" specializat, dar și o consecință a prestațiilor slabe ale lui Enache.

Jucătorul adus de la Astra cu 500.000 de euro nu a suportat reprofilarea de la mijloc în defensivă, a fost foarte slab și în turul cu City, și în derby-ul cu Dinamo. Seara a fost una importantă mai ales pentru Ovidiu Popescu.

Mijlocașul a retrogradat la finalul stagiunii trecute cu Poli Timișoara și în doar trei luni a trecut la un joc în Champions League contra uneia dintre cele mai bogate cluburi din lume. Popescu mai bifase o singură partidă ca titular de la transferul la roș-albaștri, în victoria cu 2-0 de la Botoșani.

Rezerve și la ei

Guardiola a procedat asemănător. Spaniolul și-a permis și el să trimită pe teren fotbaliști de "backup", protejat de victoria clară de la București. Yaya Toure, o vedetă aflată în dizgrație, a jucat din start în linia mediană. La fel Jesus Navas, altă rezervă bine cotată.

Numele cel mai surprinzător din formula "cetățenilor": Pablo Maffeo, un belgian care e de trei ani sub contract cu gruparea din Manchester fără să fi prins vreun minut în echipa de seniori. Maffeo, 19 ani, a fost fundașul dreapta titular contra Stelei.

Și s-a aflat într-o situație asemănătoare cu a lui Ovidiu Popescu. Belgianul a fost împrumutat în sezonul precedent la Girona, în eșalonul secund spaniol, unde a contabilizat doar 8 jocuri din postura de titular.

10meciuri a disputat ca titular în ultimele 14 luni Bourceanu, căpitanul Stelei din meciul de la Manchester

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează