INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

Sebastian Colțescu, derapaj rasist în Liga Campionilor » 10 cazuri de rasism în cupele europene în ultimii cinci ani!

10 cazuri de rasism în cupele europene în ultimii cinci ani!
10 cazuri de rasism în cupele europene în ultimii cinci ani!

Articol de - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 10:14 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 19:47

Sebastian Colțescu (43 de ani) a folosit o expresie rasistă la adresa lui Pierre Webó (38 de ani), oficial al oaspeților, și jucătorii lui PSG și Bașakșehir au părăsit terenul. Acesta nu este singurul caz de rasism petrecut în cupele europene în ultimii ani.

În ultimii cinci ani, au fost mai multe cazuri de rasism în competițiile UEFA. L'Équipe le-a prezentat pe site:

  • Februarie 2015: în mijlocul unor scandări rasiste, fanii lui Chelsea au împins un pasager de culoare în afara vagonului la metrou, la Paris, înaintea meciului cu PSG, din Liga Campionilor. Chelsea a suspendat pe viață trei suporteri. 
  • Septembrie 2016: urletele rasiste din galeria Legiei Varșovia, în timpul unei partide cu Dortmund, tot în Champions, n-au rămas fără consecințe. Sancțiunea dictată împotriva Legiei: un joc cu porțile închise și amendă de 80.000 de euro. 
  • Octombrie 2017: Antonio Rüdiger (Chelsea) s-a plâns de reacția ultrașilor Romei, susținând că a auzit "strigăte de maimuță". Din nou, în Liga Campionilor. Cazul a fost clasat, fără urmări. 
  • Decembrie 2017: Rhian Brewster, atunci la juniorii lui Liverpool, și-a acuzat adversarii de la Spartak Moscova, în Youth League. Insulte rasiste. Nu a fost deschisă o investigație. 
  • Martie 2018: facțiunea radicală a galeriei lui Zenit Sankt Petersburg, scandări rasiste la o confruntare cu RB Leipzig, din Europa League. Clubul rus, amendat cu 50.000 de euro. Sezonul următor, a jucat acasă cu porțile închise. 
  • Martie 2018: Unul dintre suporterii extremiști ai lui Lyon a avut un comportament rasist la jocul cu ȚSKA Moscova (Europa League). Pedeapsa: o partidă fără spectatori. 
  • Mai 2018: banner cu caracter rasist afișat în tribune de fanii lui Atlético Madrid la finala Ligii Europa cu Marseille. 
  • Septembrie 2018: salut nazist la o întâlnire Lyon - Manchester City (Champions League). Gruparea franceză l-a descoperit pe vinovat, suspendându-l pe viață. 
  • Iulie 2019: galeria lui Glasgow Rangers acuzată de scandări rasiste la partida cu St Joseph's (Gibraltar), în Europa League. Ibrox Park a fost parțial închis la jocul următor. 
  • Octombrie 2019: rasism și în mijlocul ultrașilor lui Lazio, în Europa League, contra lui Rennes: Patru sectoare ale stadionului "Olimpico", închise o partidă.

Ce au scris marile ziare ale lumii pe prima pagină după scandalul de la PSG - Bașakșehir

Ministrul Ionuț Stroe, reacție fermă despre scandalul provocat de Sebastian Colțescu

Ministrul a condamnat dur rasismul și a ținut să își ceară scuze în numele fotbalului românesc pentru incidentul cu tentă rasistă petrecut pe „Parc des Princes”. „Condamnăm cu fermitate orice fel de exprimare sau declaraţie care poate fi considerată rasistă sau discriminatorie. Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit. Acest lucru nu ne reprezintă”, a declarat Stroe la Digi24.

Întrebat dacă nefericitul incident ar putea porni un conflict diplomatic, având în vedere reacția președintelui Turciei, Stroe a spus: „Nu cred că ajungem la un scandal diplomatic, până la urmă toți condamnăm cât se poate de ferm orice fel de comportament de genul acesta. E vorba doar de o exprimare a unui arbitru, în niciun caz acest incident nefericit nu ne afectează diplomatic.

VIDEO. Adrian Porumboiu despre Ovidiu Hațegan: "Are reminiscențe!"

Citește și alte știri despre PSG - Bașakșehir: 

VIDEO Demba Ba l-a confruntat pe Sebastian Colțescu, după expresia rasistă: „Ascultă-mă! De ce spui asta?!”

Ce i-a spus Kylian Mbappe „centralului” Ovidiu Hațegan pe teren, în timpul protestului de la Paris

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
10157890492111274
Lilian Gavrilita  •  13 Decembrie 2020, 19:24

Un test sa vedem daca esti rasist?? Romania are deschidere la Marea .... ? In Partasesti trece Crisul ...? Cum se numeste prajitura cu multa ciocolata formata din 7 litere....?? Fondatorul si primul domn al tarii Romanesti? .... Voda Piesele de sah au doua culori alb si ....? Romanii lucreaza in strainate la .....? Prezentatorul roman de televiziune care a avut un mare succes il cheama Dan ....? Enumera cele 3 tipuri de post??? Daca la fiecare intrebare ai spus cuvantul negru inseamna ca esti rasist??????

max2009
max2009  •  09 Decembrie 2020, 18:34

O mare exagerare.

enigmaticul
enigmaticul  •  09 Decembrie 2020, 11:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează