INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BAȘAKȘEHIR

PSG - Bașakșehir, ultimul meci european al lui Sebastian Colțescu

Sebastian Colțescu (43 de ani) riscă o suspendare imensă, după derapajul rasist din PSG - Bașakșehir. Arbitrul român se afla oricum la ultimul sezon european, fiind înlocuit de pe lista UEFA. +11   FOTO
Sebastian Colțescu (43 de ani) riscă o suspendare imensă, după derapajul rasist din PSG - Bașakșehir. Arbitrul român se afla oricum la ultimul sezon european, fiind înlocuit de pe lista UEFA.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 18:06 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 19:54

Sebastian Colțescu (43 de ani) riscă o suspendare imensă, după derapajul rasist din PSG - Bașakșehir. Arbitrul român se afla oricum la ultimul sezon european, fiind înlocuit de pe lista UEFA.

UEFA a deschis o anchetă în legătură cu incidentul de la PSG - Bașakșehir. Dacă oficialii forului european vor considera că modul în care Sebastian Colțescu l-a indicat pe Webo, „ăla negru”, are o tentă rasistă, arbitrul român poate primi o suspendare de cel puțin 10 etape. Decizia nu îi va afecta cariera europeană. Meciul de marți seara a fost ultimul pentru el. CCA a decis în această toamnă scoaterea lui de pe lista UEFA începând cu anul viitor. 

Cum va arăta lista UEFA: 

  • Ovidiu Hațegan
  • Istvan Kovacs
  • Horațiu Feșnic
  • Marian Barbu
  • Andrei Chivulete
  • Radu Petrescu
  • Marcel Bârsan

Sebastian Colțescu riscă o suspendare record, după derapajul din PSG - Bașakșehir. Ce prevede regulamentul

Orice persoană care intră sub jurisdicția Articolului 3 și care insultă demnitatea unei persoane sau al unui grup de persoane, în orice fel, incluzând culoarea pielii, rasa, religia, grupul etnic, genul sau orientarea sexuală, riscă o suspendare de cel puțin 10 meciuri
- Regulament disciplinar UEFA, articolul 14

Articolul 3, cel amintit în pasajul de regulament anterior, enumeră persoanele care se supun articolului 14. Este vorba de fotbaliști, oficialii cluburilor și reprezentanții UEFA. 

UEFA, prima decizie după derapajul rasist comis de Sebastian Colțescu în PSG - Bașakșehir

Cartonașul roșu pe care Ovidiu Hațegan i l-a arătat lui Pierre Webo a fost anulata de UEFA: „Cartonașul roșu al antrenorului nostru secund Pierre Webo a fost anulat! Webo își va lua locul pe bancă în jocul de astăzi”, a anunțat Bașakșehir pe Twitter.

VIDEO. Benny Adegbuyi, despre cazurile de rasism din lumea sportului

Citește și alte știri despre PSG - Bașakșehir: 

Colțescu, „Politically correct” și planeta care s-a smintit! » Comentariu de Dan Udrea

UEFA a luat prima decizie după scandalul cu Sebastian Colțescu » Anunțul oficial

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează