INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FINALA LIGII CAMPIONILOR

TOTTENHAM - LIVERPOOL // Secretul din spatele ascensiunii de la Tottenham! Pochettino a făcut primii pași ca antrenor la o echipă de fete

FOTO: GettyImages // Mauricio Pochettino
FOTO: GettyImages // Mauricio Pochettino

Articol de - Publicat vineri, 31 mai 2019 15:19

TOTTENHAM - LIVERPOOL // Mauricio Pochettino a pregătit un an, 2007-2008, formația feminină a lui Espanyol. „Am început o dată pe săptămână și am sfârșit ducându-mă zi de zi. M-am simțit extraordinar”, spune argentinianul.

Fără Mauricio Pochettino, Tottenham nu ar fi ajuns probabil niciodată în finala Ligii Campionilor. Nu reușise în 136 de ani de istorie.

A reușit acum, datorită lui. În cinci ani, argentinianul a făcut această echipă să creadă în ea, să depășească orice obstacol, să lupte și să se califice în ultimul act chiar și fără Harry Kane, golgeterul său.

Care va fi azi în iarbă, în partida decisivă de pe „Wanda Metropolitano” din Madrid.

„Am simțit o mare pasiune pentru fotbal”

Poche, 47 de ani, a învățat primele lucruri ca antrenor la o echipă de fete. În august 2007, la doar un an după ce se retrăsese de la Espanyol, clubul carierei, la care jucase nouă sezoane, a devenit secundul principalului Emilio Montangut la formația feminină alb-albastră. 

A fost impresionat. Și impresionant. O experiență extraordinară pentru el. Inițial, se gândea să stea câteva săptămâni, cel mult câteva luni. Și a rămas un sezon întreg, n-au uitat jurnaliștii spanioli. 

„Am început să lucrez o dată pe săptămână și am sfârșit ducându-mă zi de zi”, povestește Mauricio. „Ne antrenam și la zece seara. Am simțit o mare pasiune pentru fotbal. M-am atașat mult de fete și cred că și ele de mine”. 

„Îi plăcea să ne țină discursuri motivaționale”

Sara Serna și Lara Rabal, jucătoare la Espanyol la acea vreme, și-au amintit de curând, într-un interviu pentru Mundo Deportivo, și cum le motiva.

„O dată, înaintea unui meci important, ne-a citat din cartea Joacă cu inima, a lui Xesco Espar”, a dat timpul înapoi Lara Rabal, care a evoluat 15 ani la alb-albaștrii catalani. Întreaga carieră.

„Îi plăcea să ne țină discursuri motivaționale. Credea în ele, credea că acele cuvinte ne transformă, ne ajută să câștigăm. Vorbea mult. Mereu. Și în vestiar, și pe teren”. 

Așa e și acum Mauricio Pochettino. Forța din umbra lui Tottenham. Cerându-le mereu maximum jucătorilor, i-a făcut să-și depășească limitele. Și să-și împlinească un vis. Finala Ligii Campionilor. 

„Pochettino era simplu, modest, ne trata ca pe niște colegi, iar el era un idol la Espanyol”

„Vorbea fără pauză. Pentru mine, era o mare bucurie să-l ascult, să primesc sfaturi de la el”

„Știu că ne-a dat exemplu băieților, după ce a plecat de la noi. Ne spunea întotdeauna că admiră bucuria noastră de a juca, de a ne antrena fără a aștepta nimic în schimb” Lara Rabal, fost căpitan al echipei feminine la Espanyol

„Nu ne lăsa niciodată să respirăm. Nici la antrenamente, nici la meciuri. Mereu ne cravașa de la marginea terenului. Ne făcea să vrem mai mult, și mai mult” Sara Serna, șase ani la Espanyol

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  31 Mai 2019, 16:26

Wow, asta da secret !!! Ia poftiti toti antrenorii la antrenat fetite !!! Penibil...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează