INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  YOUTH LEAGUE

Victorie pentru Interul lui Chivu + Scurtul și Untură au ținut în șah Realul

Echipa U19 a lui Sheriff Tiraspol / Sursă foto: Twitter Sheriff
Echipa U19 a lui Sheriff Tiraspol / Sursă foto: Twitter Sheriff

Articol de GSP - Publicat marti, 28 septembrie 2021 19:07 / Actualizat marti, 28 septembrie 2021 19:52

Cu 4 ore înaintea duelului din grupele Champions League, Real Madrid și Sheriff Tiraspol s-au întâlnit în Youth League, pe terenul madrilenilor. Spaniolii s-au impus cu 4-1, însă moldovenii au rezistat admirabil 50 de minute. Diferența între cele două echipe e una astronomică, iar asta se vedea și la pariuri, înainte de startul meciului: oaspeții aveau cota 60 la victorie.

Sheriff Tiraspol a lăsat toată Europa cu gura căscată odată cu calificarea în grupele Champions League, iar echipa U19 nu se lasă mai prejos. Prezentă în Youth League, competiția destinată juniorilor, formația U19 a lui Sheriff i-a ținut în șah mai bine de 50 de minute pe puștii lui Real Madrid

Spanioli s-au chinuit 37 de minute pentru a deschide scorul în meciul început la ora 17:00. Imediat după pauză, Sheriff a egalat, printr-un autogol al ibericilor, însă Real a preluat conducerea peste doar câteva minute. Puștii Realului s-au dezlănțuit apoi, au mai înscris de două ori până la final și au evitat o rușine de proporții.

Real Madrid, ținută în șah de Artur Untură, Roman Scurtul și Dănilă Ichim

Spre deosebire de prima echipă, formată exclusiv din jucători străini, moldovenii sunt la putere la U19. În echipa antrenată de Andrei Corneencov se regăsesc jucători precum Artur Untură, Dănilă Ichim, Roman Scurtul, Nichita Picus sau Pavel Cucereavenco.

60era cota oferită de casele de pariuri pentru o victorie a celor de la Sheriff U19 în fața lui Real Madrid

Real Madrid U19: Vicente - Jimenez, Calleja, Antolin Garzon, Obrador - Villar, Moran Ibanez - Gonzalo Garcia Torres, Gonazlez Ballesteros, Iglesias Lois - Ferrer 

Sheriff U19: Dumenco - Picus, Ichim, Costin, Cucereavenco - Untură, Scurtul, Hatman - Forov, Caramanov, Covalschi

Victorie în Youth League pentru Cristi Chivu și Inter U19

Tot astăzi, Inter U19, antrenat de Cristi Chivu, s-a impus în deplasare cu Șahtior Donetsk, scor 1-0. Unicul gol a fost însris în minutul 31, de mijlocașul Cesare Casadei. 

Real Madrid U19 și Inter U19 împart șefia grupei. Ambele au patru puncte, însă spaniolii au golaveraj mai bun.

Trecut dubios pentru Sheriff 

Clubul moldovean și-a instaurat dominația în țară, având 19 titluri, șase la rând. Povestea a început în 1997, numele Sheriff fiind preluat de la compania fondată de doi foști ofițeri KGB, Viktor Gușan (președintele) și Ilia Kazmali. Cei doi au făcut avere în Transnistria după destrămarea URSS, din afaceri cu miros de corupție și mafie.

 Au investit o parte din bani în fotbal și și-au distrus concurența. Au construit un stadion (12.746 locuri) și o bază la standarde de top, cheltuind 150 de milioane de euro.

Strategia lui Sheriff este simplă și a dat roade în decursul timpului. A început să obțină rezultate și în "afară", calificându-se de patru ori în grupele Europa League. S-a bazat pe scouteri buni și pe aducerea de jucători ieftini, fără nume, dar cu calități. Din toate colțurile lumii. 

Cel mai scump din teren (800.000 de euro) a fost brazilianul Luvannor (assist la ultimul gol), atacant venit liber de la Al Wahda, întrucât columbienii Zapata și căpitanul Castañeda (un milion), suspendat, au lipsit. Marcatorii Adama Traoré ("dublă") și grecul Kolovos fac 600.000. Dinamo are în lot cinci fotbaliști de peste 10 milioane!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează