INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SLAVIA PRAGA - CFR CLUJ 1-0 (2-0 LA GENERAL)

SLAVIA PRAGA - CFR CLUJ 1-0 (2-0 la general) // FOTO+VIDEO // Iluzii de Ligă doar o repriză: CFR a cedat și returul în fața Slaviei Praga și merge în grupele Europa League

Slavia Praga - CFR Cluj / foto: Raed Krishan +24   FOTO
Slavia Praga - CFR Cluj / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 28 august 2019 23:45

CFR Cluj a pierdut și returul din Cehia cu Slavia Praga, scor 0-1 (0-2 la general), astfel că visul grupelor Ligii Campionilor se spulberă pentru echipa lui Dan Petrescu. Campioana noastră s-a prezentat mai bine ca la Cluj, dar n-a fost de ajuns pentru o minune și trebuie să se declare mulțumită cu grupele Europa League.

  • Eliminată din play-off-ul Champions League, CFR va evolua în grupele Europa League. Tragerea la sorți e vineri, 30 august, de la ora 14:00, liveTEXT pe GSP.ro. 

Ca întodeauna înaintea unui meci, indiferent împotriva cui joacă, Dan Petrescu și-a ridicat în slăvi adversarul: "Celtic avea individualități extraordinare, dar Slavia e o echipă fantastică. Dacă n-ar fi întâlnit-o pe Chelsea în «sferturile» sezonului trecut, cred că ar fi câștigat Europa League. Asta spune totul despre forța cehilor".

Forță pe care antrenorul CFR-ului o simțise pe propria-i piele în prima manșă, pierdută la Cluj (0-1), dar pe care spera totuși s-o supună pentru o nouă prezență în Liga Campionilor, după 7 ani: "Am demonstrat în partidele anterioare că am jucat bine și ne-am calificat în fața unor adversari puternici". Miercuri seara, însă, n-a fost să fie.

Doar golul a lipsit

Dacă, în Gruia, clujenii făcuseră o primă repriză modestă, incapabili să găsească cheia unei defensive solide, în această seară am revăzut în debut echipa care făcuse senzație pe Celtic Park. Agresivă, convinsă că orice e posibil. Semn că Petrescu una le spune ziariștilor și alta jucătorilor săi, în vestiar.

În primele 25 de minute, dacă ardelenilor le-a lipsit ceva, a fost doar golul. Deși Stanciu a expediat primul șut pe poartă al  partidei, marile ocazii au fost ale campioanei noastre. Cu Bordeianu cât pe ce să-l surprindă pe Kolar, din lovitură liberă, și Rondon ratând de puțin reluarea, din fața porții, la centrarea lui Omrani.

A lobat tot

Campioana noastră a arătat bine și-n apărare. Până-n minutul 28, când Masopust, rămas singur cu Arlauskis, l-a lobat și pe el, și poarta. Noroc a avut CFR-ul și la "capul" lui Soucek (37). Arla era bătut, dar balonul s-a "prelins" pe lângă bară. A fost ultima ocazie până la pauză, în care clujenii au intrat cu 0-0. O a doua minune, după cea de la Glasgow, era încă posibilă.

Prea multă pasivitate

Și-a început repriza secundă. Cu Skoda încercându-l pe Arlauskis, de la 16 metri, și o presiune tot mai mare asupra careului nostru. Cehii au apăsat pe accelerator, au început să se găsească mai bine pe teren, încurajați și de pasivitatea neașteptată a clujenilor. 

Iar dacă Arla a găsit soluția la "trasorul" lui Stanciu, la șutul lui Boril, deviat de Andrei Mureșan, n-a mai putut face nimic: 0-1.

Fără consistență 

Dan Petrescu, care-l trimisese în teren mai întâi pe Păun, i-a aruncat în luptă pe Țucudean și pe Hoban. Însă ofensiva de final a campioanei României n-a mai avut consistența celei triumfătoare de la Glasgow. Iar CFR trebuie să se mulțumească doar cu grupele Europa League și cu 2,92 milioane de euro bonus. 

Slavia Praga - CFR Cluj 1-0

  • A marcat: Boril '66

Desfășurarea liveTEXT a partidei

min.90+3: La una dintre ultimele ocazii ale partidei, Djokovic trimite cu capul pe lângă poartă după o fază fixă. Nimic nu mai e de făcut, calificarea e compromisă!
min.90: Stanciu e înlocuit în minutul 90. A intrat Michael Frydrych
min.86: Ocazie mare pentru Slavia! Cehii au fost la un pas să-și mărească avantajul, dar Susic a intervenit salvator, cu capul, de pe linia porții
min.81: George Țucudean vede cartonașul galben
min.77: Alexandru Păun șutează de la 16 metri, portarul Slaviei respinge în corner. E abia prima ocazie notabilă a clujenilor din repriza secundă!
min.70: Dublă schimbare în echipa campioanei României: ies Deac și Bordeianu, intră Hoban și Țucudean
min.66: GOL Slavia și visul grupelor se spulberă! Andrei Mureșan respinge defectuos în proprie poartă șutul lui Boril!
min.64: iese Aurelio, intră Păun, mutare ofensivă plănuită de Dan Petrescu
min.61: Șut bombă trimis de Nicolae Stanciu de la 25 de metri, Arlauskis respinge miraculos de sub bară!
min.54: Atacurile CFR-ului din repriza a doua nu au intensitate. Până acum, poarta cehilor n-a fost deloc pusă la încercare după pauză
min.46: Slavia începe periculos repriza secundă, iar Arlauskis e întrebuințat încă din primul minut. Lituanianul a fost atent și a respins șutul periculos expediat de Skoda de la marginea careului
min.46: A început repriza secundă! Dan Petrescu nu a făcut nicio schimbare
*
Pauză la Praga! Cele două echipe sunt la egalitate, 0-0!
min.40: Andrei Mureșan și Masopust sunt avertizați cu cartonaș galben după ce au avut un clinci în urma unui duel aerian la care românul a faultat primul
min.37: Încă o oportunitate mare ratată de cehi. Vicleanul Skoda s-a înălțat peste apărarea CFR-ului, dar a trimis cu capul puțin pe lângă poarta lui Arlauskis.
min 33: Stanciu execută periculos o fază fixă, defensiva campioanei are noroc și reușește să respingă în corner o minge la care Arlauksis ar fi fost bătut
min.28: Ocazie uriașă ratată de Slavia Praga. Stanciu reușește o pasă genială pentru Masopust, dar mijlocașul cehilor ratează lobul. Am scăpat, poarta lui Arlauskis rămâne intactă!
min.17: Ce ocazie uriașă ratează campioana României! Omrani inventează o pasă de geniu pentru Rondon, însă vârful CFR-ului ajunge prea târziu la minge și ratează șansa de a deschide scorul!
min.14: Clujenii pleacă periculos pe contraatac, iar jocul băieților lui Dan Petrescu ne oferă speranțe. Deac primește o centrare bună de la Camora, dar trimite cu capul puțin pe lângă poartă
min.11: Ce ocazie! Bordeianu execută inteligent o lovitură liberă, portarul Kolar se întinde și respinge miraculos în lateral! 
min.8: Momente de joc mai bune pentru cehi, care s-au instalat în jumătatea celor de la CFR Cluj. Slavia a beneficiat și de o serie de faze fixe, rămase însă fără urmări
min.4: Prima ocazie importantă a partidei îi aparține lui Nicolae Stanciu. Mijlocașul cehilor șutează, iar Arlauskis reține în doi timpi
min.3: Omrani șutează fără forță de la marginea careului, goalkeeper-ul cehilor reține fără emoții
min: 2: Cehii sunt periculoși pentru prima oară, urmând să execute un corner după o respingere nesigură a fundașilor clujeni
min.1: A început meciul, clujenii beneficiază de primul atac!
Începe partida! Echipele au ieșit pe teren, unde ascultă imnul Ligii Campionilor! Stadionul este arhiplin, iar atmosfera e una incendiară!

+20 FOTO

18.000 de spectatoriau fost prezenți la partida din Cehia

UPDATE: Jucătorii CFR-ului au ieșit să inspecteze gazonul de pe Sinobo Stadium din Praga.

UPDATE: Suporterii celor două echipe au ajuns la stadion, iar atmosfera de dinaintea meciului începe să se anime. Raed Krishan, fotoreporterul Gazetei prezent în Cehia, a surprins câteva cadre de la stadion.

Echipele de start:

Slavia: Kolar - Coufal, Kudela, Hovorka, Boril - Soucek - Masopust, Stanciu, Kral, Olayinka - Skoda
Rezerve: Kovar, Husbauer, Tecl, Van Buren, Frydrych, Traore, Jusuf
Antrenor: Jindrich Trpisovski (43 ani) 

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Mureșan, Burcă, Camora - Djokovic, Bordeianu, L. Aurelio - Deac, Rondon, Omrani 
Rezerve: Vâtcă, Sylla, Ad. Păun, V. Costache, Butean, Peteleu, Țucudean
Antrenor: Dan Petrescu (51 ani)

Sinobo Stadium
Arbitru: Gianluca Rocchi (Italia) 
Asistenți: Filippo Meli, Giorgio Peretti (ambii din Italia)

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (331)
becalidinamovit
becalidinamovit  •  29 August 2019, 14:01

frumos ..bravo cfr ..nu a fosrt sa fie

mosvasile
mosvasile  •  29 August 2019, 11:48
Postat de cuviosul_pafnutie pe 29 August 2019, 11:44

Iata,CFR i-a cumparat pe Alex Pascanu si pe Golofca!Daca il mai cumpara si pe Manea,si-a rezolvat apararea si poate spera la sferturi de finala in Europa league!

Si un portar?Ca Arlauskis nu prea vede suturile din afara careului!

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  29 August 2019, 11:44

Iata,CFR i-a cumparat pe Alex Pascanu si pe Golofca!Daca il mai cumpara si pe Manea,si-a rezolvat apararea si poate spera la sferturi de finala in Europa league!

Vezi toate comentariile (331)
Comentează