INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FINALA DE VIS: BARCELONA - MANCHESTER UNITED, AZI, ORA 21:45, PRO TV

Stoichkov: "Lui Guardiola nu i s-a cerut niciodată să treacă centrul terenului, nu mă aşteptam să construiască o astfel de echipă" :)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 mai 2009 00:00

Fost coechipier cu Guardiola la Barcelona, bulgarul Hristo Stoichkov, mărturiseşte că nu s-ar fi aşteptat ca gruparea azulgrana să practice un joc atît de spectaculos avîndu-l la cîrmă pe unul dintre jucătorii care "nu obişnuia să treacă centrul terenului" în dream team-ul lui Johann Cruyff.

"Lui Guardiola nu i s-a cerut nicidoată să treacă centrul terenului. De acolo în sus era treaba noastră, a oamenilor din atac. Cînd jucam împreună, el era foarte tînăr aşa că trebuia să alerge mult şi să dea pase simple.

Totuşi, era un element cheie în dream teamul lui Cruyff. Un jucător ca el e foarte uşor de antrenat. E catalan, se simte ca acasă la Barca şi ştie foarte bine ce înseamnă Barcelona. Cu toate astea, nu m-aş fi aşteptat să construiască o echipă atît de bună!", a spus Stoichkov într-un interviu acordat site-ului oficial al UEFA..

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (34)
 •  28 Mai 2009, 00:04

po stranata bilgarska stoicikova...are you see what HAGI made himself...??/whitout barca... you...? shame,shame on you.................

 •  27 Mai 2009, 18:29

Nu este o intamplare ca marea majoritate a atacantilor de valoare nu au reusit sa devina antrenori de succes. Jocul se gandeste pe linia de fund si la mijloc, atacantii se bazeaza mult pe instinct si tehnica individuala. Antrenorii buni provin din randul jucatorilor care au vazut jocul "din spate". De acolo pornesc organizarea si strategia, asa ca este normal ca acesti jucatori sa gandeasca si sa inteleaga jocul la alt nivel decat atacantii.

 •  27 Mai 2009, 15:48
Postat de pe 27 Mai 2009, 14:45

si unde e atacul lui stoichkov? faptul ca desi cu talent limitat guardiola a devenit un jucator emblematic la o echipa mare? sau ca desi nu a fost un jucator ofensiv, ca si antrenor e ofensiv? care e ideea articolului?

Va pasa de sport .. poate prea mult? Sunteti o gluma proasta!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează