INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INTER MILANO

„Supraviețuitorul” Simone Inzaghi » De la amenințarea cu demiterea la o finală jucată cu inima: „A traversat infernul și a văzut paradisul”

Articol de - Publicat duminica, 11 iunie 2023 16:40 / Actualizat duminica, 11 iunie 2023 20:14

Antrenorul Simone Inzaghi, care risca să fie dat afară în aprilie, este astăzi elogiat de italieni și de lumea întreagă. A resuscitat-o pe Inter Milano și a avut un sfârșit de sezon excelent, surprinzându-l în finală pe Guardiola. Grație lui, nerazzurii s-au ridicat la nivelul rivalilor, uneori depășindu-i.

Simone Inzaghi, un sezon mai mult decât bun la Inter, neașteptat de bun. Are Cupa și Supercupa Italiei, locul 3 în Serie A și finală de Champions League. Un ultim act al Ligii pe care l-ar fi putut și câștiga!

Regula strictă impusă de Mihai Stoica la FCSB: „Le interzic”
FCSB
Regula strictă impusă de Mihai Stoica la FCSB: „Le interzic”

Cum a fost Simone Inzaghi, aproape demis. Se vorbea de Chivu ca înlocuitor

Dar același antrenor a avut un început de primăvară de coșmar. Mai mult de o lună, între 10 martie și 15 aprilie, de la 1-2 cu Spezia, în deplasare, la 0-1 cu Monza, acasă, ultimul la zece zile după ce a împlinit 47 de ani, a suferit cumplit. Și, alături de el, echipa nerazzurra, fără victorie în acea perioadă:

- 5 meciuri, zero succese, un egal și patru înfrângeri, golaveraj 2-6 în campionat. Căzuse din Top 4, părăsind zona Champions.

Se discuta intens demiterea lui Inzaghi și chiar înlocuirea sa, în lipsă de variante urgente, cu Cristi Chivu, tehnicianul de la Inter Primavera.

Pe acel fond sumbru, directorul general Giuseppe Marotta l-a liniștit: „Nici nu se pune problema schimbării lui Inzaghi acum". Nu doar Marotta l-a susținut. Președintele Steven Zhang, băiatul proprietarului chinez, a fost primul care i-a dat încredere.

Inzaghi: „Înfrângerile ne-au ajutat să creștem"

De atunci, Inter nu s-a mai întors. Șapte victorii și doar un eșec (1-3 la Napoli) în ultimele opt etape, triumf în Cupa Italiei și o finală furibundă contra campioanei Angliei. Meci în care l-a surprins pe Guardiola cu tactica sa, transformând-o pe Inter în egala lui Manchester City. Uneori, deasupra ei.

„A fost o implicare nebună pentru a ajunge aici, suntem mândri", spunea Simone înaintea întâlnirii de la Istanbul. „Acest Inter a traversat infernul și vede paradisul", comenta Gazzetta dello Sport. Datorită lui Inzaghi! „Finala e a 57-a noastră partidă stagională. Suntem la Istanbul grație primelor 56. Înfrângerile ne-au ajutat să creștem", adăuga antrenorul.

„Inzaghi a câștigat Liga sa". Notă mai mare decât Pep

„Împotriva lui City, e nevoie de picioare, de minte și de inimă". Nerazzurrii le-au avut pe toate. Plus strategia tehnicianului. L-a pus pe Acerbi să-l anihileze pe Haaland (a reușit!) și s-a apărat în zonă, în funcție de acțiunile adversarilor.

Cu agresivitate, cu intensitate, cu presing, cu furie, interiștii i-au șocat pe insulari, le-au dezactivat de multe ori jocul. Iar pe contraatac au fost extrem de periculoși. Numai neșansa sau deciziile greșite la finalizare i-au împiedicat pe milanezi să continue cel puțin în prelungiri.

„El a câștigat Liga sa", a scris Gazzetta, care l-a notat cu 7, mai mult decât pe Guardiola (6,5).

Inzaghi: „Să pierzi e cel mai urât lucru"

La sfârșit, Simone era trist: „E normal să avem regrete. Să pierzi e cel mai urât lucru din sport". Dar știe și că „acesta este fotbalul. Din dezamăgiri înveți și evoluezi". Și mai știe că „jucătorii trebuie să fie mândri de sezonul lor și de performanța din finală. Toți trebuie să fim mândri". 

Transformarea lui Pep Guardiola » An de an alți jucători, altă echipă, alt joc: „Manchester City este opera completă a carierei sale”
MANCHESTER CITY - INTER 1-0
Transformarea lui Pep Guardiola » An de an alți jucători, altă echipă, alt joc: „Manchester City este opera completă a carierei sale”
Tatăl lui Enzo Maresca, secundul lui Guardiola, dat dispărut în timpul finalei Champions League
Manchester City - Inter 1-0
Tatăl lui Enzo Maresca, secundul lui Guardiola, dat dispărut în timpul finalei Champions League

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  11 Iunie 2023, 20:06
Postat de golf_club pe 11 Iunie 2023, 19:31

Cum le stii tu pe toate, incredibil! Daca nu era Lazio, sigur nu exista nimeni sa il ia. L-au folosit aia chiar daca nu era de nivelul lor, nu?

Vezi-ti de echipa ta care a facut de ris fotbalul italian si nu numai alaturi de Juventus si AC Milan prin participarea la moartea fotbalului aka Super Liga.

golf_club
golf_club  •  11 Iunie 2023, 19:31

Theodor, iar scrii pe jumatate? "Grație lui, nerazzurii s-au ridicat la rivalilor, uneori depășindu-i."

golf_club
golf_club  •  11 Iunie 2023, 19:31
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 11 Iunie 2023, 16:57

Inzaghi si-a nenorocit cariera in 2021 cind i-a tradat pe cei de la Lazio, dupa ce ca l-au facut mare, daca nu erau ei tot la Piacenza raminea.

Cum le stii tu pe toate, incredibil! Daca nu era Lazio, sigur nu exista nimeni sa il ia. L-au folosit aia chiar daca nu era de nivelul lor, nu?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează