INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FINALA LIGII CAMPIONILOR

Asigurare de viață » Real se bazează și la Paris pe gardianul său infailibil

Thibaut Courtois , Foto: Imago Images
Thibaut Courtois , Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 27 mai 2022 12:59 / Actualizat vineri, 27 mai 2022 15:35

Thibaut Courtois (30 de ani) este portarul cu cele mai multe parade din actualul sezon, intervențiile sale fiind decisive în multe meciuri pentru Real Madrid. Alisson (29 de ani) are doar 40% din intervențiile sale.

Dacă Real Madrid a ajuns să câștige detașat titlul în Spania și să joace pentru a 14-a coroană în Liga Campionilor nu se datorează doar golurilor lui Benzema și Vinicius Junior, paselor lui Modric sau remontadelor fenomenale din ultimele zece minute. Deși n-au primit gol decât în patru meciuri dintre cele 12 din actuala campanie, los blancos au avut în spate un atuu formidabil. 

Nu neapărat defensiva lui Ancelotti, care a mai dat rateuri, cât gardianul acesteia de 2,00 metri. Thibaut Courtois a fost cu adevărat „îngerul păzitor”, o asigurare de viață.

Thibaut Courtois are 77,7% eficiență

Uriașul belgian și-a salvat echipa în nenumărate rânduri, în situații critice de care depindea calificarea. Conform statisticilor publicate de cotidianul AS, are cele mai bune cifre dintre toți goalkeperii competiției în această ediție. 

A reușit nu mai puțin de 50 de parade, primind 14 goluri, având un procentaj extraordinar de 77,7%. Pe locul secund ca eficiență se află Athanasiadis, de la Sheriff, cu 27 de intervenții (8 goluri primite) și un procentaj apropiat de reușită (77,1%), iar podiumul este încheiat, la egalitate, de Donnarumma (PSG) și Grbici (Lille), cu 75%, din 19, respectiv 12 parade. Semifinalistul Rulli (Villarreal) e pe locul 7 (71,4%), după Oblak (Atletico, 72,2%), în timp ce Neuer (Bayern) îl urmează imediat cu 70%.

Courtois și Alisson au câte 4 meciuri fără gol primit în actuala ediție a Ligii

Adversarul lui Courtois din finala de la Paris a încasat aproape același număr de goluri (12), dar stă mult mai slab la numărul paradelor și procentajul de reușită al intervențiilor sale între buturi: Alisson are doar 20, cu 51,8% eficiență și nu prinde Top 10 în actuala Ligă. 

„Tibu” a jucat de două ori prelungiri, în „sferturi” și semifinale, rezistând unui bombardament la poarta sa: 181 de șuturi, dintre care 63 au fost cadrate. Brazilianul de la Liverpool a fost expus doar la 80 de șuturi, 27 fiind pe spațiul buturilor sale. Ambii au câte 4 clean sheets.

Courtois aleargă după trofeul Ligii Campionilor

Există însă un capitol la care Alisson îl întrece. Are deja în palmares o Ligă a Campionilor, cucerită în 2018-2019 în finala cu Tottenham, în timp ce Courtois încă tânjește la cupa cu urechi mari

189 de paradeare Courtois în cele 61 de partide disputate în acest sezon în toate competițiile. A primit 73 de goluri

A câștigat Supercupa Europei și Mondialul Cluburilor, imediat după ce a venit la Real, și a jucat o finală de Ligă cu Atletico în 2014, pierzând-o tocmai în fața lui Real!.

Am ajuns la meci într-o condiție fizică excelentă. Poate că asta ne oferă un mic avantaj, dar trebuie să dăm dovadă de intensitate și să arătăm că suntem pregătiți să luptăm până la final

- Thibaut Courtois, portar Real Madrid

Citește și alte știri despre fotbalul internațional: 

Rupe Carlo Ancelotti dominația germană? » Performanța pe care antrenorul lui Real Madrid o poate stabili în finala de la Paris

Real Madrid i-a luat fața Barcelonei și domină topul Forbes! Cum arată Top 5 + Diferență de 700 de milioane față de Liverpool

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează