INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ARSENAL - FC LIVERPOOL 1-1

This is England!

Articol de - Publicat joi, 03 aprilie 2008 00:00

Un derby din Premier League dă forţă Ligii Campionilor. Liverpool, mai pragmatică şi mai norocoasă, e aproape de semifinale

1-1, cum nu-i convine lui Wenger, adorat însă de Benitez. Liverpool a obţinut ce-a vrut. Peste o săptămînă, în vulcanul de pe Anfield, are prima şansă. Dar nimic nu e încă asigurat.
This is England! Chiar şi cu doi englezi pe gazon, trei după pauză, se joacă un fotbal extrem. Ritm, tensiune, agresivitate, nimic nu lipseşte pe Emirates.

Un derby din Premier League dă forţă Ligii Campionilor. Liverpool, mai pragmatică şi mai norocoasă, e aproape de semifinale

1-1, cum nu-i convine lui Wenger, adorat însă de Benitez. Liverpool a obţinut ce-a vrut. Peste o săptămînă, în vulcanul de pe Anfield, are prima şansă. Dar nimic nu e încă asigurat.
This is England! Chiar şi cu doi englezi pe gazon, trei după pauză, se joacă un fotbal extrem. Ritm, tensiune, agresivitate, nimic nu lipseşte pe Emirates.

Arsenal aruncă prima mănuşa. Încearcă să-şi impună stilul. Rapid, multă mişcare, pase la firul ierbii. Liverpool răspunde cu aceeaşi rigoare şi cu o tactică mai directă. E o specialistă a meciurilor de Liga Campionilor, aceasta e competiţia ei favorită, are două finale în ultimii trei ani, dar cedează în faţa vitezei şi entuziasmului gazdelor.

Două minute,două goluri
Combinaţiile "tunarilor" ameţesc adversarii. Van Persie are două şanse mari. Le iroseşte. Însă olandezul se revanşează, centrînd perfect. Hyypia doarme, stă departe de Adebayor, care sare singur la cap şi nu-i dă speranţe lui Reina. E minutul 23, 1-0. Arsene Wenger spunea că i-ar fi plăcut şi 0-0.
Tot managerul lui Arsenal amintea: "Dacă îl anihilăm pe Gerrard, cîştigăm". Şi tocmai pe Gerrard l-au scăpat ai săi, după numai două minute. Fantasticul căpitan al lui Benitez nu mai caută soluţii laterale, atacă frontal, driblînd frenetic şi centrează. Pentru Kuyt, puternic ca un taur, e simplu să cîştige duelul cu subţirelul Clichy. 1-1. Pînă la pauză, Liverpool pare un tsunami care avansează ameninţător spre careul lui Almunia, salvat de fluierul lui Vink.

Penalty!
La vestiare rămîne Van Persie, accidentat la coapsă. Intră Walcott şi Arsenal accelerează din nou. Benitez simte tactica lui Wenger şi aglomerează jocul în propriul teren. Stă la pîndă, îi lasă pe "tunari" să atace. Riscă. Skrtel respinge de pe linie. Apoi Hleb fentează şi ajunge singur în careu, Kuyt îl trage de mînă, îl dezechilibrează. Penalty! Arbitrul Vink nu e de acord. Şi furtuna roş-albilor nu trece. Fabregas împinge balonul spre plasă, însă Bendtner, colegul său, aflat în ofsaid, blochează mingea pe linia porţii în loc să sară peste ea. Arsenal a dat tot. Dar n-a învins. 1-1.


2 jucători

englezi, din 22, s-au aflat aseară la startul partidei Arsenal - Liverpool; 12 naţionalităţi pe teren; cei mai mulţi străini au fost spanioli (5), francezi şi olandezi (3)

LIGA CAMPIONILOR

Sferturi de finală, prima manşă
ARSENAL - FC LIVERPOOL 1-1
(Adebayor 23 - Kuyt 25)
ARSENAL: Almunia - K. Toure, Gallas, Senderos, Clichy - Eboue (66 Bendtner), Fabregas, Flamini, Hleb - Adebayor, Van Persie (46 Walcott). Antr. A. Wenger
LIVERPOOL:
Reina - Carragher, Skrtel, Hyypia, Fabio Aurelio - Mascherano, Xabi Alonso (77 Lucas Leiva) - Kuyt, Gerrard, Babel (55 Benayoun) - Torres (86 Voronin). Antr. R. Benitez
A arbitrat Pieter Vink (Olanda)
Returul se va juca pe 8 aprilie.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
 •  03 Aprilie 2008, 15:55

"Fabregas împinge balonul spre plasă, însă Bendtner, colegul său, aflat în ofsaid......" v-as zice "bai ziaristilor", dar as jigni pe multi. arbitrul macar are circumstante atenunate. dar voi, cu zeci de reluari si alte zeci de filmulete postate pe youtube la dipozitie, sa mai spuneti la o zi dupa meci ca a fost ofsaid se cheama nepricepere. puneti dracu mana pe un maus si un kibord si dati un search pe youtube dupa "Bendtner saved Liverpool 1-1 Arsenal"

 •  03 Aprilie 2008, 11:36

la cum alearga astia mai repede ca ghepardul, e imposibil sa nu-si bage-n vena sau pe esofag diverse,, toxine''. in rest, meci frumos, hehehe

 •  03 Aprilie 2008, 11:24

Asta da fotbal jucat de fotbalisti adevarati.Cand ne uitam la meciurile din CL si vedem cum se joaca nu pot sa cred cum mai putem sa ne uitam la jegul asta de campionat din Romania care a mai primit si o suma extraordinar de mare din drepturile tv. Aseara a mai fost si o mostra de arbitraj in favoarea fotbalului cu avantaje foarte bine lasate si cu niste tusieri foarte buni.Cei drept si jucatori iau ajutat pe arbitri nu au incercat sa simuleze sa caute faultul cu incapatanare. Asta da fotbal!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează