INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - PSG

Vicecăpitanul lui Bayern a devenit antrenorul din teren al echipei: „Radio Müller”

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 06 aprilie 2021 10:57 / Actualizat marti, 06 aprilie 2021 11:12

Thomas Muller, 31 de ani, este antrenorul din teren al lui Bayern: „Cu cât vorbesc mai mult cu atât sunt mai implicat în joc. Iar acum, cu porțile închise, instrucțiunile mele se aud mai bine și colegii le apreciază”.

Bayern o așteaptă pe PSG, pentru revanșa ultimei finale a Ligii, fără golgeterul său. Campioana Europei nu îl va recupera pe Lewandowski nici la retur, însă are în teren un lider de comunicare. 

Hans-Dieter Flick beneficiază de-o extensie în teren, antrenorul-jucător pe care selecționerul Löw nu l-a mai dorit în Mannschaft. „Thomas, poreclit <Radio Müller>, face ca întâlnirile fără spectatori să nu mai pară triste. Vocea i se aude puternic în iarbă, iar vicecăpitanul comunică permanent cu colegii”, scrie cotidianul L Equipe.

Flick: „Mai trebuie ponderat"

Chiar dacă Flick i-a reproșat în „Der Klassiker" că vorbește prea mult și i-a cerut să nu-i mai dea sfaturi lui Coman, ordonându-i să facă presing, cel mai bun pasator al Bundesligii e, la 31 de ani, esențial pentru bavarezi. 

„Thomas e indispensabil. Îi încurajează și motivează pe ceilalți, permite echipei să rămână constant sus. Dar trebuie să se pondereze un pic", explică tehnicianul neamț.

Peste Kimmich la km parcurși

Müller, ce-și împingea colegii să mai înscrie la 8-0 cu Schalke și-i ruga „să nu intre în panică și să rămână fideli principiilor" după un gol încasat cu Leipzig în tur (3-3), admite: „Cu cât vorbesc mai mult cu atât mă implic mai tare în jocul meu. Iar cu porțile închise, instrucțiunile se aud mai bine, băieții le apreciază".

Asta nu-l împiedică să alerge neobosit, 11 km parcurși în medie pe meci în Bundesliga, și 276 în total, depășindu-l și pe Joshua Kimmich. Goreztka susține că e nevoie ca enormul debit oral să-i mai fie temperat: „Comunică întruna și ne ajută să încercăm mai bine să destabilizăm adversarul. Dar se întâmplă uneori ca, vorbind atâta, să aibă tendința să se disperseze în faza de presing".

31de goluri a influențat Thomas Müller (13 reușite și 18 assisturi) în 37 de meciuri disputate la Bayern în acest sezon (total 3.033 de minute)

Citește și alte articole despre Bayern și PSG:

Verratti s-a infectat pentru a doua oară cu coronavirus în ultimele două luni! Mijlocul lui PSG, rupt cu Bayern

LewanGOALski » Starul polonez a marcat un nou gol pentru Bayern Munchen și a atins o bornă impresionantă în Bundesliga

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează