INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  TOTTENHAM - AJAX

TOTTENHAM - AJAX // Dušan Tadic, cel mai influent jucător al „lăncierilor” » Cifrele FABULOASE din acest sezon

Dušan Tadic
Dušan Tadic

Articol de - Publicat marti, 30 aprilie 2019 21:10

Ajax e cea mai tânără echipă a Ligii, cu o medie de vârstă de 24,5 ani, dar cel mai influent jucător al senzației Europei e un veteran.  Dušan Tadic, 30 de ani, mijlocașul transferat vara trecută de la Southampton și devenit liderul grupului, chiar și fără banderolă. Golgeterul și cel mai tehnic "lăncier".

"Iubesc Ajax. E copleșitor"

Chiar de la primul sezon în alb și roșu, sârbul a ieșit cel mai mult în evidență. În 51 de meciuri disputate în toate competițiile, a contribuit decisiv la 55 de goluri: 34 marcate de el, plus 21 de assisturi. 

Numai în grupele Champions League, a reușit șase goluri și patru assisturi. Zece goluri în total, în zece partide.

"Iubesc Ajax. Întotdeauna am iubit istoria și tradiția lui Ajax și, trăind aici, sentimentul este și mai puternic. Copleșitor", afirmă Tadic într-un interviu pentru Daily Mail. "Uneori, doar stau și privesc antrenamentele juniorilor. Impresionant. Aici este locul unde a fost lansat fotbalul total cu Johan Cruyff și încă îl poți observa în toată splendoarea".

"Nu se tem de nimeni și de nimic"

Mijlocașul mărturisește că "nu am văzut niciodată tineri jucători ca De Jong sau De Ligt. Nu doar calitate, ci și mentalitate, putere psihică". Și detaliază: "Am înfruntat Real și Juventus pe terenurile lor, iar ei nu erau nervoși deloc. Aveau încredere absolută. Iar această atitudine nu se poate cumpăra. Și nu e nicio surpriză să descopăr că ei nu se tem de nimeni și de nimic. Nici măcar de o semifinală de Ligă. Acesta este ADN-ul Ajax. Nu există presiune, întotdeauna joacă fotbalul pe care l-au învățat. Încercând mereu să controleze mingea, adversarul, meciul". 

11.400.000 €a cheltuit Arsenal în sezonul 2012-2013 doar pe salarii, cu 87 de milioane mai mult decît au încasat "tunarii" din drepturi TV

20.000.000 €este valoarea estimată a mijlocașului sârb, potrivit transfermarkt.de

420.100.000 €este cota totală a jucătorilor lui Ajax în acest moment

"La Ajax, nu contează doar să câștigi, ci să câștigi jucând cu stil. Aceasta e marea motivație"

"Nu e bine să ai 11 jucători tineri sau 11 jucători bătrâni. Ai nevoie de un mix. Și unii, și alții pot învăța de la ceilalți"

"Dacă încerci ceva nou, nu e nicio problemă dacă greșești. La Ajax, antrenorul se supără pe tine doar dacă nu încerci nimic"

"Îmi place că Pochettino ajută jucătorii să se dezvolte, ca Pep Guardiola. Uitați-vă la Kane și Alli. Sunt mult mai buni cu el manager"

Dušan Tadic, mijlocaș Ajax

Tadic 2018-2019

  • 24 de goluri în Eredivisie
  • 13 assisturi în Eredivisie
  • 9 goluri în Champions
  • 7 assisturi în Champions
  • 1 gol în Cupa Olandei
  • 1 assist în Cupa Olandei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close