INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  „SFERTURI”

TOTTENHAM - MAN CITY 1-0 // VIDEO+FOTO » London Son! Spurs o bate pe City în turul „sferturilor” Ligii și se anunță un retur infernal

Son Heung-Min e al doilea sud-coreean cu gol în Ligă de la +12   FOTO
Son Heung-Min e al doilea sud-coreean cu gol în Ligă de la "sferturi" încolo, după Park Ji-Sung // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 09 aprilie 2019 09:00

Tottenham a câștigat primul meci din Liga Campionilor pe noul stadion de un miliard de euro, 1-0 cu Manchester City, în sferturile de finală. „Cetățenii” au ratat un penalty prin Aguero în prima repriză.

Sud-coreeanul care declarase că nu vrea să înscrie, ci doar să câștige, a făcut diferența pe stadionul de un miliard cu gazon second-hand, iar Pochettino i-a dat o lecție lui Pep.

Primul șoc pe noul White Hart Lane de un miliard de pounds a pus pe afișul "sfertului" britanic al Ligii surprizele gândite de manageri. Pochettino e superofensiv, cu careul Alli, Eriksen, Son și Kane. Guardiola replică fără De Bruyne și Sané (rezerve), înlocuiți de Gündogan și Mahrez.

VAR și rateu de la var

City întinde plasa de pase, Spurs așteaptă contraatacul, Alli nu prinde ținta din voleu. Prinde în schimb Sterling un șut la care Rose deviază mingea cu cotul în careu. Penalty dictat cu VAR și bătut prost de Agüero în minutul cu ghinion 13. E al treilea 11 metri parat de Lloris în 2019!

Dar și Ederson este la înălțime cu un reflex la ocazia mare a lui Kane. "Cetățenii" au 72% posesie după jumătate de repriză, mai puțin noi oportunități. Gazdele își procură cornere, fără efecte pe tabelă. Efectele duelurilor tari se văd clar pe gazonul second-hand, care se rupe peste tot.

Kane, scos cu entorsă!

Ritmul crește după pauză, progresia se face mai repede și Son încearcă poarta "cetățenilor" de două ori. Fanii amuțesc însă când Kane iese țopăind și pleacă dus pe brațe la vestiare, cu entorsă la gleznă! Iar Pochettino îl ceartă pe Delph, ce-l calcă pe Harry după ce atinge mingea. Spurs bat în retragere, Sterling se bate, neinspirat și singur în față.

Pep i-l trimite în ajutor pe Gabriel Jesus, însă Son dă lovitura, profitând de visarea lui Delph și nesiguranța lui Ederson. Fix sud-coreeanul cear zicea că nu vrea să înscrie el, ci doar să câștige! Pep și-a adus aminte de Sané și De Bruyne abia la spartul târgului. Poche a triumfat și verdictul se dă pe Etihad.

4 penaltyuri a ratat Agüero din 13 execuții în Ligă, la unu de recordul lui Henry. Lloris l-a parat pe al doilea (primul lui Falcao)

3-8 e scorul victoriilor în 16 dueluri dintre Guardiola și Pochettino, care l-a câștigat și pe primul

Returul se va juca pe 24 aprilie.

Tot azi s-a disputat un alt „sfert” în Ligă: Liverpool - Porto, scor 2-0. Detalii AICI!

Tottenham - Manchester City 1-0
A marcat: Son '78
A ratat penalty: Aguero '13

Click AICI PENTRU LIVE + statistici!

VIDEO cu golul

 

ECHIPE de start

TOTTENHAM: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko, Winks - Alli, Eriksen, Son - Kane
Rezerve: Gazzaniga, Davies, Foyth, Llorente, Lucas, Sanchez, Wanyama
Antrenor: Mauricio Pochettino

MAN. CITY: Ederson - Walker, Otamendi, Laporte, Delph, Gundogan, Fernandinho, David Silva - Mahrez, Aguero, Sterling
Rezerve: Muric, De Bruyne, Gabriel Jesus, Foden, Kompany, Sane, Stones
Antrenor: Pep Guardiola 

Stadion: „Tottenham Hotspur”

 
 

Programul complet din sferturile Champions League!

vezi și:

Tottenham - Manchester City 1-0 // FOTO Stadion de un miliard de euro, gazon ca în România! :D » Imaginile pe care englezii și-ar fi dorit să le ascundă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  10 Aprilie 2019, 09:36
Postat de cneius pe 10 Aprilie 2019, 07:51

Amatori cei de la City. La faza golului, in loc sa urmareasca mingea si sa-i inchida unghiul coreeanului (care nu ar fi dat gol niciodata), ei s-au oprit dind din miini cum ca ar fi iesit afara. Incredibila greseala la acest nivel. Cit despre "marele" Aguero, avem parca si un meci al Stelei in care tipul a ratat vreo 2 penalty-uri

Amatorul numărul unu e Pep, prin alcătuirea bizară a echipei. De Bruyne G. Jesus și Sane rezerve, de zici că era un banal meci cu Hull City! A transmis echipei o stare de încredere vecină cu infatuarea. Poate-i elimină Tottenham și le bagă mințile-n cap!

spion_kop
spion_kop  •  10 Aprilie 2019, 09:20
Postat de sala_dalles pe 09 Aprilie 2019, 22:45

In 90 ' pe cind locuiam in Sud estul Londrei aproape de rasistii lui Milwall am aflat ca Tottenham e echipa comunitatii evreiesti !

si Chelsea a cui este ??

cneius
cneius  •  10 Aprilie 2019, 07:51

Amatori cei de la City. La faza golului, in loc sa urmareasca mingea si sa-i inchida unghiul coreeanului (care nu ar fi dat gol niciodata), ei s-au oprit dind din miini cum ca ar fi iesit afara. Incredibila greseala la acest nivel. Cit despre "marele" Aguero, avem parca si un meci al Stelei in care tipul a ratat vreo 2 penalty-uri

Vezi toate comentariile (20)
Comentează