INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  TRAGERE LA SORȚI

Știm „sferturile” Champions League: Real - Manchester City și PSG - Barcelona sunt marile șocuri + cum arată tabloul semifinalelor: putem avea El Clasico în finală

Manchester City - Real Madrid s-au întâlnit și în 2023 în UCL/ FOTO: Imago Images
Manchester City - Real Madrid s-au întâlnit și în 2023 în UCL/ FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2024 13:01 / Actualizat vineri, 15 martie 2024 14:16

Azi a avut loc tragerea la sorți a „sferturilor” Champions League. Real Madrid - Manchester City, Arsenal - Bayern și PSG - Barcelona sunt marile șocuri ale acestei faze.

Atletico Madrid, echipa lui Horațiu Moldovan, a picat cu cel mai accesibil adversar, Borussia Dortmund.

Cum arată „sferturile” Champions League

  • Sfert 1: Arsenal - Bayern
  • Sfert 2: Atletico Madrid - Borussia Dortmund
  • Sfert 3: Real Madrid - Manchester City
  • Sfert 4: PSG - Barcelona

Cum arată tabloul semifinalelor

  • Semifinală 1: Atletico/Dortmund - PSG/Barcelona
  • Semifinală 2: Arsenal/Bayern - Real Madrid/Manchester City

Cum Real Madrid și Barcelona sunt pe părți diferite de tablou, cele două se pot întâlni, teoretic, în finala UCL.

Finala va avea loc pe 1 iunie, pe Wembley. Câștigătoarea primei semifinale va fi considerată gazdă în finala de la Londra.

Real Madrid - Manchester City, cel mai tare meci din „sferturile” UCL

Dintre cele 4 „sferturi” ale acestei ediții de UCL, Real Madrid - Manchester City pare cel mai tare duel. Cele două echipe sunt ultimele câștigătoare ale competiției. Real Madrid a luat trofeul în 2022, City în 2023.

City și Real s-au întâlnit anul trecut în semifinale, iar englezii au trecut fără emoții, după o victorie clară pe teren propriu. Pe „Santiago Bernabeu” a fost 1-1 atunci, iar pe Etihad „cetățenii” au câștigat cu 4-0.

PSG - Barcelona, meci cu istorie bogată în ultimii ani

Barcelona și PSG au o istorie bogată în ultimii ani. În 2017, catalanii au câștigat cu 6-1 pe Camp Nou, după ce în tur pierduseră cu 0-4 la Paris, în faza „optimilor”.

În 2021, francezii și-au luat revanșa. Au câștigat cu 4-1 în Spania, tot în „optimi”, iar la retur a fost 1-1. Era ultimul sezon al lui Messi la Barcelona, înainte de transferul chiar la PSG

Bayern a distrus-o pe Arsenal la ultima înfruntare

Un alt duel extrem de echilibrat e Arsenal - Bayern, un alt meci istoric în Champions League. Cele două s-au întâlnit ultima dată în UCL în 2017, în „optimi”.

Atunci, nemții se impuneau cu 10-2 la general, rezultatul din fiecare manșă fiind identic, 5-1.

Când vor avea loc meciurile rămase din Champions League

  • Sferturi de finală, manșa tur: 9/10 aprilie 2024
  • Sferturi de finală, manșa retur: 16/17 aprilie 2024
  • Semifinale, manșa tur: 30 aprilie/1 mai 2024
  • Semifinale, manșa retur: 7/8 mai 2024
  • Finala: 1 iunie 2024

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Xabi Alonso recunoaște deschis: „Nu mai credeam. Eram deja cu capul la ce ar trebui să le spun”
LEVERKUSEN - QARABAG 3-2
Xabi Alonso recunoaște deschis: „Nu mai credeam. Eram deja cu capul la ce ar trebui să le spun”
Fotbalistul care mărturisea că „nu-mi place să mă uit la fotbal” a REFUZAT convocarea la naționala Angliei!
ANGLIA
Fotbalistul care mărturisea că „nu-mi place să mă uit la fotbal” a REFUZAT convocarea la naționala Angliei!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (30)
MaxiP
MaxiP  •  16 Martie 2024, 13:45
Postat de mattteo pe 15 Martie 2024, 18:10

In timp ar ajunge si campioanele din tarile mixi la nivelul pe care il au azi locurile 2-4 din campionatele mari si si-arnpermite si ele sa aduca Neymari de prin Brazilia. Totul e de bani. Nu s-ar intwmpla peste noapte, dar in 25 ani de incasari continue de 100 milioane pe an, ar creste. Nu cam atatia ani le-a trebuit celor din Vest sa devalizeze Estul dupa 1990? Ca erau cate 1 din fiecare tara. Apoi a venit 'democratia'...

Tarile mici se si saboteaza singure, sunt cateva tari mai mici cel putin fotbalistic care au atras investitori si au mai reusit, in situatia celorlalte, nu prea se face niciun efort. Iar jucatorii fug la bani, ok, faci un sistem ichis, nu mai lasi jucatorii sa plece si asa poti cat de cat sa te apropii, totusi la noi ca exemplu, nu se mai produc nici jucatorii aia cu care sa creezi un nivel decent nici daca le-ai ingradi dreptul de a iesi din tara. Sigur, putem discuta si de "devalizarile" europenilor, dar sa fim seriosi, de-abia am asteptat (noi, ca popor) acele devalizari, fiecare si-a vazut de propriul interes, nu prea mai exista pasiune de a crea un sistem in ceva. Iar daca apar 1-2 sporturi unde exista potenta financiara sa ajungi in elita, ghici ce, iti apar toate gurile rele care sa conteste acele investitii (vezi sectiunea de handbal de pe site cam de ce se ocupa), imediat cuiva nu-i convine. In conditiile astea, nu pot sa ma supar pe ceilalti ca creeaza monopol, sanse au toti, unii se vand singuri. N-au fost mari puteri in fotbal nici Belgia sau Portugalia intotdeauna, nu au nici acum banii celorlalti, dar cumva s-au apropiat valoric de marile puteri. Au tras spre asta, nu au vandut fiecare ce-a putut si apoi au dat vina pe ceilalti.

MaxiP
MaxiP  •  16 Martie 2024, 13:39
Postat de Ubi_Mortus pe 15 Martie 2024, 17:09

Atunci ar trebui schimbat numele competitiei, pentru ca e o minciuna, avand in vedere ca in semifinale pot sa ajunga trei reprezentante ale aceleiasi tari (cum s-a intamplat in trecut) si clar ca nu au fost toate trei campioane in acelasi timp. Pe de alta parte, UEFA se da mare cocos cu asigurarea egalitatii de sanse si dezvoltarea fotbalului, dar tot ceea ce face avantajeaza doar tarile si cluburile potente financiar, pentru ca de acolo isi trage o gramada de bani.

Numele competitiei e clasic, e in fiecare sport care merge pe acelasi principiu. Inainte era Cupa Europei si jucau doar campioanele, l-au transformat din Cupa Europei/Cupa Campionilor in "liga", e un nume orientativ. Ca si cuvantul in sine, nu se numeste Liga Campionilor Nationali din Europa, asta ar fi denumirea pentru ceea ce ceri tu. Legat de a doua problema pe care o pui, da, economia dicteaza orice domeniu in realitatea contemporana, acum inainte sa ne legam de UEFA, uite ce vor cluburile sa faca cu noua competitie dupa ce UEFA a incercat totusi sa echilibreze putin lucrurile prin fair-play-ul financiar. Vor nu doar sa ramana intr-o organizatie unde potenta financiara dicteaza, vor de-a dreptul sa faca un sistem inchis intre ele, sa se izoleze de restul, nici macar sa nu mai intre ceilalti in liga cu ei. Ca, parerea mea, de-aia fug, ca le ingradesc dreptul la investitiile fara masura.

Guno71
Guno71  •  16 Martie 2024, 02:58

Sanse mici ca Barca sa ajunga in finala... Sper si ca Real-ul sa piarda cu City....

Vezi toate comentariile (30)
Comentează