INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PESTE 2.000 DE OAMENI AU ADMIRAT CEL MAI PREŢIOS TROFEU FOTBALISTIC EUROPEAN

Trofeul Champions League a ajuns la Piteşti. Peste 2000 de oameni au fost la eveniment!

Articol de - Publicat joi, 01 octombrie 2009 00:00

În periplul său european, Cupa Campionilor a ajuns astăzi la Piteşti. În Piaţa Primăriei peste 2.000 de oameni au întâmpinat cel mai râvnit trofeu al echipelor de club din Europa.

Au fost prezente oficialităţi ale municipiului Piteşti, echipele de juniori ale cluburilor din Argeş, eroul de la Sevilla, Helmuth Ducadam, precum şi cei trei foşti jucători ai Argeşului care au făcut parte din echipa Steaua, câştigătoare a Cupei Campionilor din anul 1986, Ilie Bărbulescu, Marian Radu II şi Constantin Pistol. De asemenea, a fost prezentă şi doamna Gica Dobrin cu echipa de juniori de la clubul său privat „F.C. Nicolae Dobrin”.

Amintirea lui Bărbulescu despre seara magică de la Sevilla
Fostul fundaş stânga al Stelei 86, Ilie Bărbulescu, a povestit pentru prima dată cum şi de ce a fost primul jucător român care a pus mâna pe Cupa Campionilor, şi ce amendă usturătoare ar fi trebuit să plătească pentru acel gest al lui...

Amendat cu 20.000 de dolari pentru că a pus mâna pa Cupa Campionilor, Ilie Bărbulescu a fost salvat de Valentin Ceauşescu şi Vardinoianis!

Eram cel mai aproape de centrul terenului, acolo unde se afla Cupa Campionilor, deoarece eu eram cel de-al cincilea executant al penaltyurilor. Dar Dukadam a apărat pentru a patra oară şi arbitrul Voutreau a consfinţit victoria noastră! De bucurie m-am repezit spre trofeu, am pus mâna pe el şi l-am sărutat!

Imediat  am fost îndepărtat de Cupă de către cei care o păzeau. Gestul meu de bucurie a fost taxat a doua zi de mai marii de la UEFA: mi-au dat o amendă de 20.000 de dolari!!! Cînd am auzit mi s-a făcut rău de am căzut din picioare. De unde să dau eu 20.000 de dolari, când aveam diurnă de 3 dolari pe zi? I-am spus lui nea Ion Alexandrescu, că n-am bani să plătesc amenda, iar el a zis că o rezolvă.

A vorbit cu Valentin Ceauşescu şi cu finanţatorul grec Vardinoianis, cel care a fost alături de noi şi ne-a susţinut în acea campanie a Cupei Campioniloor.  Ce or fi făcut ei, ce n-or fi făcut că n-am mai plătit amenda. Vestea mi-a dat-o Valentin Ceauşescu, dar m-a avertzat: . Acum mă bucur nespus că preţiosul trofeu a venit la noi la Piteşti, fie şi după mai bine de 23 de ani”, povestea Ilie Bărbulescu.

Lumea i-a scandat numele lui Nicolae Dobrin, iar soţia sa, Gica, a plâns
Un moment emoţionant a fost atunci când cei prezenţi i-au scandat numele lui Nicolae Dobrin. Prinţul din Trivale ar fi putut fi câştigător al Cupei Campionilor cu Real Madrid, dar regimul din acea vreme nu l-a lăsat să se transfere la Real. Când era scandat numele celui mai iubit fotbalist român din toate timpurile, doamna Gica Dobrin a pierdut câteva lacrimi pentru soţul ei...

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
 •  01 Octombrie 2009, 19:16

esti inapt ma? poate a trecut prin dorobanti..dar la 16:00 :)).. nu la 11.:) ..de la 11 pana la 12:30 a fost in piata primariei pitesti..si chiar au fost peste 2000 de oameni..

b3gdan
b3gdan  •  01 Octombrie 2009, 17:34

numai la pitesti si oradea si arad bucurestu ai gandit nu puteti venit la constanta? bai rai sunteti

 •  01 Octombrie 2009, 17:32

In jur de ora 16.00 trofeul a ajuns in Bucuresti... A traversat Magherul...dar nu stiu unde s-a oprit... Ma asteptam sa-l lase la Ateneu...insa nu era acolo...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează