GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Marile cluburi fac presiuni la UEFA! Vor două locuri de Ligă asigurate conform coeficientului european!

Champions League
Champions League

Articol de - Publicat luni, 28 martie 2022 09:23 / Actualizat luni, 28 martie 2022 11:51

Asociația Cluburilor Europene (ECA) a cerut forului de la Nyon să garanteze două poziții calificate direct în Champions potrivit clasamentului coeficientului UEFA, și nu conform poziției din campionatul intern.

Încă din aprilie 2021, ca replică la Super Liga Europei, UEFA a aprobat noul format de Champions League, care ar trebui să se aplice începând din 2024, cu mai multe echipe, 36 în loc de 32, și cu un buget mărit, la 4,5 miliarde de euro, sperând să crească până la 6 miliarde. 

În seara decernării Premiilor Oscar, clubul din Spania nu l-a „iertat” pe Cristiano Ronaldo: „A trebuit să ne amintim de asta”
LA LIGA
În seara decernării Premiilor Oscar, clubul din Spania nu l-a „iertat” pe Cristiano Ronaldo: „A trebuit să ne amintim de asta”

Trebuie să fie pe loc de Europa League sau să câștige o cupă națională 

La acea vreme, forul continental era de acord ca un loc în Ligă să fie asigurat de clasamentul coeficientului UEFA, potrivit rezultatelor înregistrate în cupele europene în precedentele cinci sezoane, și nu de poziția din campionatul intern. De exemplu, dacă Manchester United ar rămâne în afara Top 4 în Premier League (dar s-ar afla pe un loc de Europa League sau ar cuceri o cupă națională), să fie admisă în Champions conform ierarhiei UEFA

Acum însă, anunță The Guardian, marile puteri fac presiuni la Nyon să fie două locuri CL garantate de coeficientul UEFA. Nu unul. Două! Asociația Cluburilor Europene (ECA) a făcut deja această propunere și UEFA o analizează, în Comisia de Competiții. 

Ar însemna ca principalele cinci campionate continentale să aibă și mai multe echipe în Champions. Organizația Ligilor Europene se opune acestui plan, al calificării după coeficient. 

Liga Campionilor se va transforma, după „sistemul elvețian”

Din sezonul 2024-2025, competiția-regină se va transforma, după „sistemul elvețian”, aplicat și în turneele de șah. Cele 36 de formații nu vor mai fi împărțite în grupe, ca în prezent, ci vor participa toate la un minicampionat, fără tur-retur, în care fiecare echipă va juca zece meciuri, cinci acasă și cinci în deplasare, cu zece adversare diferite. 

Primele opt din clasamentul general vor obține biletele direct pentru „optimi”, iar cele de pe pozițiile 9-24 vor disputa un play-off (tur-retur) pentru a alege ultimele opt formații pentru „optimi”. Formațiile clasate pe 25-36 vor fi eliminate. 

Anglia, Spania, Germania și Italia vor avea tot câte patru reprezentante calificate în acel minicampionat, Franța doar 3. Câștigătoarelor Champions și Europa League li se garantează prezența în Ligă.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Momente grele pentru Hațegan! Arbitrul de 41 de ani a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara

Starul lui Real Madrid, eclipsat de iubită la meciul de pe Maracana

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
so0os1ck
so0os1ck  •  28 Martie 2022, 19:28
Postat de gepeto pe 28 Martie 2022, 18:56

Si sa isi schimbe numele in cupa oraselor targuri, daca tot se targuiesc atat. Nu mai au legatura cu campionii. E o gasca de tari bogate care fac reguli sa ramana intre ei. Nu mai are legatura cu sportul

Dar ce, noi eram bogati in 86-87? Ne-am batut joc singuri de noi, ne-am sabotat fotbalul, acum tragem ponoasele. Prefer sa vad Man U si Leicester in CL, decat Steaua, Rapid, CFR etc

gepeto
gepeto  •  28 Martie 2022, 18:56

Si sa isi schimbe numele in cupa oraselor targuri, daca tot se targuiesc atat. Nu mai au legatura cu campionii. E o gasca de tari bogate care fac reguli sa ramana intre ei. Nu mai are legatura cu sportul

ripensistu
ripensistu  •  28 Martie 2022, 14:52

Real, Barcelona, Atletico, Juventus, Inter, AC, Chelsea, Man City, Liverpool, Man Utd, Arsenal, Tottenham - Aceste 12 cluburi gretoase din superliga ar trebui desfiintate, sint miloagele planetei. Ar trebui sa fie ca inainte de 2000 cu doar o echipa(campioana) din fiecare campionat, ca de asta ii zice liga campionilor!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează