INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SPANIA

UEFA „detonează bomba”: Barcelona riscă excluderea din Liga Campionilor!

Fan Barcelona, foto: Imago
Fan Barcelona, foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 28 septembrie 2023 18:42 / Actualizat joi, 28 septembrie 2023 19:02

Schimbarea oficială a acuzațiilor în „Cazul Negreira”, din corupție în dare de mită, pune Barcelona într-un pericol și mai mare. UEFA continuă ancheta și se readuce în discuție suspendarea echipei catalane din cupele europene.

Încă din luna martie, de când Barcelona a fost oficial pusă sub acuzare în „Cazul Negreira", clubul catalan risca enorm și în afara Spaniei.

La acea vreme, acuzațiile erau „corupție, abuz de încredere și fals în înscrisuri oficiale", după ce oficialii blaugrana îi plătiseră timp de 17 ani (2001-2018) nu mai puțin de 7,5 milioane de euro lui Jose María Enriquez Negreira, vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor spanioli. Și Marca anunța că Barcelona riscă să fie exclusă un an din Liga Campionilor!

Gigi Becali nu poate scăpa de el, oricât s-ar accidenta! » Cum s-a asigurat Chiricheș că își ia toți banii, chiar dacă stă pe bară
FCSB
Gigi Becali nu poate scăpa de el, oricât s-ar accidenta! » Cum s-a asigurat Chiricheș că își ia toți banii, chiar dacă stă pe bară

Inspectorii UEFA au considerat că Barcelona ar fi vrut să influențeze rezultatele

În paralel cu investigația procurorilor iberici, UEFA a lansat și ea o anchetă în primăvară asupra situației din Catalunya. Președintele forului continental, Aleksander Ceferin, a trimis doi inspectori disciplinari, pe avocații elvețieni Jean Samuel Leuba și Mirjam Koller, pentru a completa dosarul Barcelona.

În iunie, cotidianul spaniol ABC dezvăluia că Leuba și Koller depuseseră deja raportul la sediul UEFA de la Nyon, iar concluzia lor punea Barcelona în mare pericol: cei doi considerau că acele sume ar fi fost plătite de club pentru a influența rezultatele și echipa ar trebui suspendată un sezon din cupele europene. 

„UEFA va fi neîndurătoare dacă se va demonstra vinovăția Barcelonei"

Până la urmă, UEFA nu a tăiat în carne vie, i-a permis Barcei să înceapă noua stagiune în Champions League, dar a urmărit întreg cazul. Și schimbările de astăzi - acuzația de „corupție" a devenit „dare de mită", planând și asupra a doi foști președinți, Josep Maria Bartomeu și Sandro Rosell - readuc gruparea blaugrana într-o situație-limită.

Marca reamintește ce a anunțat Comisia de Disciplină UEFA, că va fi neîndurătoare dacă se va demonstra vinovăția și folosirea banilor pentru a beneficia în meciuri de deciziile arbitrilor.

Cel mai important lucru, UEFA nu a închis dosarul. Dacă Barcelona va fi pedepsită în Spania, nu va scăpa nesancționată nici în Europa. Va fi exclusă din Liga Campionilor!

Citește și: 

Alarmă, Valentin Mihăilă! Nu a mai jucat un meci integral de peste un an! 25 de partide cu 28 de minute în medie

Daniel Boloca, irezistibil, ca Sassuolo » Antrenorul e impresionat de el: „Vine de jos, ca mine. În urmă cu trei ani, juca în Serie D. Nu-i e frică de nimic”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
1945sv0509
1945sv0509  •  29 Septembrie 2023, 17:20
Postat de procter pe 29 Septembrie 2023, 02:26

Trebuiesc retrogradati din La Liga si scosi din Champions League. Arbitrii tot timpul i au ajutat. A luat Sergio Ramos niste cartonase rosii ptr ca nu l a atins pe neymar......

Probabil ca e vorba de macelarul numit sergio ramos, recordman al cartonaselor rosii.

lapusneanul
lapusneanul  •  29 Septembrie 2023, 08:36
Postat de melcul_furios pe 28 Septembrie 2023, 21:02

Scrie peste tot pe internet, platile au fost facute din cont, nu cu punga, care este nedumerirea ta? Singura diferenta e ca Barcelona spune ca l-au platit pentru consultanta, ceea ce e evident aberant. Cum ar suna CFR Cluj ii da 100 de mii de euro pe an presedintelui arbitrilor ca sa le explice regulamentele?

scrie pe net ?..haha ..aaa, a fost netului martor ?:))

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  29 Septembrie 2023, 07:28

Eliminată și retrogradată. Să disoara in abisul ligilor inferioare fara drept de promovare.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează