INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FRANȚA

Anunț major la Paris! UEFA anchetează transferurile lui PSG! Blat cu Qatarul?

UEFA anchetează transferurile lui PSG. Foto: Imago Images
UEFA anchetează transferurile lui PSG. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2023 13:43 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 15:01

UEFA suspectează PSG că a fost ajutată cu trei transferuri de Qatar, stat care îi este și proprietar, pentru a limita pierderile de pe piața transferurilor. 70 de milioane au intrat în contul clubului în mercato numai dinspre Doha.

Se profilează alt scandal la Paris. Potrivit L'Equipe, UEFA a declanșat o anchetă legată de trei mutări făcute de PSG în această vară pe piața transferurilor. Trei vânzări în Qatar ale clubului roș-albastru considerate suspecte de forul continental.

  • Abdou Diallo la Al-Arabi (Qatar): 15 milioane de euro.
  • Marco Verratti la Al-Arabi: 45 de milioane.
  • Julian Draxler la Al-Ahli (Qatar): 9 milioane.
Angajatul CCA a analizat erorile lui Colțescu și Kovacs și ridică un semn de întrebare: „Eu mă mir de altceva... Am impresia că e un protocol”
ARBITRAJ
Angajatul CCA a analizat erorile lui Colțescu și Kovacs și ridică un semn de întrebare: „Eu mă mir de altceva... Am impresia că e un protocol”

PSG, achiziții de 350 de milioane, vânzări de 203 milioane

Aproape 70 de milioane de euro intrate în contul campioanei Franței, grupare deținută de statul qatarian prin Autoritatea sa de Investiții în Sport. De aceea, UEFA are îndoieli asupra acestor afaceri.

Bănuiește că emirul de la Doha a vrut să ajute Parisul pentru a nu încălca iar fair-play-ul financiar, pe care l-a ignorat deja de mai multe ori. Numai în ultimul mercato a cheltuit 350 de milioane (achiziții de jucători), primind pentru vânzări 203 milioane.

UEFA nu va ține cont de acești bani și va pedepsi PSG

UEFA vrea să vadă clar dacă transferurile au fost încheiate între „părți asociate”. Sunt semne de întrebare dacă sumele au fost cele corecte în aceste cazuri. „Va fi făcută o analiză profundă și asupra substanței relațiilor, nu doar asupra formei lor juridice”.

În cazul în care va ajunge la concluzia că tranzacțiile au fost aranjate, PSG va fi pedepsit și nu se va ține cont de cele 70 de milioane de euro la raportul financiar anual, când se va calcula dacă PSG a depășit sau nu limitele fair-play-ului financiar.

Și Newcastle ar putea fi anchetată de UEFA

RMC Sport susține că și Newcastle ar putea fi investigat de UEFA. Ținta ar fi transferul lui Allan Saint-Maximin, din Premier League în Saudi Pro League, la Al-Ahli, pentru 27.2 milioane de euro. Clubul englez e deținut de Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite. 

Citește și:

Șocat de Kovacs, Becali face acuzații grave: „Eu așa cred!”

Rotaru a găsit antrenor după plecarea bruscă a lui Reghecampf

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
Supersonick13
Supersonick13  •  19 Septembrie 2023, 16:05

Sunt deja prea multe " cluburi stat" city newcastle si psg sunt varfurile dar cine stie cate sunt in umbra.....

ovydyusb
ovydyusb  •  19 Septembrie 2023, 16:05

In traducere: vor si UEFA o "sponsorizare" ceva... Pai numai FIFA ? PSG unde joaca nu in europa? Daca dadeau 60 milioane pe Draxler si 120 pe Verratti mai ziceam sa inceapa ancheta. Asa, la sumele din tabelul vostru cred ca e doar "vrem si noi atentie..."

tyler_durden
tyler_durden  •  19 Septembrie 2023, 15:08

Stanga spala dreapta. Business as usual. De City si City Group numai de bine!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează