INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FINALA CHAMPIONS LEAGUE

UEFA mută turneul final Champions League de la Istanbul! S-a stabilit orașul care va găzdui competiția

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 07 iunie 2020 12:21

UEFA schimbă gazda turneului final al Champions League de la Istanbul, alegând Lisabona, capitala Portugaliei, în dauna lui Frankfurt și a Moscovei. Informația din Bild va fi confirmată pe 17 iunie.

„Lisabona bate Frankfurtul și se revanșează pentru duelul Benfica - Eintracht, din ediția trecută a Europa League!". E anunțul tabloidului Bild, ce a aflat că UEFA a făcut alegerea orașului unde se va muta turneul final al Ligii Campionilor. Capitala lusitană a fost preferată dintr-o listă pe care au intrat Frankfurt și Moscova. 

„Rusia a ieșit însă rapid din calcule, președintele Čeferin considerând că în două luni nu va oferi garanții sanitare din cauza numărului ridicat de cazuri de coronavirus"

Stadioane și garanții sanitare

Iată care sunt motivele preferinței forului de la Nyon și ale deciziei ce se va oficializa pe 17 iunie:

  • 1. Portugalia nu mai are echipă în competiția ajunsă la ultimele patru partide retur din "optimi", în timp ce formațiile din Bundesliga ar fi beneficiat de avantajul de gazdă începând din "sferturi".
  • 2. Lisabona are infrastructură mai bună (trei stadioane de top) și satisface condițiile fiscale dorite.
  • 3. Și situația sanitară prezintă o evoluție favorabilă, pandemia de coronavirus intrând sub control.

După încheierea campionatelor, Liga va intra în scenă pe 4/5 august. Iar pentru a scurta turneul, programat inițial la Istanbul (a renunțat la organizare în condițiile interzicerii fanilor), se continuă cu "Final 8" și partide în manșă unică în "sferturi" și semifinale. Meciul pentru cupa cu urechi mari va avea loc pe „Estádio da Luz", de 65.647 de locuri, care pierduse finala cu „Atatürk Olympic".

34.351de cazuri de coronavirus și 1.474 de decese (9 în ultimele 24 de ore) au fost anunțate în Portugalia până în această dimineață

FOTO. Imagini inedite din București, în timpul pandemiei de COVID-19

+33 FOTO

VIDEO Mihai Teja: „Ne bucurăm ca au reînceput meciurile amicale”

Citește și: 

Ultima speranță pentru Ligue 1 și Lyon! Vor avea play-off?

Acum s-a aflat! De ce a renunțat Antwerp la „demodatul” Bölöni: „Asta nu există în dicționarul lui”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
115486966066476
Edi Girnita  •  07 Iunie 2020, 20:39

Peste niste ani o sa aflăm că,de fapt s-au dat niste șpăgi cat nici dracul nu știe,sa se joace unde trebuie, adică Lisabona.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  07 Iunie 2020, 17:59

Lisabona are infrastructura sportiva mai buna decat cine? Decat Istanbul? Hai sa fim seriosi. Estadio da Luz si Alvalade , alt stadion de talie europeana nu cred sa mai fie in Lisabona, vs Olimpicul din Istanbul, plus stadioanele supermoderne ale Galatei, ale lui Fener si Besiktas.

ali.bec
ali.bec  •  07 Iunie 2020, 13:38

“ UEFA mută turneul final Champions League de la Istanbul! S-a stabilit orașul care vă găzdui ultimul an în acest an”. Generația de gazetari crescută de Ioanitoaia cu “seriozitate şi profesionalism” rezultatul sacrificiilor aducând “profunzime, intensitate, temeinicie și autenticitate”. La mai mare, maestre!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează