INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

UPDATE UEFA, ședință de urgență după derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu! PSG - Bașakșehir, ABANDONAT! Brigada de arbitri, schimbată

Bașakșehir și PSG au părăsit terenul în ultima etapă din grupele Ligii Campionilor, după ce arbitrul Sebastian Colțescu a folosit o expresie rasistă la adresa lui Pierre Webó. UEFA a convocat rapid o ședință pentru a lămuri situația.
Bașakșehir și PSG au părăsit terenul în ultima etapă din grupele Ligii Campionilor, după ce arbitrul Sebastian Colțescu a folosit o expresie rasistă la adresa lui Pierre Webó. UEFA a convocat rapid o ședință pentru a lămuri situația.

Articol de GSP - Publicat marti, 08 decembrie 2020 23:14 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 19:36

Bașakșehir și PSG au părăsit terenul în ultima etapă din grupele Ligii Campionilor, după ce arbitrul Sebastian Colțescu a folosit o expresie rasistă la adresa lui Pierre Webó. UEFA a convocat rapid o ședință pentru a lămuri situația. 

UPDATE 9 noiembrie ora 09:30 - Brigadă diferită de arbitri la la PSG - Instanbul Basaksehir

UEFA a delegat o nouă brigadă de arbitri pentru continuarea meciului dintre PSG și Istanbul Basaksehir. Partida va fi condusă de olandezul Danny Makkelie, ajutat de asistenții Mario Diks și Marcin Boniek, în timp ce al patrulea oficial va fi polonezul Bartosz Frankowski. În camera VAR vor acționa italienii Marco Di Bello și Maurizio Mariani, cei doi fiind delegați și în prima fază, alături de brigada din România.

UPDATE 00:40 // UEFA a făcut anunțul oficial. Forul european a confirmat știrea lansată de L'Equipe: meciul se va relua miercuri, de la ora 19:55, cu o altă brigadă de arbitri.

UPDATE 00:20 // Meciul a fost abandonat! Bașakșehir nu va mai intra pe teren, anunțul fiind făcut pe contul oficial de Twitter: „Jucătorii noștri au luat decizia de a NU reveni pe teren după ce „secundul” Pierre Webo a fost victima unei reacții rasiste a arbitrului de rezervă”.

UPDATE 00:11 // L'Equipe anunță că partida ar putea fi amânată! Meciul s-ar relua miercuri, de la ora 19:55. Francezii anunță că brigada de arbitri va fi schimbată!

Știrea inițială

Jucătorii lui Basaksehir au refuzat să mai continue partida și au plecat la vestiare. Au fost imediat urmați de fotbaliștii campioanei Franței. 

Incidentul rasist din PSG - Basaksehir, analizat de UEFA

Imediat după ce echipele au părăsit terenul, UEFA a convocat rapid o celulă de criză, a analizat contextul și le-a transmis turcilor că au la dispoziție 7 minute să revină pe teren pentru a relua meciul, altfel riscă să piardă la „masa verde”. Jucătorii lui PSG au revenit pe tunel la ora 23:00, cea oferită ca termen limită. Campioana Turciei a refuzat.

Sebastian Colțescu, derapaj rasist în PSG - Bașakșehir

Oficialii forului european au mai decis și că incidentul provocat de remarca lui Colțescu va fi analizat cu maximă atenție, independent de meciul propriu-zis.

Oficialii UEFA au venit și cu o soluție de avarie: Colțescu să fie trimis în camera VAR, iar locul să îi fie luat de unul dintre cei doi arbitri trimiși inițial acolo.

Citește și alte știri despre PSG - Basaksehir: 

VIDEO Demba Ba l-a confruntat pe Sebastian Colțescu, după expresia rasistă: „Ascultă-mă! De ce spui asta?!”

Scene nemaivăzute în istoria Ligii Campionilor! Bașakșehir și PSG au părăsit terenul, după o replică rasistă a lui Sebastian Colțescu!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (161)
petrucj
petrucj  •  09 Decembrie 2020, 09:40

S-a intamplat exact ce trebuia sa se intample. Coltescu in mod special si arbitrii romani in mod general au impresia ca sunt zei pe trren si ei trebuie sa iasa in evidenta. Tin minte si acum modul in care Tudor se exprima pe teren, fara nici cea mai mica urma de respect pentru jicatori. Sau modul in care Kovacs le da cu flit jucatorilor. In Romania se pare ca acest lucru e normal. Insa afara, tot pe bani multi ca si la noi, e totusi altceva. Într-o perioada in care sunt campanii peste tot impotriva raaismului, intr-o competitie in care sloganul principal e No rasism, vine un golan din Romania si da cu bota in balta. Iar noi, ca niste vajnici aparatori ai patriei ce suntem, ii luam apararea. Sunt convins ca daca 99,99% dintre noi am fi ajuns acolo, pe acei bani, cascam ochii si urechile cu atentie la ce se cere si la ce debitam. E totuși cea mai titrata competitie intercluburi de pe planeta, intr-o faza in care toata lumea e cu ochii pe ea. Asa ca sper din tot aufletul ca dl. Coltescu sa fie exclus pe viata din arbitraj, iar arbitrajul si comportamentu arbitrului roman sa fie pus sub urmarirea Uefa. Einterrsant cum toti microbistii si toate cluburile il hulesc pe acest derbedeu, Coltescu, iar acum cand e aratat cu degetul ii luați apararea.

dan_1970
dan_1970  •  09 Decembrie 2020, 09:30
Postat de dan_1970 pe 09 Decembrie 2020, 09:28

Boss nu era pt tine comentariul meu.

Ba cred ca da, dar te-au cenzurat :)

dan_1970
dan_1970  •  09 Decembrie 2020, 09:28
Postat de valiomanid pe 09 Decembrie 2020, 09:10

***Apropo, Hategan era pe val ,cred ca Uefa avea in plan sa-l puna sa arbitreze in fazele superioare, poate chiar finala, acum s-a terminat !

Boss nu era pt tine comentariul meu.

Vezi toate comentariile (161)
Comentează
Close