INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIBEREC-CFR CLUJ, AZI, 20:00, ÎN DIRECT TRANSILVANIA LOOK ŞI LIVETEXT GSP.RO

"Uitaţi de scorul din tur!” » Sfaturile lui Dusan Uhrin pentru CFR înaintea partidei de la Liberec

Uhrin a avut succes pe banca lui Poli Timişoara, în Liga 1, dar la CFR n-a reuşit să se impună
Uhrin a avut succes pe banca lui Poli Timişoara, în Liga 1, dar la CFR n-a reuşit să se impună

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 august 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 08 august 2012 16:14

După zece luni de pauză, Dusan Uhrin a fost la un pas să devină antrenorul Rapidului în pauza competiţională. În cele din urmă a ales Dinamo Tbilisi, echipă antrenată în trecut şi de tatăl său. Tehnicianul ceh a vorbit despre returul CFR-ului cu Slovan Liberec, despre lupta care se va da pentru titlu, dar şi despre suferinţa fanilor bănăţeni.

- Domnule Uhrin, cum vedeţi returul CFR-ului cu Liberec?
- La Cluj s-au cheltuit foarte mulţi bani, iar acest lucru se vede doar dacă te uiţi peste lotul de jucători. Totuşi, şi aşa cred că au avut unele probleme cu Liberec. 1-0 este un scor bun pentru CFR, dar este la fel de bun şi pentru Slovan. Este un scor liniştitor, dar nu suficient pentru o calificare. Cel mai bine ar fi să uite de acest scor şi să joace extrem de atent. Slovan este o echipă solidă, care a înscris 7 goluri în primele două etape şi nu a jucat cu formaţii slabe din campionat. Oricum, CFR este o echipă mai bună, are un lot mai valoros, dar în meciurile din Liga Campionilor se poate întîmpla orice.

2 echipe a antrenat Uhrin în România: Poli Timişoara (2007-2008, 2010-2011) şi CFR Cluj (2008-2009)

-Vi se pare schimbat CFR-ul?
- Nu neapărat. Am văzut că şi anul trecut s-au schimbat antrenorii, dar probabil aceasta este politica celor din conducere. Acolo nu contează valoarea antrenorului, nu contează că eşti pe primul loc, că a doua zi poţi să îţi faci bagajele. Dar ştii ce este ciudat? Că aşa au avut rezultate, au fost mereu acolo, sus, şi s-au luptat în permanenţă pentru titlu şi Cupă.

- I-aţi iertat pe jucătorii care v-au debarcat de la Cluj?
- Nu sînt deloc un om ranchiunos, nu port pică nimănui. Am trecut demult peste acel episod, la fel cum sînt convins că au făcut-o şi ei. M-aş bucura să realizeze toţi de acolo că misiunea lor nu se încheie dacă vor reuşi calificarea în grupe. Ţelul lor ar trebui să fie primăvara europeană, pentru că ar constitui un rezultat extraordinar pentru fotbalul românesc.

- Cum aţi ajuns în Georgia?
- Aşa a fost să fie. Să ştii că am întîlnit nişte jucători foarte buni, care nu au clacat, deşi am avut amicale tari cu Fenerbahce şi Vaslui. Tatăl meu a fost antrenor aici, iar conducerea a insistat mult ca eu să duc munca lui mai departe. Un prieten din Georgia a fost cel care a ajutat la această mutare şi aşa am ajuns să semnez cu Dinamo Tbilisi.

- S-a vorbit mult de Rapid. Ce s-a întîmplat?
- Da, a fost singura echipă din România cu care am discutat în această perioadă, dar nu mai puteam să aştept ca domnul Copos să ia o decizie. Nu mai antrenasem de zece luni, iar cei de la Tbilisi mă presau să accept. Am avut o ofertă extrem de bănoasă şi din China, dar am fost nevoit să o refuz pentru că fetiţa mea a avut probleme de sănătate şi nu puteam pleca la o asemenea distanţă.

"Fanii lui Poli? Cei mai tari din România!"

- Mai urmăriţi fotbalul românesc la TV?
- Da, bineînţeles. Dar să nu mă înţelegi greşit! Urmăresc echipele de top, cele care se bat pentru a se lupta în cupele europene, nu pot să văd chiar toate meciurile. Oricum, de cînd am plecat nu s-a schimbat absolut nimic (rîde). Echipele de sus, care se bat în permanenţă la titlu, trebuie să fie foarte fericite că au scăpat de o mare contracandidată, Poli Timişoara. Echipele din Bucureşti sperau cu greu la podium cînd era şi Poli în Liga 1. Oricum, cred că favoritele sînt aceleaşi. CFR, Vaslui, Steaua, Dinamo, Rapid. Ordinea este aleatorie.

- Aveţi vreo explicaţie pentru ce s-a întîmplat la Timişoara?
- Cred că sînt ultimul care ar putea răspunde. Oricum, rezultatul final este un dezastru pentru fanii lui Poli, despre care spun cu mîna pe inimă că sînt cei mai tari din România. Acolo trebuie să se găsească o soluţie care să plece de la o bază sănătoasă. Variantele provizorii, cum e acum Recaşul, nu pot aduce nimic pozitiv. Timişoara trebuie să o ia de la zero dintr-o ligă inferioară, de la un substrat care să nu fie bolnav, pentru că altfel vor ajunge din nou în aceeaşi situaţie.

"Clujul are toate atuurile în faţa cehilor, dar Slovan Liberec poate produce oricînd surpriza"
Dusan Uhrin, antrenor Dinamo Tbilisi

A plecat după 3-0 cu Vasluiul
Dusan Uhrin a pregătit formaţia din Gruia pentru 5 etape din returul campionatului 2008-2009. Cehul a plecat după ce a învins cu 3-0 Vasluiul, exact scorul la care CFR s-a impus sîmbătă împotriva moldovenilor. El a intrat în conflict cu liderii vestiarului din Gruia, iar aceştia i-au cerut lui Paszkany să-l dea afară. "E un neînţeles, un Hitler al fotbalului", a comentat ulterior căpitanul Cadu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (52)
siebenbuergen
siebenbuergen  •  08 August 2012, 23:37
Postat de bozgorihoti.1907 pe 08 August 2012, 18:07

De pe acest cont se postează mesaje împotriva statului roman asa cum este definit de constituție . Acest individ trebuia de mult arestat . Incita la ruperea Ardealului de tara . Wollt locul tău este in pușcărie pt ce postezi .

cel care doreste autonomia...chiar independenta Transilvaniei doreste binele tuturor: a romanilor, a ungurilor si a sasilot transilvaneni...noi, transilvanienii suntem diferiti de voi...in sensul positiv..stiti si voi, sudisti...

siebenbuergen
siebenbuergen  •  08 August 2012, 23:30
Postat de starchild pe 08 August 2012, 18:47

Mici sunteti voi, mici si regionali ...:)) Ne-am luptat 2000 de ani intre imperii expansioniste, ca sa unim poporul roman sub aceleasi valori, si acum e deajuns sa vina un etnic maghiar cu o inteligenta medie, si va cioparceasca cum vrea el ...:))

"sub acelasi valori"? nu inteleg? la ce "valori" te referi? Comentariul tău...

starchild
starchild  •  08 August 2012, 19:04

Tu judeci realist mah? Imprastii toata ziua pe un 'ziar de sport' numai jigniri si mesaje xenofobe si segregationiste .... Daca te intreb sa-mi spui lotul CFR-ului, habar nu ai mai mult de 4-5 jucatori ...:))

Vezi toate comentariile (52)
Comentează
Close