LIGA CAMPIONILOR  ·  LIVERPOOL - BARCELONA 4-0

VIDEO El este adevăratul erou de pe Anfield! Cum a marcat Liverpool golul calificării: detalii care au trecut neobservate la TV

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Miercuri, 08 Mai

Oakley Cannonier, 14 ani, un copil de mingi de pe Anfield Road, a calificat-o pe Liverpool în finala Ligii Campionilor! Liverpool s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după un corner executat de către tânărul Alexander-Arnold (20 de ani), dar adevăratul erou al acelei faze a fost copilul de mingi.

În minutul 79, Origi a înscris, din pasa lui Alexander-Arnold, golul de 4-0 în returul cu Barcelona. Ceea ce nu s-a văzut însă la televizor este promptitudinea copilului de la marginea terenului. Acesta îi aruncă imediat lui Arnold o altă minge, în timp ce adversarii rămân concentrați pe balonul ieșit în corner.

Arnold a profitat de situație, a executat rapid cornerul, iar Origi a fost pe fază și a calificat-o pe Liverpool în ultimul act al competiției.

Faza uluitoare are însă și un istoric care s-a dovedit arma decisivă a lui Liverpool: Jurgen Klopp observase încă din meciul tur că jucătorii Barcelonei au tendința de a protesta după fazele fixe și că devin distrași, așa cum s-a întâmplat aseară, la golul doi marcat de Origi. 

liverpool copil mingi

Reacțiile nu au întârziat să apară pe Twitter. Internauții, fie ei fani ai lui Liverpool sau nu, îl felicită pe puștiul originar din Leeds căruia îi „atribuie” această calificare și le transmit „cormoranilor” să îl cinstească.

„Băiatul și-a făcut treaba! Liverpool trebuie să îi ofere bilete la meciuri pentru toată viața, după asta!”

„Fani ai lui Liverpool, dacă vreți să dați cuiva de băut în seara asta, căutați-l pe băiatul ăsta. Bună treabă, puștiule!”

„Nu cred că acest copil de mingi a fost lăudat suficient! Merită o medalie!”

„Se poate ca acel copil tocmai să fi câștigat Liga Campionilor pentru Liverpool”

Citește și:
Ernesto Valverde, ținta criticilor după eliminare! Marca a găsit 5 greșeli capitale făcute de antrenor

Comentarii (2)

caminero  •  08 Mai 2019, 19:03

Deci iegzistă o iescplicație pentru care pe vremuri un meci se juca cu (fizic) aceeași minge de la început pînă la sfîrșit, mai puțin cînd mingea plesnea sau se dezumfla, normal - ca să preîntîmpine șmecherii de soiul ăsta. Nu că Barcelona n-ar fi meritat-o, dar totuși ...

popescu13  •  08 Mai 2019, 18:49

Bravo pustiule!

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
10:55 Tenis

Roland Garros

Eurosport
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Strasbourg

Digi 2
14:35 Ciclism

Turul Italiei

Eurosport
18:30 Fotbal, Liga 1

Hermannstadt - Botoșani

Digi 1, Telekom 1, Look
18:45 Tenis, ATP

Turneul din Geneva

Eurosport
20:30 Fotbal, Liga 2

Universitatea Cluj - Sportul Snagov

Digi 1, Telekom 1, Look
Program TV complet

Liga 1

Play-off