INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  GRUPE

Un român a ajuns în Champions League » Cine e „tricolorul” care a prins banca în ultima etapă

Matteo Duțu în tricoul lui Lazio/ foto Facebook: @Matteo Duțu
Matteo Duțu în tricoul lui Lazio/ foto Facebook: @Matteo Duțu

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 22:26 / Actualizat miercuri, 13 decembrie 2023 23:42

Matteo Duțu, fundaș român în vârstă de 18 ani, a fost rezervă, miercuri seară, la Lazio în duelul cu Atletico de la Madrid din grupele Ligii Campionilor.

Printre rezervele lui Lazio, miercuri seară, în meciul cu Atletico, s-a aflat și românul Matteo Duțu. Fundașul în vârstă de 18 ani a fost promovat de antrenorul Maurizio Sarri în lotul primei echipe de la Primavera (U19).

Român printre starurile lui Lazio: „Să te antrenezi sub comanda lui Sarri este cu totul altceva!”
ITALIA
Român printre starurile lui Lazio: „Să te antrenezi sub comanda lui Sarri este cu totul altceva!”

Duțu n-a bifat până acum vreo apariție în Serie A. În schimb, în acest sezon, are 18 partide și un gol la formația Under 19 a clubului roman, în toate competițiile (Primavera 1, UEFA Youth League, Coppa Primavera).

Matteo Duțu are 5 selecții la reprezentativa U19 a României

La reprezentativa Under 19 a României, Duțu a adunat 5 selecții. Toate în acest an. În septembrie a jucat câte 45 de minute în două amicale, cu Israel U19 (1-2, 3-1).

Apoi, în octombrie, în preliminariile Euro U19, a fost rezervă cu Finlanda (0-0), integralist la 7-0 cu San Marino și a intrat pentru ultimele 12 minute contra Cehiei (1-1).

Maurizio Sarri l-a luat pe Matteo Duțu în cantonamentul din vară al lui Lazio

Născut pe 23 noiembrie 2005, la Roma, Duțu a fost luat de Sarri în cantonamentul din vară al echipei mari. „Sunt aici alături de mai mulți colegi de la Primavera. Băieții de la prima echipă ne ajută, ritmul este diferit, dar ne obișnuim.

Să te antrenezi sub comanda lui Sarri este altceva, antrenorul este foarte pretențios iar asta se vede în rezultatele echipei, care are una dintre cele mai bune apărări. Trebuie să rămânem concentrați, să îi urmărim pe ceilalți și să învățăm cât mai mult posibil.

Trebuie să învățăm de la Romagnoli, Patric și Casale tot ce putem. Ei sunt mereu pregătiți, concentrați la orice fază, au experiență și muncesc din greu pe teren”, declara fundașul român, la vremea respectivă, publicației CittaCeleste.

Mai puteți citi:

Gigi Becali scapă de doi jucători de pe lista neagră! Cu cine a bătut palma pentru transferuri

Mbappe, ratarea sezonului în Liga Campionilor! N-a marcat cu poarta goală și o poate îngropa pe PSG

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează