INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Finala Ligii nu se mai joacă la Istanbul, nici la Londra » UEFA a schimbat locația

Articol de - Publicat marti, 11 mai 2021 11:14 / Actualizat marti, 11 mai 2021 12:16

Forul continental va decide mâine unde se va disputa ultimul act de Champions. Aproape sigur, la Porto, pe „Dragão”. Portugalia e în „zona verde” și UEFA vrea 22.500 de spectatori.

Istanbul ar fi trebuit să găzduiască ultimul act de Champions League și anul trecut. Din cauza pandemiei, s-a organizat un mic turneu, cu „sferturi", semifinale și finală, toate la Lisabona. UEFA a oferit Turciei meciul decisiv al Ligii în 2021, dar nu se poate nici în acest an. Se va juca, foarte probabil, din nou în cealaltă parte a Europei. La Porto.

Cum pe 29 mai se vor întâlni două echipe din Premier, Man. City și Chelsea, cu 6.000 de fani fiecare, guvernul britanic a cerut forului de la Nyon să mute finala în Anglia. Pentru că Turcia e printre țările aflate în „zona roșie" de coronavirus.

Premierul britanic nu a acceptat toate condițiile UEFA

UEFA a acceptat, dar a vrut „Wembley". Și condiții speciale, cu 22.500 de spectatori în total și fără carantină nu doar pentru delegațiile cluburilor și fani, dar și pentru toți oficialii săi, jurnaliști, sponsori și invitați VIP. 

Premierul Boris Johnson nu ar fi fost de acord. Moment în care a apărut varianta Porto, pe „Dragão". Cea mai probabilă acum. Portugalia are un avantaj, e în „zona verde" și toți cei ce vin la finală nu intră în carantină. Decizia se va lua mâine.

Istanbul va avea finala din 2023

Ca recompensă, Istanbul va găzdui finala CL în 2023. În 2022 va fi la Sankt Petersburg, în 2024 la Londra, pe „Wembley”, iar un an mai târziu la München.

Citește și alte știri internaționale:

Ce a scris Istvan Kovacs în raport despre faza care a produs scandalul din Arabia Saudită

Președintele Federației Italiene lansează bomba: Juventus, exclusă din Serie A?!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
izopren
izopren  •  11 Mai 2021, 13:34

Mai bine!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează