INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UNGARIA

FOTO E oficial! Ungaria vrea finala UEFA Champions League » Imagini cu bijuteria pe care s-ar putea juca

Puskas Arena/ foto Imago Images +30   FOTO
Puskas Arena/ foto Imago Images

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 15:12 / Actualizat marti, 21 noiembrie 2023 16:27

Ungaria și-a depus oficial candidatura pentru organizare finalei Champions League din 2026 sau 2027.

Stadionul pe care maghiarii vor să organizeze grandiosul eveniment este Puskas Arena (Budapesta), cu o capacitate de 67.000 de locuri. Stadionul pe care s-au jucat meciuri și la EURO 2020 a fost recent renovat, lucrare finalizată în 2019. Mai mult, pe Puskas Arena s-a jucat finala Europa League din acest an, Sevilla - Roma 1-1, 4-1 după penalty-uri.

FOTO. Cum arată Puskas Arena, arena pe care Ungaria vrea să organizeze finala Champions League

+26 FOTO

Intenția de a organiza o finală de Champions League de către Ungaria se materializează. Maghiarii au depus actele la UEFA, potrivit Daily News Hungary, și se vor lupta cu Italia, care a propus stadionul San Siro din Milano.

Doar cele două țări și-au depus candidaturile pentru 2026 și 2027, astfel că, cel mai probabil, fiecare ca organiza câte o finală de Champions League.

Actele depuse de Italia și Ungaria vor fi evaluate de UEFA în februarie 2024.

România și-a depus candidatura pentru finala Europa League

Guvernul României a aprobat, pe 27 octombrie, Hotărârea de Guvern în ceea ce privește declararea de interes public și de importanță națională a candidaturii României pentru organizarea finalei Europa League din 2026 sau 2027. E un pas important demarat de stat în vederea organizării unui nou eveniment sportiv de amploare în Capitală.

Se conturează un nou moment reprezentativ pentru fotbalul autohton! După ce Bucureștiul a găzduit finala Europa League din 2012, precum și partide de la Europeanul din 2021 și turneul final U21 de anul acesta, un alt eveniment-reper ar putea fi găzduit în Capitală în anii următori.

Citește și:

România, la un meci de o performanță istorică. Ar fi doar a 6-a oară în istoria de peste un secol a naționalei
EURO 2024
România, la un meci de o performanță istorică. Ar fi doar a 6-a oară în istoria de peste un secol a naționalei
GSP a „calculat” norocul pe care România l-a avut în preliminariile Euro: pe ce loc eram dacă s-ar fi respectat realitatea din teren
EURO 2024
GSP a „calculat” norocul pe care România l-a avut în preliminariile Euro: pe ce loc eram dacă s-ar fi respectat realitatea din teren

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
luciann
luciann  •  21 Noiembrie 2023, 17:25

"Stadionul pe care s-au jucat meciuri și la EURO 2020 a fost recent renovat, lucrare finalizată în 2019." Alo, asta-i stadion nou, construit de la zero, nu renovat! Si da, a fost inaugurat in 2019!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează