INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VALENCIA - YOUNG BOYS 3-1

VALENCIA - YOUNG BOYS 3-1 // Istvan Kovacs, criticat, fluierat și aplaudat ironic la debutul în Ligă! ”Catastrofal”, au exagerat elvețienii de la Blick

Articol de - Publicat joi, 08 noiembrie 2018 11:04

Valencia a câștigat meciul cu Young Boys, 3-1, în grupele Champions League. Istvan Kovacs a avut parte la debutul în Ligă de un meci cu lumini și umbre, ambele tabere făcând reproșuri la adresa arbitrului român, mai ales în acordarea cartonașelor la duritățile din teren.

Debutul în Ligă i-a rezervat lui Istvan Kovacs un meci foarte greu pe "Mestalla", prestația arbitrului român atrăgând critici și reproșuri din ambele tabere. Jocul cu multe durități al lui Young Boys, la intimidare chiar, i-a ridicat probleme, lăsând impresia că este timorat, se teme să dea repede cartonașe, riscând să scape meciul din mână. Încă de la început au apărut ezitările.

La semnalizarea asistentului Vasile Marinescu, l-a oprit eronat pe Rodrigo din cursa spre gol, în minutul 4, deși nu era în ofsaid la pasa filtrantă trimisă de Kondogbia. "A greșit", recunoaște Blick, susținut de Marca. Fază la care Marcelino, antrenorul Valenciei, l-a aplaudat ironic de pe margine, publicul începând să-l fluiere pe Kovacs, cum s-a mai întâmplat pe parcursul jocului.

L-a iertat pe Ngamaleu

Și jucătorii au protestat la deciziile sale. A stopat contraatacul periculos al gazdelor, în minutul 18, pentru a penaliza cu "galben" un fault fără minge a lui Ngamaleu, nelăsând legea avantajului.

Pe același Ngamaleu l-a iertat în minutul 32 de al doilea cartonaș, la faultul din spate asupra lui Rodrigo. Valencia a contestat și golul egalizator al elvețienilor, pornit după faza la centrul terenului în care putea da fault la Coquelin. La hențul lui Wass, în minutul 34, l-a ajutat tușierul Mihai Artene. Presiunea pusă de public l-a crispat pe Kovacs, mai ales în prima repriză.

"Provocat să mă elimine"

După pauză a avut mai puține faze complicate și a judecat corect cu roșu intrarea violentă, pe genunchi, a lui Sanogo asupra lui Coquelin. Ivorianul a pretins după meci că putea scăpa cu galben.

"Eram concentrat la minge și am văzut târziu venind adversarul. Cred că arbitrul a luat prea repede decizia, poate s-a gândit că i-am rupt piciorul. El a fost provocat să mă elimine, n-a așteptat să vadă dacă accidentarea e gravă ori nu. Dar nu judec eu arbitrajul". Reporterul de la Blick a insistat însă: "Și chiar nu vrei să spui nimic despre arbitraj? A fost catastrofal". Sanogo a rămas ferm: "Nu este treaba mea, a făcut ceea ce a crezut că e mai bine. Păcat, nu mai putem schimba nimic".

Cotidianul elvețian i-a reproșat lui Kovacs și că nu l-a trimis la vestiare și pe Soler (81), autorul ultimul gol al partidei, pentru o intrare dură întârziată asupra lui Benito. 

"Prestație sub nota de trecere. A împărțit cartonașe, dar a greșit la mai mult de jumătate din ele. Și nu le-a scos când se impunea ori a confundat culoarea, ca în cazul lui Soler. Trebuia eliminat la faultul fără milă asupra lui Benito. E roșu și basta" Blick, cotidian elvețian

"Cu îngăduința lui Kovacs, Young Boys a început să joace dur, lovind fără ca arbitrul să acorde cartonașe. Ngamaleu putea fi eliminat înaintea pauzei pentru cumul de avertismente și încălcarea regulamentului" Marca, ziar spaniol

"Partida de astăzi a fost extrem de dură. S-a jucat la limitat regulamentului, dar a trebuit să ne adaptăm. Am jucători cu multiple lovituri primite" Marcelino, antrenor Valencia

8 cartonașe galbene și unu roșu a dat Kovacs în meciul de pe Mestalla, fluierând 39 de faulturi, 25-14 pentru Young Boys

2 stele a primit Istvan Kovacs pentru prestația sa în cotidianul Marca. Și L'Equipe i-a dat o notă bună, 6

Citește și: Italienii nu știu să piardă! Hațegan, făcut praf după o prestație bună: “N-a dat penalty pentru Juve, nu l-a eliminat pe Matici. S-a certat mult”. Ce notă dură a primit + englezii l-au lăudat!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează