INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC VASLUI

Vaslui atacă grupele Ligii cu Cerniauskas, Kuciak fiind suspendat

Articol de - Publicat joi, 23 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 23 iunie 2011 01:58

Dusan Kuciak va fi suspendat în primul meci din preliminariile Champions League, după eliminarea din partida cu Lille.


După interdicţia la transferuri, antrenorul Viorel Hizo are o nouă problemă: portarul Dusan Kuciak nu va putea evolua în startul din preliminariile din Champions League. Goalkeeperul slovac a fost eliminat sezonul trecut în manşa secundă cu Lille, din play-off-ul Europa League, şi a primit o etapă de suspendare din partea UEFA. Sancţiunea o va suporta în primul meci din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, programat pe 27/28 iulie, atunci cînd "Dulăul" va trebui să mizeze pe Vitautas Cerniauskas (22 de ani).

Goalkeeperul lituanian, venit vara trecută de la Ekranas, are doar patru meciuri în tricoul galben-verde, dintre care două pe finalul campionatului. Cerniauskas cunoaşte cuvintele cu care să îşi coordoneze colegii pe teren, dar dialoghează în engleză.

Cel care se ocupă de pregătirea portarilor din lotul moldovenilor, Ioan Mangeac susţine că lituanianul nu va avea probleme. "Cerniauskas este un copil cuminte, receptiv şi dispus la efort suplimentar. Dacă va continua în ritmul acesta şi se va antrena cu seriozitate va fi un portar peste Kuciak. El trebuie să-şi mai pună la punct cîteva deficienţe tehnice, dar este un goalkeeper bun pentru Liga 1", a explicat Mangeac.


"Kuciak e în luna de miere"
Portarul Dusan Kuciak nu a ajuns încă în cantonamentul de la Poiana Braşov, dar moldovenii susţin că va ajunge zilele viitoare. "Kuciak s-a căsătorit şi şi-a prelungit vacanţa pentru a petrece luna de miere. Nu este nici o problemă cu el, este jucătorul nostru. Va ajunge în următoarele zile la echipă", a explicat finanţatorul Adrian Porumboiu.

"Am încredere în Cerniauskas fiindcă este un portar bun. Nici Kuciak nu avea multă experienţă atunci cînd a ajuns în România!"
Adrian Porumboiu, finanţator FC Vaslui

"M-am schimbat"
După un sezon nereuşit, cu accidentări şi exilat pe la echipa a doua din cauza indisciplinei, Willian Gerlem (26 de ani) promite evoluţii mult mai bune. "Voi fi un alt Gerlem! Am venit să muncesc şi să-mi fac treaba cît mai bine. Ne aşteaptă un sezon foarte greu, trebuie să ne pregătim foarte bine fiindcă vrem să cîştigăm titlul", a spus Gerlem. Lui Viorel Hizo i-a trecut supărarea: "A avut o ieşire inadmisibilă, pentru care a plătit. Am vorbit din nou cu el, i-am explicat ce trebuie să facă, ce trebuie să înţeleagă şi ce aştept de la el. Totul depinde de Gerlem, dar trebuie să-şi rezolve problemele de comportament". (Cristi Lapa)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează